Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: JVC XV-BP1

Kompakt Blu-ray utfordrer

Tradisjonsrike JVC har tatt seg god tid før de lanserte sin første Blu-ray spiller, men resultatet er blitt både billig og bra.

Skrevet av / 13.11.09 - 23:00
JVC XV-BP1
Marius Siste artikler:
Marius

Det første som slo oss når vi pakket opp JVC-spilleren er at den må bære nært slektskap til LG sine Blu-ray spillere. Både konstruksjonen og menysystemet minner kraftig om LG BD370, og er tydeligvis basert på samme grunndesign som den koreanske modellen. Men dette er jo ikke den verste spilleren å ligne på!

Spilleren er både kompakt og pen å se på, og fraværet av viftekjøling sørger for at den gir fra seg lite støy. Noen vil nok likevel synes det kraftige blå lyset på fronten kan bli litt sjenerende når man skal se film i et mørklagt rom. JVC-spilleren er meget enkel og komfortabel i bruk, og ikke minst rask. Skuffen åpner seg umiddelbart, og spilleren bruker dessuten svært kort tid på å lese filmene. Andre operasjoner, som å spoling og skifte kapittel går også svært hurtig for seg.

Bildekvalitet
Blu-ray gjengivelsen fra JVC er det heller ingenting å si på – den leverer et skarpt og støyfritt bilde som er fullt på høyde med de andre spillerne i prisklassen. JVC-spilleren har en nøytral og fin fargegjengivelse, og ved Blu-ray avspilling er det vanskelig å skjelne forskjell mellom JVC og vår referanse fra Panasonic. Men går man virkelig tett på skjermen går det an å se at bildet er litt mer grovkornet og ikke har fullt så mange små detaljer som konkurrenten. Men dette må du altså ha en stor og god flatskjerm for å kunne se.

På DVD er det lettere å se forskjell. Her har ikke XV-BP1 like glatt og finoppløst bilde som referansen. Det blir litt lettere å se innslag av bildestøy, men også her er fargegjengivelsen naturlig og fin.

En klar bonus ved JVC-spilleren er muligheten for å spille av DivX-filmer via USB-inngangen. Om du har en USB-harddisk eller minnepinne med filmer på lar den seg enkelt plugge i, og filmfilene kommer opp i menyen. DivX HD gir fin og skarp bildekvalitet – ikke helt på høyde med Blu-ray selvfølgelig, men ofte bedre enn det man får fra vanlige DVD-filmer.

Lydkvalitet
JVC har gjort det relativt enkelt på lydsiden og nøyd seg med HDMI, samt digitale og analoge stereoutganger. Mer er det heller ikke behov for med mindre du har en eldre surroundreceiver uten HDMI. JVC-spilleren støtter alle de utbredte lydformatene og kan dessuten spille av musikk (samt vise bilder og DivX-video) via USB-inngangen på fronten. Lydkvaliteten fra de analoge stereoutgangene er varm og velbalansert, og JVC kan gjøre en god jobb som CD-spiller i et enkelt stereoanlegg. I andre tilfeller lønner det seg å bruke HDMI-inngangen til å overføre både bilde og lyd.

Konklusjon
JVC har et rykte for å levere bra kvalitet til en fornuftig pris, og det lever også XV-BP1 opp til. Her får du en enkel og rimelig Blu-ray spiller som leverer varene enten det er BD, DVD eller DivX-filmer du til titte på. XV-BP1 er ikke den råeste i testen på DVD-avspilling, men på Blu-ray kan den måle seg med de beste. Helt klart et meget bra kjøp for de filmfrelste som ikke vil tømme lommeboka.

Lyd & Bilde mener

Bra Blu-ray bilde Kjapp oppstart og avlesing Ikke fullt så bra DVD-bilde

Også i denne testen:

Test av 5 nye Blu-ray-spillere

Denon DBP-2010

Blu-ray for feinschmeckerne

Denon kjempet beinhardt med Pioneer om å ha de beste DVD-spillerne i sin tid. Nå har de 100% fokus på å bli de best innen Blu-ray, noe den lekre og velutstyte DBP-2010 skal bidra til.

Knivskarpt bilde og lyd
Ikke superrask
Les hele testen

Pioneer BDP-320

Bunnsolid

Pioneer kan ikke lenger kalle seg kongen blant TV-produsenter, men de jobber iherdig for å lage andre bildeprodukter i samme kvalitetsklasse – noe deres Blu-ray spillere er bevis på.

God bildekvalitet på BD og DVD
Lang lesetid på Blu-ray
Les hele testen

LG BD390

Utstyrskongen

Årets Blu-ray spillere fra LG har blitt veldig populære, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Flere funksjoner til prisen skal du lete lenge etter!

Masse utstyr til en bra pris Høy bildekvalitet
Ingenting til prisen
Les hele testen

Sony Playstation 3 Slim

Blu-ray-kuppet

Sonys populære spillmaskin spiller også Blu-ray plater. Nå er Playstation 3 ute i en ny og slankere utgave som også har fått en oppdatering på Blu-ray siden.

Flott bildekvalitet Enkel i bruk Mange tilleggsfunksjoner
Noe viftestøy Fullverdig fjernkontroll er ekstrautstyr
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyd & Bilde
Scroll to Top