Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Artcoustic Diablo

Lekker lydkunst

Artcoustic er definitivt ikke helt som andre høyttalerkonstruktører. Den danske produsenten har spesialisert seg på vegghøyttalere som kan forkles som ekte malerier.
Lyd & Bilde mener
Dynamisk, stor og kraftig lyd Potent bassgjengivelse
Tungdrevne (men forsterker følger med)
Spesifikasjoner
  • Passiv subwoofer
  • 2 x 10” basselementer
  • 20-120Hz frekvensområde

Mange drømmer om at flatskjermen skal se ut som en bilderamme på veggen, men de færreste har nok tenkt på at høyttalerne kan gjøre det også. Artcoustics flate høyttalere kan leveres med en rekke motiver på frontstoffet. Du kan velge blant ulike farger, mønstre eller digitale print og fotografier fra produsentens egen katalog, eller få trykket dine egne bilder mot et tillegg i prisen. Her er det kun fantasien som setter grenser. Diablo-høyttalerne er bestykket med en fem tommers bass og doble diskanter, mens subwooferen stiller med doble titommere.

Brukervennlighet
Subwooferen er i dette tilfellet ganske spesiell. Den flate utformingen gjør at den fint kan henges på veggen, eller legges under et bord. Artcoustic leverer også et matchende A/V møbel med plass til subwooferen. Den har ingen innebygd forsterker, derimot følger det med en separat 3-kanals effektforsterker som også kan brukes til å drive fronthøyttalerne. Artcoustic-systemet passer dermed best inn i et anlegg med separat forforsterker eller prosessor.

Lydkvalitet
Dette systemet spiller langt tøffere enn utseendet skulle tilsi, og ved første lytt kunne man nesten mistenke Artcoustic for ha opphevet de fysiske lover en smule. Lyden er usedvanlig kraftfull og dynamisk, og går klart utenpå ytelsen fra de andre høyttalerne i testen. Hemmeligheten her er de gode høyttalerelementene, og ikke minst den kraftige forsterkeren, som sørger for at disse relativt tungdrevne høyttalerne får optimale arbeidsbetingelser. Diablo-høyttalerne har et snev av ”profflyd” over seg, og låter mer som et par gode studiomonitorer enn typiske hi-fi høyttalere. Lydbildet er massivt, direkte og usminket, med skikkelig snert i mellombassen og masse energi i overtonene. Dette får alt av pop, rock og live konserter til å låte kjempetøft, og den åpne lydkarakteren passer også perfekt til film. Derimot kan det bli litt for mye av det gode på klassisk musikk, hvor lyden til tider man virke litt anmasende. Mellomtonen er ganske slank, men likevel ren og klar. Subwooferen legger ganske mye vekt i den øvre delen av dypbassen, og gir en kjapp og punchy bassgjengivelse som matcher de kompakte hovedhøyttalerne utmerket. Panel-suben går imidlertid ikke spesielt dypt i bassen om man sammenligner med f.eks Arcam Logo. Vi savner også flere justeringsmuligheter, for med unntak av en nivåkontroll på forsterkeren har du ikke mulighet til å justere bassgjengivelsen. Derfor er det en fordel å ha en receiver eller prosessor med romkorreksjon, som kan brukes for å tilpasse bassgjengivelsen best mulig til akustikken i rommet ditt.

Konklusjon
Artcoustic-systemet er testens mest kostbare, men låter svært imponerende i forhold til størrelsen og byr på et utseende utenom det vanlige. Prisen inkluderer en kraftig forsterker, men du trenger også en separat receiver eller prosessor for at Diablo-settet skal yte sitt beste. Men da får også noen av de bedre vegghøyttalerne vi har hørt hittil.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Dali Fazon Sat

Best på veggen

Dali satser tungt på vegghøyttalere om dagen, og siste skudd på treet er Fazon som man ikke skal undervurdere!

Varm og fyldig mellomtone Finkornet diskant Brukervennlig
Begrenset dypbass (Motif Sub 2)

Bose Cinemate GS II

Rett på veggen

Fra Bose kommer et superkompakt system som ikke skjemmer lommeboka, og er svært enkelt å ta i bruk.

Stort lydbilde Lydinnganger Enkelt å sette opp
Begrenset frekvensområde

Arcam Muso

Dynamisk duo

Arcams mini-høyttaler Muso har vi testet tidligere med godt resultat, her får den selskap av subwooferen Logo som virkelig skaper liv i stua!

Fyldig og varm lydkarakter Dyp og kraftfull bassgjengivelse
Litt grovkornet diskant

Waterfall Serio+HF1

Bose-killer?

Franske Waterfall Audio er kjent for sine store høyttalere i massivt glass, nå har de klekket ut en superkompakt vegghøyttaler som kan henge med de beste!

Stort og åpent lydbilde Kjapp og punchy lydbilde
Slank mellomtone
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.