Enox Bridgeman BT

Enox Bridgeman BT

Hunden er ikke lenger menneskets beste venn, for det er mobiltelefonen. Med Bridgeman kan man dele ferieminnene fra telefonen med andre rett på tv-skjermen!

Noen ganger kommer produkter som løsning på et problem, og Bridgeman fra ENOX er et slikt produkt. Mobiltelefonkameraer blir stadig bedre, og kan nesten måle seg med rimelige kompaktkameraer når det gjelder bildekvalitet. Men telefonens skjerm er ikke noen måte å dele minnene med andre på. Bridgeman er en adapter med internt minne som kan ta imot bilder, musikk og video, lagre, overføre dette til annet media (minnekort) eller andre mobiltelefoner. Bridgeman kobles til flat-tv-en via komponentutganger og viser bilder direkte på skjermen. Man må legge til Bridgeman som en BT-enhet i mobiltelefonen slik man ville ha gjort med en håndfri-enhet. Da er det bare å velge fil på mobilen, og ”send via bluetooth” til Bridgeman!

Bluetooth jukeboks
De fleste nyere mobiltelefoner har innebygd blåtann (Bluetooth). Dette er en enkel trådløs standard for overføring av mindre filstørrelser mellom mobile enheter. ENOX Bridgeman er en slags nav som knytter sammen mobiltelefonen med andre enheter. Den har et internt minne på 128 MB, som er nok til å lagre en god del bilder, selv i høyere oppløsning. Bilder som er tatt med lav oppløsning (MMS-bilder) blir skalert opp av Bridgeman slik at de vises med bedre kvalitet på tv-skjermen. Bilder som er tatt med høyere oppløsning tilpasses slik at de passer skjermbildet. Med høyoppløste bilder er det imidlertid mulig å bruke zoomfunksjonen på fjernkontrollen for å se nærmere på detaljer om man ønsker det. Bridgeman spiller også av musikkfiler i de mest populære formatene som MP3, OGG Vorbis, AAC, WAV og WMA. Alle filer som sendes til Bridgeman organiseres automatisk i underkategoriene musikk, foto eller film, og vises i en oversiktlig jukeboksmeny.

Flashminnet
Internminnet på 128 MB holder lenge, men blir det for lite kan man øke minnefunksjonen ved å sette inn et minnekort i siden av Bridgeman. Den støtter SD-, MMC- og MS-formater, som er de mest brukte kortene i mobiltelefoner (i mikroformat). Alternativt kan man sette inn minnekortet fra mobiltelefonen med en passende adapter. Filer vil da kunne vises på tv-en, eller overføres til andre telefoner via blåtann. Bridgeman har en USB-kontakt som brukes til blåtann-dongelen eller til å koble den til en pc for filoverføring til/fra Bridgeman. Dessverre har ikke USB-inngangen ”host”-funksjonalitet, slik at den ikke leser minnepenner eller MP3-spillere (flash).

Konklusjon
ENOX Bridgeman er en artig sak som kan stå tilkoblet tv-en uten at den stjeler sårt trengte innganger, da komponentinngangene som oftest ikke er i bruk. Filer fra mobilen organiseres i kategorier for musikk, foto og film, og vises i en brukervennlig og oversiktlig jukeboksmeny. Uten komposittvideo vil den imidlertid ikke kunne la seg tilkoble eldre tv-er (bilderørs-tv-er) uten en kostbar omformer. Fjernkontrollen er grusom og er av blistertypen slik vi typisk finner hos videokameraer. Datakraften er ikke all verden, og det er litt småtregt å navigere, men sånn er det bare. Funksjonaliteten hadde vært noe bedre dersom den også støttet USB Host-funksjon, og dermed kunne lese minnepenner. Men som en brobygger mellom tv og mobil er den et kjærkomment og artig produkt. Et må-ha-produkt for de som bruker mobilen som kamera!

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.