Search
Generic filters

LG BD370

LG BD370

Skarp utfordrer

Koreanske LG ønsker å være en sentral Blu-ray-leverandør, og for å oppnå det hevder de seg med stadig forbedrede spillere. BD370 er deres nye toppmodell.

Lyd & Bilde mener

Meget skarpt bilde Rask oppstart og aksesstid
Litt «rykkete» på bevegelser
 • HDMI 1.3a, 1080p/24
 • BD-J-profil 2.0
 • Ethernet-tilkobling
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3500 kr

Den nye LG-spilleren er visuelt sett den klart mest gjennomførte spilleren i testen. Både plateskuffen og knapper man ikke bruker så ofte, ligger skjult bak blanke vippedeksler, mens betjeningen hovedsakelig dreier seg rundt et hjul på midten. Stilig og brukervennlig. Derimot virker fjernkontrollen unødvendig stor og litt klumpete å betjene. Utstyrsmessig kan LG by på profil 2.0/BD Live samt visning av Youtube-videoer via et lekkert grensesnitt, som eiere av LG-flatskjermer allerede er kjent med. En annen klar bonus ved denne spilleren er hvor rask den er i bruk. BD370 scoret best i vår uhøytidelige tidsmåling, både når det gjaldt oppstart fra standby og lesing av plater.

Bildekvalitet
LG har også klart å trimme frem meget fornemme bildeegenskaper fra BD370, som fremstår klart skarpere enn gjennomsnittet av Blu-ray-spillere vi har sett til nå. En svak konturforbedring gjør bildet  tydeligere og mer detaljert, uten å introdusere mer støy. Bildet er meget flott å se på og preges av sterke farger, nesten i sterkeste laget til tider. Fargebalansen er litt på den varme siden av nøytral, og kan gi bildene et svakt, rødlig preg, eller glød om man vil. Det er nok til å skape litt mer effekt og varme, men ikke så mye at bildet tar skade av det. Noen vil nok likevel foretrekke en mer nøytral bildeestetikk.

Hvis vi skal trekke for noe, må det være at bevegelsene ikke synes fullt så glatte som de beste i testen. LG-spilleren sliter litt med å gjengi alle detaljene når bildet er i bevegelse. Men nok en gang er det snakk om millimeterforskjeller. LG tar med seg mye av de samme egenskapene også ved avspilling av DVD, og vil med stor sannsynlighet gjøre en bedre jobb enn din nåværende Blu-ray-spiller. Oppskaleringen gjør en god jobb med å få DVD-platene til å minne om ekte HD. Også her er skarpheten meget god.

Lydkvalitet
Vil du ha best lyd ut av LG-spilleren, lønner det seg å bruke de digitale lydtilkoblingene, som også er den eneste måten å få ekte surroundlyd på. BD370 har nemlig ingen analoge lydutganger for surroundlyd (5.1), bare vanlig stereo i tillegg til HDMI og digitale lydutganger. Dermed egner den seg best til de som kun skal koble spilleren til en tv, eller allerede har et surroundanlegg som kan dekode de siste lydformatene. Lydkvaliteten fra de analoge stereoutgangene er godkjent, men ikke mer. Lydbildet blir litt trangt og bassgjengivelsen kunne gjerne vært litt bedre definert.

Konklusjon
Sylskarpt bilde, bra brukervennlighet, godkjente lydegenskaper og ikke minst en attraktiv pris, gjør at LG BD370 seiler opp som et meget godt kjøp i vår test. BD370 har alt man trenger for å ha det moro med Blu-ray, og er dessuten meget rask og enkel i bruk. I den grad LG er med på å sette standarden for billige Blu-ray-spillere, anser vi lista for å være hevet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

  Også i denne testen:

  Philips BDP7300

  Pris: 3500 kr
  Glatte og skarpe bilder Rask og brukervennlig
  Moderat utstyrsnivå

  Sony BDP-S360

  Pris: 3500 kr
  FlotteBlu-ray-bilder Rask oppstart og aksesstid
  Noe bildestøy på DVD

  Pioneer BDP-120

  Pris: 3500 kr
  God bildekvalitet på BD og DVD Rask oppstart
  Lang lesetid på Blu-ray

  Samsung BD-P3600

  Pris: 3500 kr
  Meget skarpt bilde Rask oppstart og aksesstid
  Litt mer grovkornet DVD-bilde

  Pioneer BDP-LX52

  Pris: 6500 kr
  Nøyaktig og skarpt bilde Gode justeringsmuligheter
  Lang lesetid

  Panasonic DMP-BD80

  Pris: 4000 kr
  Fokus og bilde Flust med finesser Tilkoblingsmuligheter
  Lesing av filmer kunne gjerne ha vært raskere

  Harman/Kardon BDP 10

  Pris: 6000 kr
  Naturlig og behagelig bilde, Lys i fjernkontrollen
  Mangler litt skarphet, en del drivverkstøy
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til LG BD370

  (Foto: Produsenten)

  Kremen av kinokvalitet

  4K Blu-ray parkerer strømmetjenestene, og utfordrer profesjonelle kinoer på bilde- og lydkvalitet. Det er duket for duell i premiumklassen.

  (Foto: Produsenten)

  Hvis du vil se favorittfilmene dine i absolutt beste kvalitet, kommer du ikke utenom en 4K Blu-ray spiller som UBP-X800 fra Sony.

  (Foto: Produsenten)

  For de kresne, men prisbevisste filmentusiastene er Panasonics nye UHD Blu-ray spiller det soleklare valget.

  (Foto: Produsenten)

  Ultra HD Blu-ray er endelig en realitet, og vi har testet de mest aktuelle spillerne på markedet, fra billig til dyrt.

   data-srcset

  Pioneer slår et slag for fysiske formater med en absolutt panservogn av en Blu-ray spiller!

   data-srcset

  Den beste bildeviseren har fått en ekstra Darbee-twist. Og lydsiden er (meget) bedre enn du tror.

   data-srcset

  Både Philips og Cambridge lover topp bilde- og lydkvalitet takket være det siste innen video og lydprosessering om bord.

   data-srcset

  Oppos nye Blu-ray spiller BDP-103 er den beste Blu-ray spilleren vi har testet!

   data-srcset

  Har du en eldre TV du er fornøyd med, men vil gjerne ta del i den nye smartrevolusjonen? Her er et tips: Kjøp en Blu-ray spiller med de samme finessene som TV-apparatene!

   data-srcset

  Dette er sannsynligvis den aller siste diskspilleren du trenger.

   data-srcset

  Gigantiske TV-er og fete lydanlegg er lite verdt uten en videokilde: Her er de beste Blu-ray spillerne akkurat nå!

  Du behøver ikke lenger betale en formue for en god Blu-ray spiller. Årets nye Blu-ray spillerne er blitt billigere, vesentlig raskere, og nå har de dessuten fått støtte for de nye 3D-filmene. Vi har tatt en gjennomgang av de viktigste modellene.

  🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
  Prøv i 3 uker
  close-image