TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Test av Marantz SR5003 og Onkyo TX-SR6073

HD-receiverne som hever lista

Har du ennå ikke gått over til HD? I så fall er det på tide. Her er to receivere som til en hyggelig pris finsliper film- og musikkopplevelsene, og trekker deg inn i handlingen.

Lyd & Bilde mener
+Låter meget fint
-Ikke klassens kraftigste Kun 3 HDMI-innganger
Spesifikasjoner 3 x HDMI 1.3a inn, 1 x HDMI ut 7 x 90 watt (8 ohm) Audyssey MultEQ høyttaler- kalibrering Alle HD-lydformater iPod-docking ekstrautstyr Pris: 6 995 kr
Veil. pris 6995

På samme måte som Blu-ray har mye høyere bildekvalitet enn DVD, har formatet også et langt mer høyoppløst lydspor. Lyden på Blu-ray har faktisk høyere kvalitet enn CD, og det i inntil åtte kanaler. Glem det komprimerte lydsporet fra DVD, som i virkeligheten er på høyde med MP3-lyd. Både film og musikk i surround med HD-oppløsning låter fantastisk! Instrumentene lever og svever ut i rommet. Klokkeklar gjengivelse av dialogene sørger for at skuespillerne er som plantet på stuegulvet. Et storvokst, ytterst realistisk lydbilde formerlig trekker deg inn i en eventyrverden langt borte fra hverdagens kjas og mas.

Forutsetninger
Selvsagt forutsetter dette at utstyret er på stell. Man får aldri realistiske opplevelser av en dårlig forsterker og små plasthøyttalere. Vi mener at virkelig lydkvalitet fra en surroundreceiver starter i prisklassen 5000 kroner. Dette fikk vi ytterligere understreket da vi testet slike receivere i L&B nr. 0909, hvor Denon AVR-1910 til 4800 kroner gikk ut som testvinner.

Men selv i den prisklassen manglet det litt her og der, og det mest innlysende var mangel på kraft. Derfor tar vi nå et lite steg opp, for å høre hva to av forrige tests storebrødre klarer å gjøre ut av seg. Vi har denne gang tatt tak i Marantz SR5003 og Onkyo TX-SR607, i prisklassen 6000–7000 kroner. Vi forventer først og fremst mer kraft, men også litt mer ren lydkvalitet i tillegg til litt flere funksjoner. Men også dette er en prisklasse med kompromisser, så om du har ekstremt store krav til lydkvalitet på musikk i stereo, med kraft og finesse nok til å drive store high-end-høyttalere, må du nok lete lenger opp på prisstigen. Er du derimot ute etter store filmopplevelser og setter pris på en musikalsk aften i ny og ne, kan du komme langt med en av disse receiverne, samtidig som du har penger igjen til husleia.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Produkter i testen

Onkyo TX-SR607

Engasjerer stort

Med forgjengeren TX-SR606s merittliste på samvittigheten, har Onkyo mye å bevise med arvtakeren. Holder de fortsatt koken?

Godt med slagkraft Balansert lydbilde 6 HDMI-innganger
Mangler litt oppløsning Mangler flerkanals­ utgang

Marantz SR5003

Klassisk stil

Marantz er kjent for receivere med en fin og behagelig klang, i et marked hvor konkurrentene er mer kraftorientert. Har SR5003 nok av begge deler til å vinne vårt hjemmekinohjerte?

Låter meget fint
Ikke klassens kraftigste Kun 3 HDMI-innganger

Legg igjen en kommentar

Marius


Siste artikler: