TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Test av 4 Blu-ray surroundanlegg

Bedre Blu-ray-opplevelser med alt-i-ett

De aller fleste har HD-skjerm, men mange utnytter ikke dens glimrende oppløsning. Her er anleggene som gir deg knivskarpe bilder og god lyd!

forfatter
Publisert 20.05.10 - 05:00
L&B mener
Åpen og fin lyd Rask subwoofer
Spinkel senterhøyttaler Dynamikk
Spesifikasjoner
5.1-system 4x165W + 2x170W (3Ω) HD-lyd og -bilde Blu-ray-profil BD-Live HDMI ut, ikke inn
Veil. pris 7990Pr. 20.05.10 Produktside
Produkter i testen
 • Philips HTS7520
 • Panasonic SC-BT205
 • Sony BDV-E800W
 • Samsung HT-BD1255
 • Har du ennå ikke opplevd den overlegne lyd- og bildekvaliteten fra Blu-ray? Kvaliteten er et stort løft fra DVD-formatet, og i beste fall kan bildekvaliteten fra Blu-ray oppleves som skarpere enn på kino.

  Grunnen er at bildet har høyere oppløsning i form av flere bildepunkter, og dermed avsløres med langt flere detaljer. Dette er spesielt viktig når skjermstørrelsen overgår 40 tommer, men det synes også tydelig på mindre skjermer.
  Til og med fra et rimelige hjemmekinoanlegg med innebygd Blu-ray-spiller er bildekvaliteten fra en BD-film milevis bedre enn fra selv den beste DVD-spilleren på markedet.

  Blant rimelige, komplette løsninger som de vi tester her, er bildekvaliteten fra Blu-ray-filmer omtrent lik. Forskjellene ligger først og fremst i lydkvaliteten, som med de beste anleggene er bra nok til å gi overraskende gode kinoopplevelser hjemme. Med HD-lydspor som Dolby TrueHD og DTS HD Master Audio er lydkvaliteten langt bedre enn med de overkomprimerte lydformatene på vanlig DVD. Det merkes først og fremst på dynamikken, som bestemmer forskjellen mellom de stilleste og sterkeste partiene i filmen eller musikken. Filmlyden er langt flatere fra vanlig DVD, noe som setter sitt preg på den totale opplevelsen.

  I forrige utgave av Lyd & Bilde testet vi Blu-ray-anlegg med plasseringsvennlige kompakthøyttalere. I dette nummeret går vi litt opp i størrelse, til gulvstående høyttalere, for å få enda litt heftigere opplevelser for pengene.

  Ikke HDMI-inngang
  Alle anleggene i testen har én HDMI-utgang, versjon 1.3. Det de mangler er HDMI-inngang. Det betyr at du ikke får koblet til din spillkonsoll eller dekoderboks (PVR) til anlegget via HDMI. Det du må gjøre, er å koble den ekstra avspilleren til tv-ens HDMI-inngang og deretter koble en optisk digitalkabel til anlegget for å få surroundlyd. Du får da ikke utnyttet HD-lydsporet på tv-spill som har dette.

  Angående oppgitt effekt
  Når du leser at anlegg som her har 1 000 Watt totalt, skal du ikke tro på det. Hadde effekten vært oppgitt på skikkelig måte, ville de maksimalt levert 10-20 Watt pr. kanal, altså er den totale effekten mellom 50 og 100 Watt et sted. Men markedet er dessverre så effektorientert, at produsentene finner de mest originaler å oppgi effekten i sine systemer på.
  Den effekten vi har skrevet på hvert enkelt anlegg, er produsentens egne oppgitte tall, og skal dermed ikke tas bokstavelig.
   Testkriterier

  Vi søker her det produktet som gir desidert best opplevelse for pengene. Det er hovedsakelig lydkvaliteten som avgjør, men også brukervennlighet. Bildekvaliteten på Blu-ray er omtrent like god på alle anlegg av denne typen (altså meget bra!), mens bildekvaliteten på vanlig DVD kan variere noe mer. Likevel har teknologien gått dit hen at alle hjemmekinoanlegg i dag har akseptabel bildekvalitet. Det er lyden og brukervennligheten som først og fremst varierer.

  Vi tar som alltid hensyn til pris, og vi forholder oss til importørens anbefalte utsalgspris. Det betyr at du kan finne noen av anleggene rimeligere i forskjellige butikker, og spesielt da nettbutikker. Dermed kan det være at det dyreste anlegget her ikke vil være dyrest overalt.

  Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

  Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

  LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

  Vi tester for deg!

  1 måned 49 kr
  (prøveperiode, ingen bindingstid.)
  12 Måneder 900 kr
  (spar opptil 300kr)
  12 Måneder 1198 kr
  (med 11 utgaver av magasinet)
  Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

  Produkter i testen

  Philips HTS7520

  Høyoppløst delikatesse

  Philips-systemet har tonale kvaliteter av høy klasse, både til film og musikk. Problemet er at det er vanskelig å kalibrere.

  Stor, oppløst lyd
  Brukervennlighet

  Panasonic SC-BT205

  Utagerende atferd

  Panasonic SC-BT205 har skarp fokus på stemmer, instrumenter og lydeffekter. Det kan tidvis bli litt for mye.

  Spiller ganske høyt Autooppsett Brukervennlighet
  Svulstig sub Noe skarpe overtoner

  Sony BDV-E800W

  Anlegg med muskler

  Sony-anlegget har kraftig lyd med slagfast bass. Automatisk kalibrering øker brukervennligheten og optimaliserer lyden til rommet.

  Kraftpakke Fokusert lydbilde Autooppsett
  Tilbakeholdne overtoner

  Samsung HT-BD1255

  Tonale kvaliteter

  Dette anlegget fra Samsung gjengir lydsporet på både film og musikk med ganske høy oppløsning. Hadde bare senterhøyttaleren holdt følge.

  Åpen og fin lyd Rask subwoofer
  Spinkel senterhøyttaler Dynamikk

  Siste artikler:

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Følg Lyd & Bilde