: Pioneer VSX-920

Harmonert og velutstyrt

Pioneer VSX-920 har mange tilkoblingsmuligheter, og låter utsøkt både i stereo og surround.

VSX-920 er mer enn en liten oppgradering av sin forgjenger VSX-919. Forsterkertrinnene er bygget opp igjen fra grunnen av, denne gangen med diskrete forsterkertrinn til alle kanaler hvor forgjengeren kun hadde diskret oppbygning til frontkanalene mens de øvrige forsterkertrinnene delte samme ”forsterkerpakke”.

Utstyr og brukervennlighet
Foruten HDMI 1.4 har receiveren fått en kul gratisapplikasjon til nedlasting som lar din iPhone eller iPod Touch styre den. Den kan alternativt styres over nettverk via en PC. iPhone-tilkobling til USB-inngangen følger med i pakken, og inngangen støtter dessuten avspilling av ulike lydformater fra minnepinne eller harddisk. Om du ønsker, kan du kjøpe en blåtannmottaker for å overføre musikk fra mobiltelefonen direkte til receiveren. Dette er dessuten den eneste receiveren i testen med internettradio, som gir tilgang på flere tusen radiostasjoner, mange med bedre lydkvalitet enn DAB-radio.

Foruten å støtte Dolby ProLogic IIz som lar deg koble til et par ekstra høyttalere i høyden, har Pioneer-receiveren såkalt Virtual Height Speaker. Denne matrisen forsøker å psykoakustisk skape en høydedimensjon uten at det fysisk finnes høydehøyttalere.Vær oppmerksom på at VSX-920 ikke har lydreturkanal (ARC). Romkorreksjonen til Pioneer er avansert, og den regner ut stående lydbølger og faseproblematikk i rom og høyttalere, så vel som avstander, lydnivåer og klangkarakter.

Den mangler multikanals forforsterkerutgang, så man får ikke koblet til ekstra effektforsterker eller aktive høyttalere. Receiveren er relativt enkel i bruk, og Virtual Height Speaker viser seg å fungere såpass bra at vi velger å la den være aktivert i surround. Fjernkontrollapplikasjonen til iPod er morsom i bruk, men slett ikke nødvendig.Romkorreksjonen tar sin tid, men så blir resultatet også bra. Når ”Pure Direct” er aktivert i stereo, overstyres likevel ikke høyttalerkalibreringen. Vi skifter derfor til et tomt minne, hvor ingen romkorreksjon er lagret.

Lydkvalitet
Musikken til elektropop-jenta Lucy Swann gjengis med en dyp og kontrollert bass, samtidig som stemmen til Lucy kommer meget klart frem. Rytmene på ”To Juggle” er tunge, men receiveren holder dem i tømmene. Og perkusjonen er nyansert og ryddig. VSX-920 har en mer organisk og naturlig måte å gjengi musikken på enn Sony-receiveren. Receiveren er kraftig nok, selv om vi kunne tenke oss enda litt mer muskelkraft. Onkyo og Yamaha har begge litt mer kraft å rutte med. Med HD-lyd fra ”Avatar” digger vi straks hvordan fasen sitter som støpt mellom front- og bakkanalene – dette er psykoakustisk dessert av gourmetklasse! Ettersom receiveren korrigerer også for klangkarakteren til subwooferen, oppleves bassen som litt slankere enn når suben er ukorrigert. Samtidig integreres bassen mye bedre i lydbildet, og om du synes det blir litt tamt, er det bare å skru opp lydnivået på subwooferen noen decibel. Bassen er her mer balansert og åpen enn med de andre receiverne. ”Virtual Height Speakers” gjør dessuten at lydbildet oppleves enda litt større og komplett. Det er ikke det samme som å ha fysiske høyttalere i taket, men det hjelper litt på opplevelsen.

Konklusjon
Pioneer VSX-920 er en receiver med kule funksjoner, som å bruke iPhone/iPod som fjernkontroll, nettverkstilkobling, og den er den eneste i testen med USB-inngang som støtter MP3-avspilling fra minnepinne og lyd fra iPod/iPhone. Den er også den eneste med internettradio. ”Virtual Height Speaker” gir dessuten enda litt mer romfølelse fra høyttalerne, selv om det ikke finnes høydehøyttalere tilkoblet. Musikk i stereo er meget klart gjengitt, med kontrollert og dyp bass. Lyden er rett og slett meget bra, men vi savner litt mer kraft. Det samme gjelder for lyd i surround. Her skilter Pioneer med en meget faseriktig gjengivelse av bakkanalene, slik at lydbildet blir meget omsluttende. Receiveren korrigerer klangkarakteren i subwooferen, slik at den blir mer integrert. En flott receiver, men som mangler lydreturkanal (ARC).

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Yamaha RX-V767

Yamaha RX-V767

Kraft og kontroll Sømløs surroundlyd Velutstyrt 6 HDMI-innganger
Mangler litt detaljer

Onkyo TX-SR608

Oppløst kruttønne

Onkyo TX-SR608 bygger på forgjengeren, og har HDMI 1.4 som eneste nyhet. Men om den er like bra, har konkurrentene noe å frykte.

Kraft og kontroll Oppløsning 6 HDMI-innganger
Litt simpel meny

Sony STR-DN1010

Lett å bruke - lett å feste

Sony STR-DN1010 er meget enkel i bruk, og lydreturkanalen fungerer rett ut av esken. Lyden er også bra.

Brukervennlighet Klar lyd
Mangler litt oppløsning og kontroll
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.