: Pioneer VSX-920

Harmonert og velutstyrt

Pioneer VSX-920 har mange tilkoblingsmuligheter, og låter utsøkt både i stereo og surround.

VSX-920 er mer enn en liten oppgradering av sin forgjenger VSX-919. Forsterkertrinnene er bygget opp igjen fra grunnen av, denne gangen med diskrete forsterkertrinn til alle kanaler hvor forgjengeren kun hadde diskret oppbygning til frontkanalene mens de øvrige forsterkertrinnene delte samme ”forsterkerpakke”.

Utstyr og brukervennlighet
Foruten HDMI 1.4 har receiveren fått en kul gratisapplikasjon til nedlasting som lar din iPhone eller iPod Touch styre den. Den kan alternativt styres over nettverk via en PC. iPhone-tilkobling til USB-inngangen følger med i pakken, og inngangen støtter dessuten avspilling av ulike lydformater fra minnepinne eller harddisk. Om du ønsker, kan du kjøpe en blåtannmottaker for å overføre musikk fra mobiltelefonen direkte til receiveren. Dette er dessuten den eneste receiveren i testen med internettradio, som gir tilgang på flere tusen radiostasjoner, mange med bedre lydkvalitet enn DAB-radio.

Foruten å støtte Dolby ProLogic IIz som lar deg koble til et par ekstra høyttalere i høyden, har Pioneer-receiveren såkalt Virtual Height Speaker. Denne matrisen forsøker å psykoakustisk skape en høydedimensjon uten at det fysisk finnes høydehøyttalere.Vær oppmerksom på at VSX-920 ikke har lydreturkanal (ARC). Romkorreksjonen til Pioneer er avansert, og den regner ut stående lydbølger og faseproblematikk i rom og høyttalere, så vel som avstander, lydnivåer og klangkarakter.

Den mangler multikanals forforsterkerutgang, så man får ikke koblet til ekstra effektforsterker eller aktive høyttalere. Receiveren er relativt enkel i bruk, og Virtual Height Speaker viser seg å fungere såpass bra at vi velger å la den være aktivert i surround. Fjernkontrollapplikasjonen til iPod er morsom i bruk, men slett ikke nødvendig.Romkorreksjonen tar sin tid, men så blir resultatet også bra. Når ”Pure Direct” er aktivert i stereo, overstyres likevel ikke høyttalerkalibreringen. Vi skifter derfor til et tomt minne, hvor ingen romkorreksjon er lagret.

Lydkvalitet
Musikken til elektropop-jenta Lucy Swann gjengis med en dyp og kontrollert bass, samtidig som stemmen til Lucy kommer meget klart frem. Rytmene på ”To Juggle” er tunge, men receiveren holder dem i tømmene. Og perkusjonen er nyansert og ryddig. VSX-920 har en mer organisk og naturlig måte å gjengi musikken på enn Sony-receiveren. Receiveren er kraftig nok, selv om vi kunne tenke oss enda litt mer muskelkraft. Onkyo og Yamaha har begge litt mer kraft å rutte med. Med HD-lyd fra ”Avatar” digger vi straks hvordan fasen sitter som støpt mellom front- og bakkanalene – dette er psykoakustisk dessert av gourmetklasse! Ettersom receiveren korrigerer også for klangkarakteren til subwooferen, oppleves bassen som litt slankere enn når suben er ukorrigert. Samtidig integreres bassen mye bedre i lydbildet, og om du synes det blir litt tamt, er det bare å skru opp lydnivået på subwooferen noen decibel. Bassen er her mer balansert og åpen enn med de andre receiverne. ”Virtual Height Speakers” gjør dessuten at lydbildet oppleves enda litt større og komplett. Det er ikke det samme som å ha fysiske høyttalere i taket, men det hjelper litt på opplevelsen.

Annonse

Konklusjon
Pioneer VSX-920 er en receiver med kule funksjoner, som å bruke iPhone/iPod som fjernkontroll, nettverkstilkobling, og den er den eneste i testen med USB-inngang som støtter MP3-avspilling fra minnepinne og lyd fra iPod/iPhone. Den er også den eneste med internettradio. ”Virtual Height Speaker” gir dessuten enda litt mer romfølelse fra høyttalerne, selv om det ikke finnes høydehøyttalere tilkoblet. Musikk i stereo er meget klart gjengitt, med kontrollert og dyp bass. Lyden er rett og slett meget bra, men vi savner litt mer kraft. Det samme gjelder for lyd i surround. Her skilter Pioneer med en meget faseriktig gjengivelse av bakkanalene, slik at lydbildet blir meget omsluttende. Receiveren korrigerer klangkarakteren i subwooferen, slik at den blir mer integrert. En flott receiver, men som mangler lydreturkanal (ARC).

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Yamaha RX-V767

Yamaha RX-V767

Kraft og kontroll Sømløs surroundlyd Velutstyrt 6 HDMI-innganger
Mangler litt detaljer

Onkyo TX-SR608

Oppløst kruttønne

Onkyo TX-SR608 bygger på forgjengeren, og har HDMI 1.4 som eneste nyhet. Men om den er like bra, har konkurrentene noe å frykte.

Kraft og kontroll Oppløsning 6 HDMI-innganger
Litt simpel meny

Sony STR-DN1010

Lett å bruke - lett å feste

Sony STR-DN1010 er meget enkel i bruk, og lydreturkanalen fungerer rett ut av esken. Lyden er også bra.

Brukervennlighet Klar lyd
Mangler litt oppløsning og kontroll
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.