TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sharp LC-46LE820E

4-fargers LCD panel

Sharp er ute med et helt nytt LED-LCD panel som bruker fire grunnfarger. Spørsmålet er om det gir Sharp et bildemessig fortrinn?

forfatter
Publisert 04.06.10 - 02:00
L&B menerskew
pluss Flott fargegjengivelse Avanserte justerings­muligheter
minus Krever en del justering for å bli optimal
Veil. pris 18000 Produktside
Spesifikasjoner
  • 46” LED LCD, 1920 x 1080
  • Quattron 4 fargers panel
  • MPEG4
  • USB opptak/timeshift
  • 4 HDMI, 2 scart, PC-inngang

Sharps nye TV er slank og lekker med sine avrundede kanter og myke designuttrykk. Frontglasset er heldekkende, uten den sedvanlige rammen rundt skjermen. Den har også en tiltalende svingbar sokkel av herdet glass. En dekorativ, men litt unødvendig speilstripe og blankt frontglass medfører imidlertid en del reflekser vi godt kunne vært foruten, særlig i tilfeller med vinduer eller belysning bak sofaen, hvor lyset kan skinne på skjermen.

Brukervennlighet
Sharp har en brukervennlig fjernkontroll med tydelige knapper. Menysystemet fremstår som friskt og futuristisk, med ”bilde i bilde” funksjon som gjør at man hele tiden kan se programmet mens man befinner seg i menyen. Når man utfører bildeinnstillinger ser man hele bildet igjen, og hver innstilling havner i et lite vindu i hjørnet. Litt beklagelig er det at menyen ikke ”husker” hvilken menylinje man var inne i sist. Det fører til en hel del repetisjon når man fortar justeringer. Lesbarheten er heller ikke like god som på LG sine menyer. Sharp har også gått i oversettelsesfellen der en del av menyene virker mangelfullt oversatt.

Bildekvalitet
Førsteinntrykket av Sharp-skjermen er at den har veldig sterke farger – i overkant sterke, faktisk. I tillegg er kontrasten satt altfor høyt i standard-modus. Dette gir bilder med skikkelig smell i, men ser ikke spesielt naturlig ut. . Gresset på banen blir i overkant ”KIWI-grønt”, og de små fargeforskjellene viskes ut til fordel for de store. For å rette opp svakheter i bildegjengivelsen måtte vi skru av en del funksjoner i bildebehandlingen. Funksjoner som støyreduksjon og aktiv kontrast var blant det første som røyk ut. Sharp gjør et relativt stort nummer ut av Quattron-panelet som legger til den fjerde primærfargen Gul. En av fordelene med separat gjengivelse av gult er redusert strømforbruk, Sharp-skjermen utmerker seg da også med svært god fargegjengivelse, som riktignok måtte temmes litt. Tv-en er utstyrt med svært avanserte bildejusteringer, og de som har tilgang til måleutstyr kan glede seg over full justeringsmulighet for primær- og sekundærfargene. Noen andre åpenbare fordeler av den fjerde grunnfargen kunne ikke vi spore, annet enn at tv-en faktisk har høyere oppløsning på sub-pixel nivå. Bevegelseskompenseringen fungerer greit, og gir meget glatte og sømløse bevegelser. Sharp sliter likevel med at bildet duses ut når kameraet beveger seg etter ballen. Et klart tegn på at bildebehandlingen blir litt overstresset og ikke henger med på de raskeste kamerabevegelsene.

Lydkvalitet
Lyden fra Sharp-apparatet er helt grei. Den mangler litt fylde og dynamikk for å tukte de beste, men er likevel klar nok i dialogen til å kunne brukes med godt resultat på det meste av tv-sendingene. Innslag med musikk og filmlyd anbefaler vi imidlertid en ekstern løsning for.

Konklusjon
Sharp henvender seg til de avanserte brukerne med denne TV-en, som har et vell av innstilings- og kalibreringsmuligheter. Derimot kunne man gjerne ha gjort en enda bedre jobb når det gjelder bildet rett opp av esken. Sharp har lagt seg på de samme litt overdrevne fabrikkinnstillingene vi ser hos fargesterke merker som Samsung og LG. Det er litt synd, og man må faktisk foreta en del grep for å normalisere bildet. Etter noen modererende tiltak i bildemenyen fremstår Sharp som skarpt og velbalansert, 4 farger eller ei. Brukergrensesnittet er av de mer brukervennlige vi har vært bort i, og fjernkontrollen likedan.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Panasonic TX-P50G20

Den beste sportsskjermen?

2010 kan se ut til å markere et aldri så lite comeback for Panasonic og plasma generelt. Kombinasjonen av et lynhurtig plasmapanel og moderne bevegelseskompensering gir nemlig feiende flotte sportsbilder!

Superglatt HD-bilde THX-modus gir naturlige farger Avanserte innstillingsmuligheter
Svartnivået ikke helt i Kuro-klasse Ytelsen på SD kunne ha vært enda bedre

Panasonic TX-P50X20

Plasma for alle penga

Panasonic er den billigste av de to plasma-skjermene, og viser seg å være en rimelig storskjerm med overraskende høy bildekvalitet!

God kontrast, bra svartnivå Naturlige farger
Mangler HD-oppløsning

Sony KDL-46NX700

Designperlen!

Hvem sa at en tv skal være trøtt og kjedelig? Sonys nye 700-serie med metallsokkel er et behagelig avbrekk i flatskjermvrimmelet.

God kontrast og svartnivå Støyfrie bilder Bra lydgjengivelse
Stor og klumpete fjernkontroll

LG 47LE850N

Perfekt kombi-TV

Skjermen fra LG gir dype svartnivåer og utsøkt kontrast, og med effektiv bevegelseskompensering i tillegg er den godt egnet til sport.

Meget bra svartnivå og kontrast Avansert, men brukervennlig
Overdrevne standardinnstillinger

Grundig Fine Arts 46 LED

Lekker design-LED

Toppserien Fine Arts gir oss det beste fra Grundig, pakket inn i et utsøkt, designorientert kabinett i metall.

Naturlig fargegjengivelse Lekker design
Begrenset svartnivå Begrenset detalje-omfang i mørke scener

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Følg Lyd & Bilde