Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: LG 47LW650

Den Enkleste veien til 3D

Med langt billigere og seervennlige 3D-briller er LG 47LW65O den hittil enkleste veien til 3D-moro hjemme i stua.

Skrevet av / 19.05.11 - 10:43
LG 47LW650
Audun Hage

3D-skjermen fra LG er den første i sitt slag og går under betegnelsen Cinema 3D som er LGs variant av passiv 3D. 47LW650 bruker nemlig polariserende briller, noe som bringer prisen på både briller og TV-en i seg selv ned til et behagelig nivå. Det følger med to briller i esken, eller du kan kjøpe ekstra til 50 kroner stykket. Dermed har det ingen dramatisk innvirkning på prisen om du skal kjøpe briller til hele familien.

Tilkoblinger og finesser
Utseendemessig ligner 47LW650 på en hvilken som helst LG-TV. Den har en svartblank plastramme med en blåfarget stripe i kanten, og står på en enkel svingbar glassfot. Selve skjermoverflaten er av det matte slaget, og reflekterer ikke speilbilder slik blanke glassfronter har en tendens til å gjøre. Bildepanelet er av typen LCD med kantbelysning (kant-LED). LG har ikke tatt seg råd til et ekte bak-LED panel på denne budsjettmodellen. Bortsett fra dette fremstår LW650 som svært velutstyrt. Du har 4 HDMI-innganger, doble USB-innganger(med tilkobling for USB harddisk) samt nettverkstilkobling. Denne er av Ethernet-typen (ikke trådløs Wi-Fi) og brukes til alt fra å laste ned oppdateringer til å åpne for Smart-relaterte tjenester. Alle tilkoblingene vender nedover og til siden, så det er en smal sak å veggmontere den slanke TV-en.

LGs ansiktsløftede nettjenester har fått et langt bredere innhold enn forrige generasjon med Netcast. Tjenestene omfatter nå videoleietjenester som Viaplay fra Viasat, SF Anytime i tillegg til Youtube og Facebook. I tillegg arbeides det med en egen ”App store” fra LG sin side hvor det blir mulig å laste ned spill og andre programmer. Men selv om tilbudet er blitt bra, er vi ikke imponert over hastigheten: På tross av rask Ethernet-tilkobling tar tjenester som Youtube lang tid å laste inn. I tillegg oppleves Internett-browseren treg til å laste sider,  og den støtter ikke Flash-video rett i vinduet for øyeblikket.

Bildekvalitet 2D
Det matte frontpanelet har både styrker og svakheter. På den ene siden slipper du speilbilder og refleksjoner, men samtidig har skjermen en tendens til å ta opp mye lys fra omgivelsene. I et opplyst rom blir skjermen litt grå og både kontrasten og svartnivået reduseres. En TV med blankt/mørkt filter hindrer lysinnslipp. Derfor egner LG-skjermen seg best i moderat opplyste omgivelser. Men så lenge du har kontroll på strølyset er svartnivået utmerket.

Bildekvalitet 3D
LW650 føles kanskje litt ordinær som vanlig 2DTV, men på 3D er den virkelig i sitt ess. Med 3D-versjonen av Avatar snurrende i Blu-ray-spilleren byr LG-skjermen på en fenomenal dybdeopplevelse, men den største forskjellen er at 3D-opplevelsen føles mye lettere tilgjengelig. I motsetning til aktive 3D-systemer er det ingen behov for å slukke lyset, og heller ingen flimrende briller å venne seg til. Her er det bare sette på seg brillene og ta del i moroa.

Når det gjelder den reduserte oppløsningen, har ikke denne så dramatisk innvirkning som man kanskje skulle tro. LG-skjermen veier nemlig opp for den lavere oppløsningen ved å ha merkbart bedre lysstyrke enn Panasonic ved visning av 3D-bilder. De passive brillene reduserer ikke lysinnslippet i like stor grad som de aktiv brillene, og dermed får man et bilde som er rikt på både lysstyrke og kontrast.

Sammenlignet med Panasonics 3D-skjerm har ikke LW650 helt den samme skarpheten i nærbilder. Små detaljer, som rynkene i panna på Avatar-mannen Jake Sully og gresset i Pandora-verdenen glattes litt ut, og detaljene er ikke finslepne som på Panasonic TX-P50GT30. Men etter vår mening går den ekstra lysstyrken langt i å veie opp for dette.

Selve dybdeeffekten er minst like god, og det samme gjelder effekten av objekter som flytter seg innover og utover. En god test på dette er golfballen som puttes mot oss i innledningen av filmen. Her er det lett å følge ballens bevegelser. Panasonic-skjermen er også veldig glatt i denne situasjonen, men noen kan nok oppleve litt mer øyebesvær med den aktive teknikken til tider.

Lydkvalitet
LG har høyttalerne montert i en tynn spalte i underkant av skjermen, og det er ikke spesielt fyldig lyd vi får høre. Stemmegjengivelsen er merkbart slankere enn fra Panasonic-skjermen, og det er ikke noe bass å snakke om. Men den er i det minste ganske klar og kan skrus relativt høyt uten å låte forvrengt.

Konklusjon
LGs nye Cinema 3D-skjerm er et bra kompromiss for deg som vil ha en god 3D-kapabel allround-skjerm. Når alt kommer til alt må vi gi tommelen opp til LG når det gjelder 3D-opplevelse i praksis. Lysstyrken og kontrasten er bedre enn Panasonics plasma når man har brillene på, og den reduserte oppløsningen oppleves ikke som noe stort savn når man ser på fordelene. Vi tror dette kan bli en hit hos spillentusiastene!

Lyd & Bilde mener

Velutstyrt budsjett-TV Kontrastrikt og behagelig 3D-bilde Litt redusert bildeskarphet i 3D

Også i denne testen:

LG 47LW650 vs Panasonic TX-P50GT30

Oppsummering

3D til hvert sitt bruk

De to 3D-teknikkene vi har sett på har sine styrker og svakheter, men den passive teknikken må sies å fungere overraskende bra.

Les hele testen

Panasonic TX-P50GT30

3D-arvtager

Panasonic sto for den soleklart beste 3D-skjermen i fjor. Kan TX-P50GT30 beholde Panasonics posisjon som sjefen innen 3D-underholdning?

Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Lukkerbriller krever dempet belysning
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Lyd & Bilde
Scroll to Top