Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Harman/Kardon BDP 10

Ferskingen

Harman/Kardon er ingen hvem som helst innen hjemmekino, og er spesielt kjent for sine potente surroundreceivere. BDP 10 markerer den amerikanske produsentens første inntog på Blu-ray-markedet.

Skrevet av / 23.08.09 - 22:00
Harman/Kardon BDP 10
Marius Siste artikler:
Marius

Harman/Kardon lagde noen av de beste DVD-spillerne i sin tid, og derfor forventer vi også høy ytelse fra deres første Blu-ray-spiller. BDP 10 kommer utstyrt med både analoge og digitale lydutganger i tillegg til den sedvanlige HDMI-kontakten, og er dermed lett å koble til et hvilket som helst anlegg. Ethernet-kontakten på baksiden gir også tilgang til Internett, og med det full støtte for profil 2.0 og BD Live-funksjoner.

BDP 10 er laget med kjente Harman-former og er uten tvil den største spilleren i testen. Dessverre er den også den som støyer mest. Blu-ray-drivverket er nokså høylytt av seg til tider, for eksempel når den laster inn filmens startmeny. Spilleren er heller ikke spesielt hurtig verken når det gjelder oppstart eller lesing, og havner litt bakover i feltet når det gjelder hastighet. Det finnes imidlertid ett stort pluss ved brukervennligheten, og det er at fjernkontrollen har baklys! En meget kjekk detalj som gjør spilleren lettere å betjene i «kinomørket».

Bildekvalitet
Med Blu-ray-filmene er man garantert en viss standard på bildekvaliteten, og Harman/Kardon er ikke noe unntak. Bildet preges av svært lite støy, masse detaljer og fin fargegjengivelse. Men det kan man få fra hvilken som helst Blu-ray-spiller, og vi søker det lille ekstra, særlig når spilleren koster voksne 6000 kroner.

I så måte innfrir ikke H/K-spilleren helt, for den er ikke spesielt imponerende verken når det gjelder skarphet eller dybdevirkning i bildet. Sammenlignet med spilleren fra LG er bildet merkbart dusere, og mister litt fokus, spesielt under bevegelser. Det er tydelig på fartsfylte actionfilmer som BD-versjonen av Terminator 2 og Batman-filmen Dark Knight, hvor H/K-spilleren sliter litt med å holde oversikt over all informasjonen i det høyoppløste bildet. Det er slett ingen lett oppgave, men flere av den siste generasjonen Blu-ray-spillere gjør en bedre jobb enn BDP 10. Når det gjelder ytelsen på vanlig DVD, er den klart godkjent, men ikke helt i stil med de andre spillerne fra LG, Pioneer og Panasonic.

Lydkvalitet
Spilleren låter bastant og tøft via stereoutgangene, men dette er ikke den mest logiske måten å koble til spilleren, i alle fall ikke til surroundlyd. Der hvor Harman/Kardon-spilleren har sin plass, er naturligvis i et komplett anlegg med en kraftig surroundreceiver. Da blir det mest logisk å koble til spilleren via HDMI-kabel slik at man kan utnytte de nye lydformatene (forutsetter receiver som kan dekode HD-lyd). H/K-spilleren passer avgjort best sammen med en moderne surroundreceiver siden den ikke har analog surroundlyd-utganger.

Konklusjon
Harman/Kardon har satset en del ressurser på sin første Blu-ray-spiller, som mange H/K-fans har ventet lenge på. Dessverre er resultatet nokså middels, og BDP 10 klarer ikke helt å hevde seg mot tøffe konkurrenter. Som vanlig når vi snakker om Blu-ray dreier det seg om små forskjeller, men de taler ikke til H/Ks fordel denne gangen. Et verdig alternativ til de som vil ha et komplett Harman/Kardon-oppsett, men til alle andre finnes det bedre alternativer.

Lyd & Bilde mener

Naturlig og behagelig bilde, Lys i fjernkontrollen Mangler litt skarphet, en del drivverkstøy

Også i denne testen:

Test av 8 Blu-ray-spillere

Philips BDP7300

Gjennomført Blu-ray-racer

Philips er en viktig Blu-ray-støttespiller, og følgelig kan vi forvente høy ytelse fra deres nye modeller. Vi blir sjelden skuffet.

Glatte og skarpe bilder Rask og brukervennlig
Moderat utstyrsnivå
Les hele testen

Sony BDP-S360

Holder grepet

Sony kan skryte av å ha verdens mest solgte Blu-ray-spiller i PlayStation 3, men vi skal ikke glemme deres andre stasjonære spillere av den grunn.

FlotteBlu-ray-bilder Rask oppstart og aksesstid
Noe bildestøy på DVD
Les hele testen

Pioneer BDP-120

Tøff lettvekter

Pioneer har tidligere konsentrert seg om den litt tyngre delen av Blu-ray-markedet. BDP-120 er den første av en serie med rimeligere modeller fra den japanske produsenten.

God bildekvalitet på BD og DVD Rask oppstart
Lang lesetid på Blu-ray
Les hele testen

Samsung BD-P3600

Kjapp lekkerbisken

Samsung er kjent for å vektlegge myk formgivning og rikelig med finesser, en trend de fortsetter med årets nye modeller.

Meget skarpt bilde Rask oppstart og aksesstid
Litt mer grovkornet DVD-bilde
Les hele testen

Pioneer BDP-LX52

For den kresne

De siste Pioneer-plasmaskjermene har kanskje rullet av samlebåndet, men Pioneer har ingen planer om å gi seg med Blu-ray. BDP-LX52 er en av de mest spennende spillerne på markedet akkurat nå.

Nøyaktig og skarpt bilde Gode justeringsmuligheter
Lang lesetid
Les hele testen

Panasonic DMP-BD80

Klasseforskjell

Panasonic er blant de flinkeste i klassen på Blu-ray, og hevder seg bestandig i tetsjiktet med sine spillere. Forventningene til den nye toppmodellen DMP-BD80 er derfor høye.

Fokus og bilde Flust med finesser Tilkoblingsmuligheter
Lesing av filmer kunne gjerne ha vært raskere
Les hele testen

LG BD370

Skarp utfordrer

Koreanske LG ønsker å være en sentral Blu-ray-leverandør, og for å oppnå det hevder de seg med stadig forbedrede spillere. BD370 er deres nye toppmodell.

Meget skarpt bilde Rask oppstart og aksesstid
Litt «rykkete» på bevegelser
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Scroll to Top