: Test av Rotel RA-1520, Rotel RC-1550 og Rotel RB-1562

Tilbake fra dvalen

Når Rotel endelig lanserer nye produkter, gjør de det med et smell. De har laget sin mest vellydende integrerte forsterker hittil, og dessuten en spenstig forforsterker og effektforsterker.

I år 400 før Kristus ble nødvendigvis all musikk hørt i levende live, uten noen form for forsterkning eller forringelser som følge av reproduksjon. Og live-musikk spilt skikkelig er så fantastisk å høre på, at man godt kan kjenne seg igjen i Platons utsagn. I dag tilhører det derimot sjeldenhetene at vi hører ekte levende instrumenter, da disse enten er forsterket gjennom et PA-anlegg, gjengitt hjemme i stua gjennom stereoanlegget. Dette tilfører forvrengning, som gjør at lyden av en gang så levende musikk fort blir hermetisk og flat. Skikkelig god reproduksjon av musikk er ingen lek – det kreves noen som vet hva de driver med. Og det kan fort bli dyrt. Veldig dyrt. Rotel er blant hi-fi-produsentene som sverger til å få den gode lyden ut til folk flest. Ved å fokusere på det enkle forsøker de å lage produkter som bevarer mesteparten av det opprinnelige musikksignalet og tilfører minimalt ekstra. Det betyr farvel til overflødige funksjoner og finesser, og på sine billigste modeller har de klart å gå så langt som å forkaste fjernkontrollen. Alt i forsøk på å lage produkter med high-end-egenskaper uten å koste high-end pris.

Omfattende forsterkerlinje
Den nye 15-serien er Rotels mest omfattende produktlinje på mange år.  Den erstatter 10-serien, som ble lansert i 2001 (Rotel har ikke hyppige utskiftinger), og blant forsterkere alene finnes en integrert, to forforsterkere og hele fire effektforsterkere. Den som venter på noe godt…
 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Produkter i testen

Rotel RB-1562

Rotel RB-1562

Forforsterkeren RC-1550 og effektforsterkeren RB-1562 har markant mer kraft, og en bedre dynamikk spesielt i bass- og mellomtoneregisteret. Men overtonene låter litt mer hermetisk, og generelt sett låter den integrerte RA-1520 et lite hakk bedre.

Kraftig og effektiv
Litt påtatte detaljer

Rotel RC-1550

Rotel RC-1550

Detaljer og dynamikk
Lite til prisen

RA-1520

RA-1520

Den integrerte Rotel RA-1520 låter meget fint, oppløst og musikalsk, med en glimrende dynamisk kontrast innen et litt begrenset område. Rett og slett noe av det bedre vi har hørt under 10 000 kroner.

Drøssevis av detaljer Nøytral og musikalsk
Mangler litt kraft
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.