: Philips 46PFL7007

Prisgunstig Smart-TV

Philips nye mellomvekter 46PFL7007 er en fornuftig priset TV med lekker design, flott bildekvalitet og mange av de rette finessene om bord.
Lyd & Bilde mener
Meget bra fargegjengivelse Glatte bevegelser
Begrenset antall smart-tjenester
Spesifikasjoner
  • 46” 3D LED LCD, 1920 x 1080
  • 4 HDMI, 3 USB
  • RiksTV/MPEG4 mottaker
  • Philips Smart TV portal
  • Ambilight Spectra 2 omgivelseslys
Annonse
Annonse
forfatter

Philips slipper som vanlig sine nye modeller sent på året, og kan dermed dra nytte av nyvinninger som konkurrentene må vente med til neste år med å innføre. Philips 7000-modell er nemlig meget velutstyrt til å være en TV i mellomprissjiktet, ved å kunne skilte med ekstra glatt 480 Hz bildebehandling og en kraftig Dual Core prosessor som gjør smart-funksjonene betraktelig raskere. Her får du dessuten 4 HDMI-innganger, innebygd trådløst internett og 3D, alt i en meget lekker, designorientert innpakning. Philips-skjermen har en slank ramme rundt bildepanelet med hvit bakplate, og en sokkel som tillater skjult kabelføring. Tilsynelatende er det ingen dårlig pakke Philips byr på til 13.000 kroner.

Brukervennlighet
I motsetning til Panasonic som har forbeholdt Dual Core prosessorer til de dyreste toppmodellene, har Philips prioritert å få med den økte prosessorkraften også på de rimeligere modellene. Det merkes da også på hvordan 46PFL7007 arbeider meget raskt, enten det er i den vanlige TV-menyen eller de mer omfattende smartmenyene vi befinner oss.

TV-en kommer med en smart, tosidig fjernkontroll med de vanlige knappene på en side og et kompakt minitastatur på den andre. Slik blir det enklere å taste inn søkeord, passord og lignende når man befinner seg på internett. I tillegg til fjernkontrollene kan du også laste ned Philips sin egen Remote-app til iPhone, som også lar deg dele bildeinnhold på TV-skjermen. Det vi savner er derimot å kunne styre musepekeren bedre med fjernkontrollen. Philips har imidlertid annonsert at en egen pekefjernkontroll vil bli å finne på de kommende toppmodellene i 8000- og 9000-serien.

Bildekvalitet
På bildesiden bruker Philips et ganske standard LED bildepanel med kantmonterte lysdioder, kombinert med en mørk skjermoverflate som reduserer lysgjennomslipp begge veier. Og det må sies å fungere bra: I motsetning til de speilblanke skjermene fra konkurrentene LG og Samsung har Philips valgt en ganske matt overflate som ikke reflekterer omgivelsene i like stor grad. Det gjør at man kan titte på TV uten å se seg selv i ”speilet” hver gang bildet er mørkt.

Philips-skjermen kan også skilte med et imponerende bra svartnivå. Når vi ser på de mørke nattscenene i Fast and the Furious 5, er bildet virkelig bekmørkt samtidig som den har en god detaljgjengivelse i grått. Fargegjengivelsen er meget nyansert og fin, spesielt når vi velger Philips sitt Film-modus som gir ganske nøytrale farger. 46PFL7007 kan ikke vise til de samme briljante fargene som Panasonics toppmodell, 55WT50, men til å være en TV i mellomprisklassen må den sies å greie seg svært bra – faktisk hakket hvassere enn vår favoritt i denne prisklassen, Samsung ES6805.

46PFL7007 kommer også med Philips sitt karakteristiske Ambilight omgivelseslys på baksiden. Ambilight-lyset matcher fargene på skjermen og gjengir disse på veggen bak, for gi en mer involverende bildeopplevelse. Dette er fortsatt noe Philips er alene om, og er en artig finesse, som fungerer bra på enkelte typer TV-innhold, spesielt musikkvideoer og naturprogrammer hvor fargene er ganske statiske. Den er også praktisk når man ser TV i et mørkt rom. Men i motsetning til Philips’ dyrere modeller har 46PFL7007 kun lysdioder på siden, ikke i overkant av bildet, noe som reduserer den helomsluttende effekten en del.

Godt 3D-bilde

46PFL7007 bruker aktiv 3D-teknikk med batteridrevne, lukkerbaserte 3D-briller, og det følger med ett enkelt brillepar i esken. Philips-skjermen gir en god 3D-opplevelse, mye takket være den kraftige lysstyrken, som gir god dynamikk og dybdeeffekt. Selv om de aktive 3D-brillene reduserer lysmengden en god del, opplever vi den som tilstrekkelig i de fleste situasjoner. Man bør likevel dempe belysningen for å unngå synlig flimmer fra lukkermekanismen i brillene. Sammenlignet med dyrere skjermer som Panasonic 55WT50 – for ikke å snakke om plasmabaserte 3DTV-er –  har Philips 46PFL7007 litt mer tendens til doble bilder(crosstalk) når man ser på 3D Blu-ray filmer, men det er ikke mer enn andre LCD-TVer i denne prisklassen. Du har også anledning til å justere 3D-dybden, noe som kan bidra til å redusere øyebesvær når du ser en helaftens 3D-film.

Lydkvalitet
For å spare plass i selve TV-kabinettet har Philips flyttet høyttalerne til selve sokkelen, som forbindes ved hjelp av en ekstra lydkabel på baksiden. 46PFL7007 har en ganske åpen og direkte lydkarakter som egner seg bra til taleprogrammer, og i tillegg har ganske brukbar bassgjengivelse. Lydkvaliteten er helt klart prisverdig i forhold til prisklassen, selv om vi anbefaler et separat anlegg, for eksempel en av Philips sine lydplanker, om man er ekstra opptatt av lydkvalitet.

Konklusjon
Philips 46PFL7007 er en velutstyrt Smart-TV som byr på flott bildekvalitet og mange interessante (så vel som mindre interessante) smartfunksjoner. Philips har et behov for å oppdatere smartportalen sin med flere aktuelle tjenester, og vi savner Flash støtte i nettleseren. Derimot fungerer 46PFL7007 meget raskt i de smartfunksjonene som finnes.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.