Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: LG BD370

Skarp utfordrer

Koreanske LG ønsker å være en sentral Blu-ray-leverandør, og for å oppnå det hevder de seg med stadig forbedrede spillere. BD370 er deres nye toppmodell.

Skrevet av / 23.08.09 - 22:00
LG BD370
Marius Siste artikler:
Marius

Den nye LG-spilleren er visuelt sett den klart mest gjennomførte spilleren i testen. Både plateskuffen og knapper man ikke bruker så ofte, ligger skjult bak blanke vippedeksler, mens betjeningen hovedsakelig dreier seg rundt et hjul på midten. Stilig og brukervennlig. Derimot virker fjernkontrollen unødvendig stor og litt klumpete å betjene. Utstyrsmessig kan LG by på profil 2.0/BD Live samt visning av Youtube-videoer via et lekkert grensesnitt, som eiere av LG-flatskjermer allerede er kjent med. En annen klar bonus ved denne spilleren er hvor rask den er i bruk. BD370 scoret best i vår uhøytidelige tidsmåling, både når det gjaldt oppstart fra standby og lesing av plater.

Bildekvalitet
LG har også klart å trimme frem meget fornemme bildeegenskaper fra BD370, som fremstår klart skarpere enn gjennomsnittet av Blu-ray-spillere vi har sett til nå. En svak konturforbedring gjør bildet  tydeligere og mer detaljert, uten å introdusere mer støy. Bildet er meget flott å se på og preges av sterke farger, nesten i sterkeste laget til tider. Fargebalansen er litt på den varme siden av nøytral, og kan gi bildene et svakt, rødlig preg, eller glød om man vil. Det er nok til å skape litt mer effekt og varme, men ikke så mye at bildet tar skade av det. Noen vil nok likevel foretrekke en mer nøytral bildeestetikk.

Hvis vi skal trekke for noe, må det være at bevegelsene ikke synes fullt så glatte som de beste i testen. LG-spilleren sliter litt med å gjengi alle detaljene når bildet er i bevegelse. Men nok en gang er det snakk om millimeterforskjeller. LG tar med seg mye av de samme egenskapene også ved avspilling av DVD, og vil med stor sannsynlighet gjøre en bedre jobb enn din nåværende Blu-ray-spiller. Oppskaleringen gjør en god jobb med å få DVD-platene til å minne om ekte HD. Også her er skarpheten meget god.

Lydkvalitet
Vil du ha best lyd ut av LG-spilleren, lønner det seg å bruke de digitale lydtilkoblingene, som også er den eneste måten å få ekte surroundlyd på. BD370 har nemlig ingen analoge lydutganger for surroundlyd (5.1), bare vanlig stereo i tillegg til HDMI og digitale lydutganger. Dermed egner den seg best til de som kun skal koble spilleren til en tv, eller allerede har et surroundanlegg som kan dekode de siste lydformatene. Lydkvaliteten fra de analoge stereoutgangene er godkjent, men ikke mer. Lydbildet blir litt trangt og bassgjengivelsen kunne gjerne vært litt bedre definert.

Konklusjon
Sylskarpt bilde, bra brukervennlighet, godkjente lydegenskaper og ikke minst en attraktiv pris, gjør at LG BD370 seiler opp som et meget godt kjøp i vår test. BD370 har alt man trenger for å ha det moro med Blu-ray, og er dessuten meget rask og enkel i bruk. I den grad LG er med på å sette standarden for billige Blu-ray-spillere, anser vi lista for å være hevet.

Lyd & Bilde mener

Meget skarpt bilde Rask oppstart og aksesstid Litt «rykkete» på bevegelser

Også i denne testen:

Test av 8 Blu-ray-spillere

Philips BDP7300

Gjennomført Blu-ray-racer

Philips er en viktig Blu-ray-støttespiller, og følgelig kan vi forvente høy ytelse fra deres nye modeller. Vi blir sjelden skuffet.

Glatte og skarpe bilder Rask og brukervennlig
Moderat utstyrsnivå
Les hele testen

Sony BDP-S360

Holder grepet

Sony kan skryte av å ha verdens mest solgte Blu-ray-spiller i PlayStation 3, men vi skal ikke glemme deres andre stasjonære spillere av den grunn.

FlotteBlu-ray-bilder Rask oppstart og aksesstid
Noe bildestøy på DVD
Les hele testen

Pioneer BDP-120

Tøff lettvekter

Pioneer har tidligere konsentrert seg om den litt tyngre delen av Blu-ray-markedet. BDP-120 er den første av en serie med rimeligere modeller fra den japanske produsenten.

God bildekvalitet på BD og DVD Rask oppstart
Lang lesetid på Blu-ray
Les hele testen

Samsung BD-P3600

Kjapp lekkerbisken

Samsung er kjent for å vektlegge myk formgivning og rikelig med finesser, en trend de fortsetter med årets nye modeller.

Meget skarpt bilde Rask oppstart og aksesstid
Litt mer grovkornet DVD-bilde
Les hele testen

Pioneer BDP-LX52

For den kresne

De siste Pioneer-plasmaskjermene har kanskje rullet av samlebåndet, men Pioneer har ingen planer om å gi seg med Blu-ray. BDP-LX52 er en av de mest spennende spillerne på markedet akkurat nå.

Nøyaktig og skarpt bilde Gode justeringsmuligheter
Lang lesetid
Les hele testen

Panasonic DMP-BD80

Klasseforskjell

Panasonic er blant de flinkeste i klassen på Blu-ray, og hevder seg bestandig i tetsjiktet med sine spillere. Forventningene til den nye toppmodellen DMP-BD80 er derfor høye.

Fokus og bilde Flust med finesser Tilkoblingsmuligheter
Lesing av filmer kunne gjerne ha vært raskere
Les hele testen

Harman/Kardon BDP 10

Ferskingen

Harman/Kardon er ingen hvem som helst innen hjemmekino, og er spesielt kjent for sine potente surroundreceivere. BDP 10 markerer den amerikanske produsentens første inntog på Blu-ray-markedet.

Naturlig og behagelig bilde, Lys i fjernkontrollen
Mangler litt skarphet, en del drivverkstøy
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyd & Bilde
Scroll to Top