TEST: Enox Bridgeman BT – Enox Bridgeman BT
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Enox Bridgeman BT

Enox Bridgeman BT

Hunden er ikke lenger menneskets beste venn, for det er mobiltelefonen. Med Bridgeman kan man dele ferieminnene fra telefonen med andre rett på tv-skjermen!

forfatter
Publisert 23.03.09 - 13:23
L&B mener
Mobilbilder/video på tv Mellomlagre til annet media, overføre til andre mobiler, opp­skalering av bilder
Fjernkontroll Mangler USB host Ingen komposittvideo
Spesifikasjoner

128 MB internt minne
Komponent-/audioutg.Minnekortleser (SD,MMC,MS)
Pris: 1000 kr

Veil. pris 1000Pr. 23.03.09 Produktside

Noen ganger kommer produkter som løsning på et problem, og Bridgeman fra ENOX er et slikt produkt. Mobiltelefonkameraer blir stadig bedre, og kan nesten måle seg med rimelige kompaktkameraer når det gjelder bildekvalitet. Men telefonens skjerm er ikke noen måte å dele minnene med andre på. Bridgeman er en adapter med internt minne som kan ta imot bilder, musikk og video, lagre, overføre dette til annet media (minnekort) eller andre mobiltelefoner. Bridgeman kobles til flat-tv-en via komponentutganger og viser bilder direkte på skjermen. Man må legge til Bridgeman som en BT-enhet i mobiltelefonen slik man ville ha gjort med en håndfri-enhet. Da er det bare å velge fil på mobilen, og ”send via bluetooth” til Bridgeman!

Bluetooth jukeboks
De fleste nyere mobiltelefoner har innebygd blåtann (Bluetooth). Dette er en enkel trådløs standard for overføring av mindre filstørrelser mellom mobile enheter. ENOX Bridgeman er en slags nav som knytter sammen mobiltelefonen med andre enheter. Den har et internt minne på 128 MB, som er nok til å lagre en god del bilder, selv i høyere oppløsning. Bilder som er tatt med lav oppløsning (MMS-bilder) blir skalert opp av Bridgeman slik at de vises med bedre kvalitet på tv-skjermen. Bilder som er tatt med høyere oppløsning tilpasses slik at de passer skjermbildet. Med høyoppløste bilder er det imidlertid mulig å bruke zoomfunksjonen på fjernkontrollen for å se nærmere på detaljer om man ønsker det. Bridgeman spiller også av musikkfiler i de mest populære formatene som MP3, OGG Vorbis, AAC, WAV og WMA. Alle filer som sendes til Bridgeman organiseres automatisk i underkategoriene musikk, foto eller film, og vises i en oversiktlig jukeboksmeny.

Flashminnet
Internminnet på 128 MB holder lenge, men blir det for lite kan man øke minnefunksjonen ved å sette inn et minnekort i siden av Bridgeman. Den støtter SD-, MMC- og MS-formater, som er de mest brukte kortene i mobiltelefoner (i mikroformat). Alternativt kan man sette inn minnekortet fra mobiltelefonen med en passende adapter. Filer vil da kunne vises på tv-en, eller overføres til andre telefoner via blåtann. Bridgeman har en USB-kontakt som brukes til blåtann-dongelen eller til å koble den til en pc for filoverføring til/fra Bridgeman. Dessverre har ikke USB-inngangen ”host”-funksjonalitet, slik at den ikke leser minnepenner eller MP3-spillere (flash).

Konklusjon
ENOX Bridgeman er en artig sak som kan stå tilkoblet tv-en uten at den stjeler sårt trengte innganger, da komponentinngangene som oftest ikke er i bruk. Filer fra mobilen organiseres i kategorier for musikk, foto og film, og vises i en brukervennlig og oversiktlig jukeboksmeny. Uten komposittvideo vil den imidlertid ikke kunne la seg tilkoble eldre tv-er (bilderørs-tv-er) uten en kostbar omformer. Fjernkontrollen er grusom og er av blistertypen slik vi typisk finner hos videokameraer. Datakraften er ikke all verden, og det er litt småtregt å navigere, men sånn er det bare. Funksjonaliteten hadde vært noe bedre dersom den også støttet USB Host-funksjon, og dermed kunne lese minnepenner. Men som en brobygger mellom tv og mobil er den et kjærkomment og artig produkt. Et må-ha-produkt for de som bruker mobilen som kamera!

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend