Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Test av Rotel RA-1520, Rotel RC-1550 og Rotel RB-1562

Tilbake fra dvalen

Når Rotel endelig lanserer nye produkter, gjør de det med et smell. De har laget sin mest vellydende integrerte forsterker hittil, og dessuten en spenstig forforsterker og effektforsterker.

Skrevet av / 07.10.09 - 22:00
Test av Rotel RA-1520, Rotel RC-1550 og Rotel RB-1562
Marius Siste artikler:
Marius

Produkter i denne test

I år 400 før Kristus ble nødvendigvis all musikk hørt i levende live, uten noen form for forsterkning eller forringelser som følge av reproduksjon. Og live-musikk spilt skikkelig er så fantastisk å høre på, at man godt kan kjenne seg igjen i Platons utsagn. I dag tilhører det derimot sjeldenhetene at vi hører ekte levende instrumenter, da disse enten er forsterket gjennom et PA-anlegg, gjengitt hjemme i stua gjennom stereoanlegget. Dette tilfører forvrengning, som gjør at lyden av en gang så levende musikk fort blir hermetisk og flat. Skikkelig god reproduksjon av musikk er ingen lek – det kreves noen som vet hva de driver med. Og det kan fort bli dyrt. Veldig dyrt. Rotel er blant hi-fi-produsentene som sverger til å få den gode lyden ut til folk flest. Ved å fokusere på det enkle forsøker de å lage produkter som bevarer mesteparten av det opprinnelige musikksignalet og tilfører minimalt ekstra. Det betyr farvel til overflødige funksjoner og finesser, og på sine billigste modeller har de klart å gå så langt som å forkaste fjernkontrollen. Alt i forsøk på å lage produkter med high-end-egenskaper uten å koste high-end pris.

Omfattende forsterkerlinje
Den nye 15-serien er Rotels mest omfattende produktlinje på mange år.  Den erstatter 10-serien, som ble lansert i 2001 (Rotel har ikke hyppige utskiftinger), og blant forsterkere alene finnes en integrert, to forforsterkere og hele fire effektforsterkere. Den som venter på noe godt…
 

Produkter i denne test

Rotel RB-1562

Rotel RB-1562

Forforsterkeren RC-1550 og effektforsterkeren RB-1562 har markant mer kraft, og en bedre dynamikk spesielt i bass- og mellomtoneregisteret. Men overtonene låter litt mer hermetisk, og generelt sett låter den integrerte RA-1520 et lite hakk bedre.

Kraftig og effektiv
Litt påtatte detaljer
Les hele testen

Rotel RC-1550

Rotel RC-1550

Detaljer og dynamikk
Lite til prisen
Les hele testen

RA-1520

RA-1520

Den integrerte Rotel RA-1520 låter meget fint, oppløst og musikalsk, med en glimrende dynamisk kontrast innen et litt begrenset område. Rett og slett noe av det bedre vi har hørt under 10 000 kroner.

Drøssevis av detaljer Nøytral og musikalsk
Mangler litt kraft
Les hele testen

Lyd & Bilde mener

Drøssevis av detaljer Nøytral og musikalsk Mangler litt kraft

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Scroll to Top