Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Loewe Art SL 47

Billedskjønn luksus-tv

Loewes nye Art SL 47- tommer er blant de flotteste TV-ene vi har sett, og det er før vi engang har slått den på...
Lyd & Bilde mener
Svært god brukervennlighet Naturlig bilde med bra kontrast
Mangler siste grad av svartnivå
Spesifikasjoner
  • 47”, 1920 x 1080p, 3 HDMI
  • USB-inngang
  • Image+ bildebehandling
  • DVB-T+C TV-mottakere
  • MPEG4/RiksTV-kompatibel
  • DR+ 250GB harddisk
  • (ekstrautstyr)

Loewe har alltid laget TV-er for den som vil ha det «lille ekstra». Nettopp fordi de legger større vekt på form og funksjon enn majoriteten av flatskjermprodusenter. Loewe-utstillingen er alltid blant de mest besøkte på TV-messer, og er kanskje det nærmeste vi kommer en motevisning i TV-bransjen. Det er ofte her man kan få et glimt av hvordan morgendagens fjernsyn vil se ut.  Den kanskje mest oppsiktsvekkende nykommeren fra Loewe i år er Art SL (Slim Line). En serie med skjermer som ikke nødvendigvis påberoper seg de siste teknologiske nyvinningene, men like fullt skiller seg ut fra mengden med en usedvanlig gjennomtenkt og vakker formgivning. Dagens flatskjermer skal jo fremfor alt være flate og tynne, men det har ikke hindret Loewe i å gi Art-TVen noen særdeles vakre linjer.  Den svakt bakoverlente skjermen måler kun 98 millimeter på det tykkeste, og den buede baksiden gjør at den fremstår enda slankere. Kombinasjonen av matt og høyglanspolert overflate, med fot i børstet aluminium, gir også et eksklusivt inntrykk. Art SL kommer med bordstativ som standard, men kan også leveres med motorisert sokkel eller matchende veggfeste. Selve skjermen fås i både 42 og 47 tommers størrelse.

Individuell
Det er ikke bare utseendemessig at Art SL 47 skiller seg ut fra mengden. Noe av konseptet med skjermer fra Loewe er at de kan skreddersys til dine behov. Ønsker du for eksempel harddiskopptaker (PVR) eller surroundlyd kan dette integreres sømløst i TV-ens menysystem. Men også i standardutgave har Art SL et behagelig utstyrsnivå, med blant annet 3 HDMI-innganger, USB-tilkobling for minnepinner og rikelig med ekstra audio/video innganger. Alle tilkoblinger inkludert strømtilførselen holdes elegant skjult bak et deksel.

Brukervennlig

Loewe’s TV-apparater er kjent for å ha svært god brukervennlighet, og Art SL 47 skuffer ikke i denne kategorien heller. Menysystemet er svært oversiktlig og lett å navigere i, og inneholder en grundig forklaring av alle funksjoner på norsk. Her kunne mange av de koreanske og japanske produsentene ha mye å lære av Loewe. Tv-en støtter også HDMI CEC, som gjør at du kan styre andre digitale videokilder (f.eks en Blu-ray spiller) uten å bytte fjernkontroll.

De som tar inn TV-signaler fra det digitale bakkenettet behøver ingen separat boks  for å ha glede av Loewe TV-en. Art SL er allerede RiksTV-godkjent og kan derfor ta inn de digitale TV-signalene direkte via antenneinngangen. Det er bare å sette programkortet rett i TV-en sammen med en kortmodul. Loewe samarbeider også med norske kabel TV-leverandører som GET og  Canal Digital  for på sikt å kunne tilby en tilsvarende løsning for deres kunder.

Annonse

I standard utgave er Art SL i stand til å ta inn signaler fra både bakkenett (DVB-T) og kabel-TV (DVB-C). I tillegg kan du velge å utstyre TV-en med en satellitt tuner (DVB-S). Er du satellittkunde hos Canal Digital kan du da sette programkortet rett i TV-en med en kortmodul (CAM). Om du i tillegg velger å utstyre TV-en med Loewes egen harddiskopptaker (250GB) har du en fullt fungerende PVR-løsning som gjør at du kan pause eller ta opp direktesendinger mens du ser på et annet program.

Alle disse løsningene er mer eller mindre allment tilgjengelige i dag, forskjellen er bare at Loewe har klart å integrere dem i ett og samme apparat. Dermed behøver du ikke sitte med tre eller fire forskjellige fjernkontroller for å betjene hjemmeunderholdningen. Du kan klare deg fint med bare en.

Annonse

Bildekvalitet
Enda så vakker TV-en er å se på i avslått tilstand, er det jo hvordan den ser ut i aksjon som virkelig teller. Stjernen ville fort falmet om bildekvaliteten ikke holdt mål i forhold til de beste på markedet. I løpet av testperioden hadde vi god anledning til prøve ut Art SL 47 mot blant annet Sony KDL-46V5500 og vår faste referanse PDP-LX5090 fra Pioneer. Og i det store og hele holder Loewe bra stand mot konkurrentene. Et førsteinntrykk som vi også fikk bekreftet senere ved hjelp av målinger, er at Art SL har en meget korrekt fargegjengivelse. Loewe har tydeligvis jobbet mye med bildeinnstillingene for at TV-en skal gi et naturlig bilde på all slags TV-innhold. Her er det ikke spor etter plagsomme fargestikk eller overvekt av grunnfargene rød, grønn eller blå noen steder.
Kontrasten, det vil si forskjellen på mørkere og lysere partier, er også meget nøyaktig. En skjerm som Sonys nye 46-tommer i V5500-serien har riktignok enda mer imponerende kontrast mellom hvitt og totalt mørke, men Loewe-skjermen er enda bedre på graderingene fra mørkt til lyst. Dette betyr i praksis at den er bedre på å få frem de små detaljene i bildet.

Loewe har vært i «gamet» en stund når det gjelder TV-signaler, og Art 47 viste seg å takle standardoppløste TV-sendinger meget bra, med imponerende skarphet og forsvinnende lite støy. Riktig moro ble det også når vi foret skjermen med HD-sendinger fra Eurosport HD. Loewe har utstyrt denne skjermen med 100Hz bildebehandling som sørger for glattere bevegelser, og dette i kombinasjon med «ekte» HD gjør at sportssendinger blir nesten skremmende virkelighetstro. Skarpheten er formidabel, og Loewe’s effektive bildebehandling sørger for at bildet forblir «smooth» og fritt for rykninger.

LCD-panelt som Loewe har valgt til denne skjermen gir meget bra lysstyrke, og egner seg fint til TV-titting i dagslys. Samtidig er den matte skjermoverflaten lite plaget med reflekser eller speilbilder. Sammenligner du Art SL 47 med en virkelig god plasma, en LED-basert skjerm eller Loewes egen Individual med kontrastglass, er det tydelig hvordan Art-skjermen mangler den siste graden av dybde i mørke partier. De svarte områdene får et svakt blått/grått skjær i motsetning til fullstendig svart. Denne forskjellen er ikke fremtredende i normal belysning, men kommer best frem i omgivelser med dempet lys, og er verdt å tenke på for de som ser mye på film.

Innstillinger
Innstillingsmenyen har nokså begrensede innstillingsmuligheter, og bærer preg av at man ikke skal kunne «justere seg vekk». Loewe har derimot lagt til rette for at fagfolk kan gå inn og kalibrere/optimalisere skjermen ved hjelp av måleutstyr. En egen servicemeny gir full tilgang til alle parametre.

Lydkvalitet
Tynne flatskjermer og kraftige høyttalere går ikke akkurat hånd i hånd, og Loewe har hatt noen utfordringer når de skulle få god lyd med såpass liten plass til rådighet. Art SL har likevel klar og fin lydgjengivelse som gjør at spesielt stemmer kommer godt frem. Den er imidlertid litt for slank til å gi det helt store utbyttet når man titter innom musikk- eller filmkanaler. De som vil ha fullt utbytte av filmer på Blu-ray bør absolutt vurdere Loewes egne surroundhøyttalere eller et separat system fra en annen leverandør.

Konklusjon
Loewe Art SL er mer enn bare et pent ansikt – den har de indre verdiene på plass også.
Riktignok er ikke bildekvaliteten dramatisk mye bedre enn en TV til «halve» prisen, og Art SL har heller ikke vesentlig mer utstyr eller finesser enn konkurrentene. Forskjellen ligger i måten alle funksjoner er integrert på brukervennlig vis, og at du har mulighet til å tilpasse TV-en til ditt eget behov. Det er i realiteten få, om noen, som kan måle seg med Loewe-skjermens brukermessige komfort. Om du er ute etter en virkelig komplett TV som skiller seg ut fra mengden, kan vi derfor anbefale en nærmere kikk på Loewe Art 47.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.