Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Test av 5 nye Blu-ray-spillere

Blått er rått!

Ingenting kan måle seg med Blu-ray om du vil ha en førsteklasses filmopplevelse hjemme i stua. Vi har testet de nyeste Blu-ray spillerne i prisklassen fra 3-6.000 kroner.
Lyd & Bilde mener
Flott bildekvalitet Enkel i bruk Mange tilleggsfunksjoner
Noe viftestøy Fullverdig fjernkontroll er ekstrautstyr
Spesifikasjoner
• HDMI 1.3, 1080p/24 • BD-J Profil 2.0 • Ethernet-tilkobling • Pris: 3295 kr

En ting er sikkert, når du først har sett favorittfilmen din brettet ut i ekte bredformat på en høyoppløst storskjerm er det vanskelig å gå tilbake til vanlig DVD. Derfor er det heller ikke så rart at Blu-ray formatet ser ut til å kunne bli en enda større suksess enn DVD. I sin fjerde generasjon har Blu-ray formatet solgt flere spillere på verdensbasis enn DVD gjorde på like lang tid.

Grunnen til at mange velger å bytte ut sin aldrende DVD-maskin med en som spiller Blu-ray er ganske åpenbar: De vil ha mer glede av den HD-klare flatskjermen sin, og Blu-ray er den enkleste veien til et sylskarpt HD-bilde. Inngangsbilletten trenger heller ikke være spesielt dyr – du får gode Blu-ray spillere fra ca 2.000 kroner og oppover.

Flere muligheter
En Blu-ray spiller kan brukes til mye mer enn bare å se Blu-ray filmer. De fleste spillerne kommer nå med ekstra finesser som USB eller minnekort-inngang slik at du kan vise bilder, video og spille av musikk fra portable enheter. Enkelte av de mer avanserte spillerne kan også koble seg direkte til hjemmenettverket ditt og laste ned informasjon fra internett. Alt fra værmeldingen til de siste Youtube-videoene kan vises rett på skjermen.

Mange bruker også Blu-ray spilleren når de skal lytte til CD, og da er det ekstra viktig med god lydkvalitet. Bruker du spilleren sammen med en hjemmekino-receiver er det mest praktisk å overføre lyden digitalt via HDMI (dette er nødvendig for å kunne dekode de høyoppløste lydformatene).  Om du derimot skal koble BD-spilleren til et vanlig stereoanlegg er det analog lyd som gjelder, og det stiller høyere krav til den interne D/A (digital til analog) konverteren i spilleren.

Testen
Denne gangen har vi samlet sammen de nyeste spillerne i prisklassen mellom 3.000 og 6.000 kroner. Dette er et segment hvor både bilde, lydkvalitet og finesser ligger hakket over de rimeligste modellene.

Annonse

Spillerne i denne prisklassen henvender seg til de litt mer kresne filmtitterne som gjerne har en flatskjerm over middels størrelse, og gjerne et separat lydanlegg som kan gjengi HD-lyd. Men også en litt eldre flatskjerm uten de siste finessene (som trådløst nettverk, USB-inngang osv.) kan få nytt liv med en Blu-ray spiller. Spilleren kan fungere som en multimedia-hub hvor både nettverk, USB og ekstern harddisk kan kobles til. Det eneste TV-en trenger å gjøre er å vise innholdet på skjermen.
 

Produkter i testen

Denon DBP-2010

Blu-ray for feinschmeckerne

Denon kjempet beinhardt med Pioneer om å ha de beste DVD-spillerne i sin tid. Nå har de 100% fokus på å bli de best innen Blu-ray, noe den lekre og velutstyte DBP-2010 skal bidra til.

Knivskarpt bilde og lyd
Ikke superrask

Pioneer BDP-320

Bunnsolid

Pioneer kan ikke lenger kalle seg kongen blant TV-produsenter, men de jobber iherdig for å lage andre bildeprodukter i samme kvalitetsklasse – noe deres Blu-ray spillere er bevis på.

God bildekvalitet på BD og DVD
Lang lesetid på Blu-ray

LG BD390

Utstyrskongen

Årets Blu-ray spillere fra LG har blitt veldig populære, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Flere funksjoner til prisen skal du lete lenge etter!

Masse utstyr til en bra pris Høy bildekvalitet
Ingenting til prisen

JVC XV-BP1

Kompakt Blu-ray utfordrer

Tradisjonsrike JVC har tatt seg god tid før de lanserte sin første Blu-ray spiller, men resultatet er blitt både billig og bra.

Bra Blu-ray bilde Kjapp oppstart og avlesing
Ikke fullt så bra DVD-bilde

Sony Playstation 3 Slim

Blu-ray-kuppet

Sonys populære spillmaskin spiller også Blu-ray plater. Nå er Playstation 3 ute i en ny og slankere utgave som også har fått en oppdatering på Blu-ray siden.

Flott bildekvalitet Enkel i bruk Mange tilleggsfunksjoner
Noe viftestøy Fullverdig fjernkontroll er ekstrautstyr
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.