: Artcoustic Diablo

Lekker lydkunst

Artcoustic er definitivt ikke helt som andre høyttalerkonstruktører. Den danske produsenten har spesialisert seg på vegghøyttalere som kan forkles som ekte malerier.

Mange drømmer om at flatskjermen skal se ut som en bilderamme på veggen, men de færreste har nok tenkt på at høyttalerne kan gjøre det også. Artcoustics flate høyttalere kan leveres med en rekke motiver på frontstoffet. Du kan velge blant ulike farger, mønstre eller digitale print og fotografier fra produsentens egen katalog, eller få trykket dine egne bilder mot et tillegg i prisen. Her er det kun fantasien som setter grenser. Diablo-høyttalerne er bestykket med en fem tommers bass og doble diskanter, mens subwooferen stiller med doble titommere.

Brukervennlighet
Subwooferen er i dette tilfellet ganske spesiell. Den flate utformingen gjør at den fint kan henges på veggen, eller legges under et bord. Artcoustic leverer også et matchende A/V møbel med plass til subwooferen. Den har ingen innebygd forsterker, derimot følger det med en separat 3-kanals effektforsterker som også kan brukes til å drive fronthøyttalerne. Artcoustic-systemet passer dermed best inn i et anlegg med separat forforsterker eller prosessor.

Lydkvalitet
Dette systemet spiller langt tøffere enn utseendet skulle tilsi, og ved første lytt kunne man nesten mistenke Artcoustic for ha opphevet de fysiske lover en smule. Lyden er usedvanlig kraftfull og dynamisk, og går klart utenpå ytelsen fra de andre høyttalerne i testen. Hemmeligheten her er de gode høyttalerelementene, og ikke minst den kraftige forsterkeren, som sørger for at disse relativt tungdrevne høyttalerne får optimale arbeidsbetingelser. Diablo-høyttalerne har et snev av ”profflyd” over seg, og låter mer som et par gode studiomonitorer enn typiske hi-fi høyttalere. Lydbildet er massivt, direkte og usminket, med skikkelig snert i mellombassen og masse energi i overtonene. Dette får alt av pop, rock og live konserter til å låte kjempetøft, og den åpne lydkarakteren passer også perfekt til film. Derimot kan det bli litt for mye av det gode på klassisk musikk, hvor lyden til tider man virke litt anmasende. Mellomtonen er ganske slank, men likevel ren og klar. Subwooferen legger ganske mye vekt i den øvre delen av dypbassen, og gir en kjapp og punchy bassgjengivelse som matcher de kompakte hovedhøyttalerne utmerket. Panel-suben går imidlertid ikke spesielt dypt i bassen om man sammenligner med f.eks Arcam Logo. Vi savner også flere justeringsmuligheter, for med unntak av en nivåkontroll på forsterkeren har du ikke mulighet til å justere bassgjengivelsen. Derfor er det en fordel å ha en receiver eller prosessor med romkorreksjon, som kan brukes for å tilpasse bassgjengivelsen best mulig til akustikken i rommet ditt.

Konklusjon
Artcoustic-systemet er testens mest kostbare, men låter svært imponerende i forhold til størrelsen og byr på et utseende utenom det vanlige. Prisen inkluderer en kraftig forsterker, men du trenger også en separat receiver eller prosessor for at Diablo-settet skal yte sitt beste. Men da får også noen av de bedre vegghøyttalerne vi har hørt hittil.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Dali Fazon Sat

Best på veggen

Dali satser tungt på vegghøyttalere om dagen, og siste skudd på treet er Fazon som man ikke skal undervurdere!

Varm og fyldig mellomtone Finkornet diskant Brukervennlig
Begrenset dypbass (Motif Sub 2)

Bose Cinemate GS II

Rett på veggen

Fra Bose kommer et superkompakt system som ikke skjemmer lommeboka, og er svært enkelt å ta i bruk.

Stort lydbilde Lydinnganger Enkelt å sette opp
Begrenset frekvensområde

Arcam Muso

Dynamisk duo

Arcams mini-høyttaler Muso har vi testet tidligere med godt resultat, her får den selskap av subwooferen Logo som virkelig skaper liv i stua!

Fyldig og varm lydkarakter Dyp og kraftfull bassgjengivelse
Litt grovkornet diskant

Waterfall Serio+HF1

Bose-killer?

Franske Waterfall Audio er kjent for sine store høyttalere i massivt glass, nå har de klekket ut en superkompakt vegghøyttaler som kan henge med de beste!

Stort og åpent lydbilde Kjapp og punchy lydbilde
Slank mellomtone
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!