LG 47LW650

Den Enkleste veien til 3D

Med langt billigere og seervennlige 3D-briller er LG 47LW65O den hittil enkleste veien til 3D-moro hjemme i stua.

Pluss
Velutstyrt budsjett-TV Kontrastrikt og behagelig 3D-bilde
Minus
Litt redusert bildeskarphet i 3D

3D-skjermen fra LG er den første i sitt slag og går under betegnelsen Cinema 3D som er LGs variant av passiv 3D. 47LW650 bruker nemlig polariserende briller, noe som bringer prisen på både briller og TV-en i seg selv ned til et behagelig nivå. Det følger med to briller i esken, eller du kan kjøpe ekstra til 50 kroner stykket. Dermed har det ingen dramatisk innvirkning på prisen om du skal kjøpe briller til hele familien.

Tilkoblinger og finesser
Utseendemessig ligner 47LW650 på en hvilken som helst LG-TV. Den har en svartblank plastramme med en blåfarget stripe i kanten, og står på en enkel svingbar glassfot. Selve skjermoverflaten er av det matte slaget, og reflekterer ikke speilbilder slik blanke glassfronter har en tendens til å gjøre. Bildepanelet er av typen LCD med kantbelysning (kant-LED). LG har ikke tatt seg råd til et ekte bak-LED panel på denne budsjettmodellen. Bortsett fra dette fremstår LW650 som svært velutstyrt. Du har 4 HDMI-innganger, doble USB-innganger(med tilkobling for USB harddisk) samt nettverkstilkobling. Denne er av Ethernet-typen (ikke trådløs Wi-Fi) og brukes til alt fra å laste ned oppdateringer til å åpne for Smart-relaterte tjenester. Alle tilkoblingene vender nedover og til siden, så det er en smal sak å veggmontere den slanke TV-en.

LGs ansiktsløftede nettjenester har fått et langt bredere innhold enn forrige generasjon med Netcast. Tjenestene omfatter nå videoleietjenester som Viaplay fra Viasat, SF Anytime i tillegg til Youtube og Facebook. I tillegg arbeides det med en egen ”App store” fra LG sin side hvor det blir mulig å laste ned spill og andre programmer. Men selv om tilbudet er blitt bra, er vi ikke imponert over hastigheten: På tross av rask Ethernet-tilkobling tar tjenester som Youtube lang tid å laste inn. I tillegg oppleves Internett-browseren treg til å laste sider,  og den støtter ikke Flash-video rett i vinduet for øyeblikket.

Bildekvalitet 2D
Det matte frontpanelet har både styrker og svakheter. På den ene siden slipper du speilbilder og refleksjoner, men samtidig har skjermen en tendens til å ta opp mye lys fra omgivelsene. I et opplyst rom blir skjermen litt grå og både kontrasten og svartnivået reduseres. En TV med blankt/mørkt filter hindrer lysinnslipp. Derfor egner LG-skjermen seg best i moderat opplyste omgivelser. Men så lenge du har kontroll på strølyset er svartnivået utmerket.

Bildekvalitet 3D
LW650 føles kanskje litt ordinær som vanlig 2DTV, men på 3D er den virkelig i sitt ess. Med 3D-versjonen av Avatar snurrende i Blu-ray-spilleren byr LG-skjermen på en fenomenal dybdeopplevelse, men den største forskjellen er at 3D-opplevelsen føles mye lettere tilgjengelig. I motsetning til aktive 3D-systemer er det ingen behov for å slukke lyset, og heller ingen flimrende briller å venne seg til. Her er det bare sette på seg brillene og ta del i moroa.

Når det gjelder den reduserte oppløsningen, har ikke denne så dramatisk innvirkning som man kanskje skulle tro. LG-skjermen veier nemlig opp for den lavere oppløsningen ved å ha merkbart bedre lysstyrke enn Panasonic ved visning av 3D-bilder. De passive brillene reduserer ikke lysinnslippet i like stor grad som de aktiv brillene, og dermed får man et bilde som er rikt på både lysstyrke og kontrast.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Sammenlignet med Panasonics 3D-skjerm har ikke LW650 helt den samme skarpheten i nærbilder. Små detaljer, som rynkene i panna på Avatar-mannen Jake Sully og gresset i Pandora-verdenen glattes litt ut, og detaljene er ikke finslepne som på Panasonic TX-P50GT30. Men etter vår mening går den ekstra lysstyrken langt i å veie opp for dette.

Selve dybdeeffekten er minst like god, og det samme gjelder effekten av objekter som flytter seg innover og utover. En god test på dette er golfballen som puttes mot oss i innledningen av filmen. Her er det lett å følge ballens bevegelser. Panasonic-skjermen er også veldig glatt i denne situasjonen, men noen kan nok oppleve litt mer øyebesvær med den aktive teknikken til tider.

Lydkvalitet
LG har høyttalerne montert i en tynn spalte i underkant av skjermen, og det er ikke spesielt fyldig lyd vi får høre. Stemmegjengivelsen er merkbart slankere enn fra Panasonic-skjermen, og det er ikke noe bass å snakke om. Men den er i det minste ganske klar og kan skrus relativt høyt uten å låte forvrengt.

Konklusjon
LGs nye Cinema 3D-skjerm er et bra kompromiss for deg som vil ha en god 3D-kapabel allround-skjerm. Når alt kommer til alt må vi gi tommelen opp til LG når det gjelder 3D-opplevelse i praksis. Lysstyrken og kontrasten er bedre enn Panasonics plasma når man har brillene på, og den reduserte oppløsningen oppleves ikke som noe stort savn når man ser på fordelene. Vi tror dette kan bli en hit hos spillentusiastene!

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
Også i denne testen:
  • 47” 3D LED LCD
  • 1920 x 1080
  • MPEG4/RiksTV
  • 4 HDMI
  • 2 USB-innganger
  • Netcast nettportal
Pris: 16000,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det råeste kameraet

Panasonic Lumix S1R er et overflødighetshorn av et kamera, og blant de aller råeste vi har testet.

gruppetest
Seks kompakthøyttalere

Sinnssyk lyd på liten plass

Du vil ikke tro hvor bra lyd du kan få fra en kompakt høyttaler, om du er villig til å gå opp i pris.

Duell
Gaming laptops

Ny sheriff i byen

De første maskinene med Nvidias hittil raskeste PC-grafikkprosessor er ankommet. Hvem kommer først over målstreken?

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glødende klangmester

Fordommer står for fall med en av de beste rørforsterkerne vi har testet.

Favorittkameraet vårt blir bedre

Leica Q2 er kanskje det perfekte reisekameraet

Sonos One får ny innmat

Brukeropplevelsen på Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hva er egentlig nytt og annerledes?

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.

test
RME ADI-2 DAC

Den beste lyden vi har hørt

Du finner knapt noen bedre DAC til prisen, enn RME ADI-2 DAC.

Norgespremiere på superhøyttalere

Om du ikke har hørt om Kii Audio, så får du pokker meg ta turen ut til en av butikkene hvor høyttalerne Three BXT står i demo.

anmeldelse
A star is Born

Kjemien slår gnister

Cooper og Gaga synger seg inn i filmhistorien med en medrivende remake av motgang-gjør-sterk klassikeren.