: Test av Marantz SR5003 og Onkyo TX-SR6073

HD-receiverne som hever lista

Har du ennå ikke gått over til HD? I så fall er det på tide. Her er to receivere som til en hyggelig pris finsliper film- og musikkopplevelsene, og trekker deg inn i handlingen.

På samme måte som Blu-ray har mye høyere bildekvalitet enn DVD, har formatet også et langt mer høyoppløst lydspor. Lyden på Blu-ray har faktisk høyere kvalitet enn CD, og det i inntil åtte kanaler. Glem det komprimerte lydsporet fra DVD, som i virkeligheten er på høyde med MP3-lyd. Både film og musikk i surround med HD-oppløsning låter fantastisk! Instrumentene lever og svever ut i rommet. Klokkeklar gjengivelse av dialogene sørger for at skuespillerne er som plantet på stuegulvet. Et storvokst, ytterst realistisk lydbilde formerlig trekker deg inn i en eventyrverden langt borte fra hverdagens kjas og mas.

Forutsetninger
Selvsagt forutsetter dette at utstyret er på stell. Man får aldri realistiske opplevelser av en dårlig forsterker og små plasthøyttalere. Vi mener at virkelig lydkvalitet fra en surroundreceiver starter i prisklassen 5000 kroner. Dette fikk vi ytterligere understreket da vi testet slike receivere i L&B nr. 0909, hvor Denon AVR-1910 til 4800 kroner gikk ut som testvinner.

Men selv i den prisklassen manglet det litt her og der, og det mest innlysende var mangel på kraft. Derfor tar vi nå et lite steg opp, for å høre hva to av forrige tests storebrødre klarer å gjøre ut av seg. Vi har denne gang tatt tak i Marantz SR5003 og Onkyo TX-SR607, i prisklassen 6000–7000 kroner. Vi forventer først og fremst mer kraft, men også litt mer ren lydkvalitet i tillegg til litt flere funksjoner. Men også dette er en prisklasse med kompromisser, så om du har ekstremt store krav til lydkvalitet på musikk i stereo, med kraft og finesse nok til å drive store high-end-høyttalere, må du nok lete lenger opp på prisstigen. Er du derimot ute etter store filmopplevelser og setter pris på en musikalsk aften i ny og ne, kan du komme langt med en av disse receiverne, samtidig som du har penger igjen til husleia.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Produkter i testen

Onkyo TX-SR607

Engasjerer stort

Med forgjengeren TX-SR606s merittliste på samvittigheten, har Onkyo mye å bevise med arvtakeren. Holder de fortsatt koken?

Godt med slagkraft Balansert lydbilde 6 HDMI-innganger
Mangler litt oppløsning Mangler flerkanals­ utgang

Marantz SR5003

Klassisk stil

Marantz er kjent for receivere med en fin og behagelig klang, i et marked hvor konkurrentene er mer kraftorientert. Har SR5003 nok av begge deler til å vinne vårt hjemmekinohjerte?

Låter meget fint
Ikke klassens kraftigste Kun 3 HDMI-innganger
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.