: JVC XV-BP1

Kompakt Blu-ray utfordrer

Tradisjonsrike JVC har tatt seg god tid før de lanserte sin første Blu-ray spiller, men resultatet er blitt både billig og bra.

Det første som slo oss når vi pakket opp JVC-spilleren er at den må bære nært slektskap til LG sine Blu-ray spillere. Både konstruksjonen og menysystemet minner kraftig om LG BD370, og er tydeligvis basert på samme grunndesign som den koreanske modellen. Men dette er jo ikke den verste spilleren å ligne på!

Spilleren er både kompakt og pen å se på, og fraværet av viftekjøling sørger for at den gir fra seg lite støy. Noen vil nok likevel synes det kraftige blå lyset på fronten kan bli litt sjenerende når man skal se film i et mørklagt rom. JVC-spilleren er meget enkel og komfortabel i bruk, og ikke minst rask. Skuffen åpner seg umiddelbart, og spilleren bruker dessuten svært kort tid på å lese filmene. Andre operasjoner, som å spoling og skifte kapittel går også svært hurtig for seg.

Bildekvalitet
Blu-ray gjengivelsen fra JVC er det heller ingenting å si på – den leverer et skarpt og støyfritt bilde som er fullt på høyde med de andre spillerne i prisklassen. JVC-spilleren har en nøytral og fin fargegjengivelse, og ved Blu-ray avspilling er det vanskelig å skjelne forskjell mellom JVC og vår referanse fra Panasonic. Men går man virkelig tett på skjermen går det an å se at bildet er litt mer grovkornet og ikke har fullt så mange små detaljer som konkurrenten. Men dette må du altså ha en stor og god flatskjerm for å kunne se.

På DVD er det lettere å se forskjell. Her har ikke XV-BP1 like glatt og finoppløst bilde som referansen. Det blir litt lettere å se innslag av bildestøy, men også her er fargegjengivelsen naturlig og fin.

En klar bonus ved JVC-spilleren er muligheten for å spille av DivX-filmer via USB-inngangen. Om du har en USB-harddisk eller minnepinne med filmer på lar den seg enkelt plugge i, og filmfilene kommer opp i menyen. DivX HD gir fin og skarp bildekvalitet – ikke helt på høyde med Blu-ray selvfølgelig, men ofte bedre enn det man får fra vanlige DVD-filmer.

Lydkvalitet
JVC har gjort det relativt enkelt på lydsiden og nøyd seg med HDMI, samt digitale og analoge stereoutganger. Mer er det heller ikke behov for med mindre du har en eldre surroundreceiver uten HDMI. JVC-spilleren støtter alle de utbredte lydformatene og kan dessuten spille av musikk (samt vise bilder og DivX-video) via USB-inngangen på fronten. Lydkvaliteten fra de analoge stereoutgangene er varm og velbalansert, og JVC kan gjøre en god jobb som CD-spiller i et enkelt stereoanlegg. I andre tilfeller lønner det seg å bruke HDMI-inngangen til å overføre både bilde og lyd.

Konklusjon
JVC har et rykte for å levere bra kvalitet til en fornuftig pris, og det lever også XV-BP1 opp til. Her får du en enkel og rimelig Blu-ray spiller som leverer varene enten det er BD, DVD eller DivX-filmer du til titte på. XV-BP1 er ikke den råeste i testen på DVD-avspilling, men på Blu-ray kan den måle seg med de beste. Helt klart et meget bra kjøp for de filmfrelste som ikke vil tømme lommeboka.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Denon DBP-2010

Blu-ray for feinschmeckerne

Denon kjempet beinhardt med Pioneer om å ha de beste DVD-spillerne i sin tid. Nå har de 100% fokus på å bli de best innen Blu-ray, noe den lekre og velutstyte DBP-2010 skal bidra til.

Knivskarpt bilde og lyd
Ikke superrask

Pioneer BDP-320

Bunnsolid

Pioneer kan ikke lenger kalle seg kongen blant TV-produsenter, men de jobber iherdig for å lage andre bildeprodukter i samme kvalitetsklasse – noe deres Blu-ray spillere er bevis på.

God bildekvalitet på BD og DVD
Lang lesetid på Blu-ray

LG BD390

Utstyrskongen

Årets Blu-ray spillere fra LG har blitt veldig populære, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Flere funksjoner til prisen skal du lete lenge etter!

Masse utstyr til en bra pris Høy bildekvalitet
Ingenting til prisen

Sony Playstation 3 Slim

Blu-ray-kuppet

Sonys populære spillmaskin spiller også Blu-ray plater. Nå er Playstation 3 ute i en ny og slankere utgave som også har fått en oppdatering på Blu-ray siden.

Flott bildekvalitet Enkel i bruk Mange tilleggsfunksjoner
Noe viftestøy Fullverdig fjernkontroll er ekstrautstyr
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!