: Waterfall Serio+HF1

Bose-killer?

Franske Waterfall Audio er kjent for sine store høyttalere i massivt glass, nå har de klekket ut en superkompakt vegghøyttaler som kan henge med de beste!

De nye Serio er de desidert mest kompakte høyttalerne i testen, med en overflate på størrelse med et CD-cover. Selve høyttalerelementet er et 3 tommers fulltone-element , mens “kabinettet” i kjent Waterfall-stil er laget aluminium og glass. Glassrammen er mest til pynt, mens innkapslingen i aluminium hjelper til med å lede varme bort fra elementet, og gjør at høyttaleren kan spille rent over lengre tid.

Ekstern basshjelp er selvfølgelig helt nødvendig i dette tilfellet, og den jobben er det Waterfalls minste subwoofer HF1 som tar seg av. Subwooferen er ikke spesielt stor, men vår tidligere erfaring med Waterfalls suber tilsier at denne kompakte saken har mye krefter på lur.

Brukervennlighet
Høyttalerne er meget lette å montere. Det følger med veggfeste i esken som skrus i veggen med bare to skruer, og høyttaleren bare hektes på. Festet kan monteres på to måter, slik at det er mulig å vinkle høyttaleren nedover om den henger høyt på veggen. Den svært kompakte utførelsen gjør at Serio bør egne seg utmerket ikke bare som hovedhøyttaler i et mindre lydsystem, men også som bakhøyttalere eller effektkanaler i et større surroundsystem.

Lydkvalitet
Hvordan låter så disse knøttlille franskmennene? Overraskende bra. Siden høyttalerne har kun ett element finnes det heller ikke noe delefilter som kan stjele effekt. Serio kan derfor spille overraskende høyt selv med få watt fra forsterkeren. De låter åpent, klart og har en meget detaljert mellomtonegjengivelse. Fraværet av et eget diskantelement er heller ikke påtrengende, for høyttalerne gjengir også de høyere frekvensene på en frisk måte. Kvinnestemmer og lyse instrumenter kommer meget godt frem, men det mangler naturligvis litt fylde i grunntoneområdet, og dype mannsrøster kan fremstå som noe slanke.

Et knøttlite element og svært begrenset kassevolum betyr at du kan glemme å få nevneverdig bass ut av Serio-ene. Til dette er de helt avhengig av en subwoofer, og det er dessuten en fordel å kunne fjerne bassfrekvensene fra signalet de skal spille. Derfor egner de seg best til å bruke sammen med en surroundreceiver, alternativt en forsterker med innebygd høypassfilter.

Annonse

Subwooferen gjør imidlertid en meget jobb i dette oppsettet, og kan deles høyt uten at vi kan lokalisere hvor bassen kommer fra. Bassgjengivelsen er av det spenstige slaget med rikelig punch og underholdningsfaktor. HF1 legger mest vekt i det øvre bassområdet, og går ikke rungende dypt, men spiller imponerende bra i forhold til størrelsen. For enda mer dypbass, kan de større HF2 eller HF3 modellene være verdt å kikke på.

Konklusjon
Hvis du vil ha nesten usynlige høyttalere som likevel tar seg godt ut på veggen er Waterfall Serio et bra valg. Dette er blant de minste høyttalerne vi har testet, men klarer allikevel å levere et stort og tydelig lydbilde. Lyden er åpen og klar, med en tydelig og detaljert mellomtonegjengivelse. Sammen med den kompakte HF1 subwooferen er dette et godt kjøp for de designorienterte!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Dali Fazon Sat

Best på veggen

Dali satser tungt på vegghøyttalere om dagen, og siste skudd på treet er Fazon som man ikke skal undervurdere!

Varm og fyldig mellomtone Finkornet diskant Brukervennlig
Begrenset dypbass (Motif Sub 2)

Bose Cinemate GS II

Rett på veggen

Fra Bose kommer et superkompakt system som ikke skjemmer lommeboka, og er svært enkelt å ta i bruk.

Stort lydbilde Lydinnganger Enkelt å sette opp
Begrenset frekvensområde

Artcoustic Diablo

Lekker lydkunst

Artcoustic er definitivt ikke helt som andre høyttalerkonstruktører. Den danske produsenten har spesialisert seg på vegghøyttalere som kan forkles som ekte malerier.

Dynamisk, stor og kraftig lyd Potent bassgjengivelse
Tungdrevne (men forsterker følger med)

Arcam Muso

Dynamisk duo

Arcams mini-høyttaler Muso har vi testet tidligere med godt resultat, her får den selskap av subwooferen Logo som virkelig skaper liv i stua!

Fyldig og varm lydkarakter Dyp og kraftfull bassgjengivelse
Litt grovkornet diskant
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.