Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Philips 46PFL7007

Prisgunstig Smart-TV

Philips nye mellomvekter 46PFL7007 er en fornuftig priset TV med lekker design, flott bildekvalitet og mange av de rette finessene om bord.

Skrevet av / 01.11.12 - 00:00
Philips 46PFL7007
Audun Hage

Philips slipper som vanlig sine nye modeller sent på året, og kan dermed dra nytte av nyvinninger som konkurrentene må vente med til neste år med å innføre. Philips 7000-modell er nemlig meget velutstyrt til å være en TV i mellomprissjiktet, ved å kunne skilte med ekstra glatt 480 Hz bildebehandling og en kraftig Dual Core prosessor som gjør smart-funksjonene betraktelig raskere. Her får du dessuten 4 HDMI-innganger, innebygd trådløst internett og 3D, alt i en meget lekker, designorientert innpakning. Philips-skjermen har en slank ramme rundt bildepanelet med hvit bakplate, og en sokkel som tillater skjult kabelføring. Tilsynelatende er det ingen dårlig pakke Philips byr på til 13.000 kroner.

Brukervennlighet
I motsetning til Panasonic som har forbeholdt Dual Core prosessorer til de dyreste toppmodellene, har Philips prioritert å få med den økte prosessorkraften også på de rimeligere modellene. Det merkes da også på hvordan 46PFL7007 arbeider meget raskt, enten det er i den vanlige TV-menyen eller de mer omfattende smartmenyene vi befinner oss.

TV-en kommer med en smart, tosidig fjernkontroll med de vanlige knappene på en side og et kompakt minitastatur på den andre. Slik blir det enklere å taste inn søkeord, passord og lignende når man befinner seg på internett. I tillegg til fjernkontrollene kan du også laste ned Philips sin egen Remote-app til iPhone, som også lar deg dele bildeinnhold på TV-skjermen. Det vi savner er derimot å kunne styre musepekeren bedre med fjernkontrollen. Philips har imidlertid annonsert at en egen pekefjernkontroll vil bli å finne på de kommende toppmodellene i 8000- og 9000-serien.

Bildekvalitet
På bildesiden bruker Philips et ganske standard LED bildepanel med kantmonterte lysdioder, kombinert med en mørk skjermoverflate som reduserer lysgjennomslipp begge veier. Og det må sies å fungere bra: I motsetning til de speilblanke skjermene fra konkurrentene LG og Samsung har Philips valgt en ganske matt overflate som ikke reflekterer omgivelsene i like stor grad. Det gjør at man kan titte på TV uten å se seg selv i ”speilet” hver gang bildet er mørkt.

Philips-skjermen kan også skilte med et imponerende bra svartnivå. Når vi ser på de mørke nattscenene i Fast and the Furious 5, er bildet virkelig bekmørkt samtidig som den har en god detaljgjengivelse i grått. Fargegjengivelsen er meget nyansert og fin, spesielt når vi velger Philips sitt Film-modus som gir ganske nøytrale farger. 46PFL7007 kan ikke vise til de samme briljante fargene som Panasonics toppmodell, 55WT50, men til å være en TV i mellomprisklassen må den sies å greie seg svært bra – faktisk hakket hvassere enn vår favoritt i denne prisklassen, Samsung ES6805.

46PFL7007 kommer også med Philips sitt karakteristiske Ambilight omgivelseslys på baksiden. Ambilight-lyset matcher fargene på skjermen og gjengir disse på veggen bak, for gi en mer involverende bildeopplevelse. Dette er fortsatt noe Philips er alene om, og er en artig finesse, som fungerer bra på enkelte typer TV-innhold, spesielt musikkvideoer og naturprogrammer hvor fargene er ganske statiske. Den er også praktisk når man ser TV i et mørkt rom. Men i motsetning til Philips’ dyrere modeller har 46PFL7007 kun lysdioder på siden, ikke i overkant av bildet, noe som reduserer den helomsluttende effekten en del.

Godt 3D-bilde

46PFL7007 bruker aktiv 3D-teknikk med batteridrevne, lukkerbaserte 3D-briller, og det følger med ett enkelt brillepar i esken. Philips-skjermen gir en god 3D-opplevelse, mye takket være den kraftige lysstyrken, som gir god dynamikk og dybdeeffekt. Selv om de aktive 3D-brillene reduserer lysmengden en god del, opplever vi den som tilstrekkelig i de fleste situasjoner. Man bør likevel dempe belysningen for å unngå synlig flimmer fra lukkermekanismen i brillene. Sammenlignet med dyrere skjermer som Panasonic 55WT50 – for ikke å snakke om plasmabaserte 3DTV-er –  har Philips 46PFL7007 litt mer tendens til doble bilder(crosstalk) når man ser på 3D Blu-ray filmer, men det er ikke mer enn andre LCD-TVer i denne prisklassen. Du har også anledning til å justere 3D-dybden, noe som kan bidra til å redusere øyebesvær når du ser en helaftens 3D-film.

Lydkvalitet
For å spare plass i selve TV-kabinettet har Philips flyttet høyttalerne til selve sokkelen, som forbindes ved hjelp av en ekstra lydkabel på baksiden. 46PFL7007 har en ganske åpen og direkte lydkarakter som egner seg bra til taleprogrammer, og i tillegg har ganske brukbar bassgjengivelse. Lydkvaliteten er helt klart prisverdig i forhold til prisklassen, selv om vi anbefaler et separat anlegg, for eksempel en av Philips sine lydplanker, om man er ekstra opptatt av lydkvalitet.

Konklusjon
Philips 46PFL7007 er en velutstyrt Smart-TV som byr på flott bildekvalitet og mange interessante (så vel som mindre interessante) smartfunksjoner. Philips har et behov for å oppdatere smartportalen sin med flere aktuelle tjenester, og vi savner Flash støtte i nettleseren. Derimot fungerer 46PFL7007 meget raskt i de smartfunksjonene som finnes.

Lyd & Bilde mener

Meget bra fargegjengivelse Glatte bevegelser Begrenset antall smart-tjenester

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Sylskarp OLED-TV fra Sony

Lyd & Bilde
Scroll to Top