: Test av Rotel RA-1520, Rotel RC-1550 og Rotel RB-1562

Tilbake fra dvalen

Når Rotel endelig lanserer nye produkter, gjør de det med et smell. De har laget sin mest vellydende integrerte forsterker hittil, og dessuten en spenstig forforsterker og effektforsterker.

I år 400 før Kristus ble nødvendigvis all musikk hørt i levende live, uten noen form for forsterkning eller forringelser som følge av reproduksjon. Og live-musikk spilt skikkelig er så fantastisk å høre på, at man godt kan kjenne seg igjen i Platons utsagn. I dag tilhører det derimot sjeldenhetene at vi hører ekte levende instrumenter, da disse enten er forsterket gjennom et PA-anlegg, gjengitt hjemme i stua gjennom stereoanlegget. Dette tilfører forvrengning, som gjør at lyden av en gang så levende musikk fort blir hermetisk og flat. Skikkelig god reproduksjon av musikk er ingen lek – det kreves noen som vet hva de driver med. Og det kan fort bli dyrt. Veldig dyrt. Rotel er blant hi-fi-produsentene som sverger til å få den gode lyden ut til folk flest. Ved å fokusere på det enkle forsøker de å lage produkter som bevarer mesteparten av det opprinnelige musikksignalet og tilfører minimalt ekstra. Det betyr farvel til overflødige funksjoner og finesser, og på sine billigste modeller har de klart å gå så langt som å forkaste fjernkontrollen. Alt i forsøk på å lage produkter med high-end-egenskaper uten å koste high-end pris.

Omfattende forsterkerlinje
Den nye 15-serien er Rotels mest omfattende produktlinje på mange år.  Den erstatter 10-serien, som ble lansert i 2001 (Rotel har ikke hyppige utskiftinger), og blant forsterkere alene finnes en integrert, to forforsterkere og hele fire effektforsterkere. Den som venter på noe godt…
 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Produkter i testen

Rotel RB-1562

Rotel RB-1562

Forforsterkeren RC-1550 og effektforsterkeren RB-1562 har markant mer kraft, og en bedre dynamikk spesielt i bass- og mellomtoneregisteret. Men overtonene låter litt mer hermetisk, og generelt sett låter den integrerte RA-1520 et lite hakk bedre.

Kraftig og effektiv
Litt påtatte detaljer

Rotel RC-1550

Rotel RC-1550

Detaljer og dynamikk
Lite til prisen

RA-1520

RA-1520

Den integrerte Rotel RA-1520 låter meget fint, oppløst og musikalsk, med en glimrende dynamisk kontrast innen et litt begrenset område. Rett og slett noe av det bedre vi har hørt under 10 000 kroner.

Drøssevis av detaljer Nøytral og musikalsk
Mangler litt kraft
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.