TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Verdens minste

Itrio HD-W100W

Itrio har imponerende tilkoblingsmuligheter og finnesser, og med den lengste rekkevidden i testen, ble den en klar vinner!

forfatter
Publisert 02.12.09 - 12:21
L&B mener
Rekkevidde Tilkoblinger Formatomforming Kildevalg, LAN og trådløs overføring
Sokkel
Spesifikasjoner
• itrio HD-W100W • Støtter HDMI 1.3 • Overføringsfrekvenser: 5GHz • Støtter 1080p i 24/30 Hz og 1080i i 60Hz • LAN og trådløs overføring
Veil. pris 4900Pr. 02.12.09 Produktside

Itrio påstår å være verdens minste FullHD videosender. Itrio imponerer med sine tilkoblingsmuligheter. 2 HDMI, analog PC inngang og scartkontakt gjør at man kan overføre alle sine nye og gamle kilder til tv nummer 2. Og det geniale er at itrio omformer signalene tilkoblet senderen til den utgangen man har valgt på mottakeren. For eksempel har man koblet til en PC på senderen, kan man se PC-bildet på tv-en via HDMI utgangen. Genialt! Lydkilden kan også velges uavhengig på samme måte. Skifte mellom kildene tar ca 15 sekunder, og dette skyldes kryptering av trafikken og en hel del protokollmessige prosedyrer (HDCP) som skal godkjennes før innholdet kan sendes over luften. Men itrio har enda mer, og bry også på fjernkontroll-forlenger funksjonalitet. Denne er litt begrenset siden man ikke har en egen løs IR-mottakerdiode på mottakerdelen. Man må da kunne fysisk se fronten for at det skal virke. IR-senderen på sendeenheten har også kun én utstrålingsdiode slik at det kan være vanskelig å nå flere kilder samtidig. Andre har løst dette bedre ved å ha flere dioder på samme ledning.

Vanvittig rekkevidde!
Rekkevidden er oppgitt til hele 40 meter, noe som er mulig siden itrio bruker n-standarden for trådløs nettverk med MIMO teknologi som forbedrer stabiliteten. Vi klarte ikke å drepe signalet i vårt testhus, og selv med 2 vegger og en etasje imellom, spilte ”Layer cake” filmen klokkerent på plasmaen i stua. Ikke en feil å se i bildet! Skulle man likevel oppleve rekkevidde problemer har itrio også innebygd LAN mulighet. Ved å trekke en nettverkskabel mellom sender og mottaker vil man kunne sende stabilt over lengre avstander. 

Konklusjon
Med den absolutt beste rekkevidden og flest innganger og muligheter har vi ingen problemer med å utrope itrio til testens suverene vinner. Prisen er også svært hyggelig i forhold til mange andre på markedet. Brukervennligheten er på topp når den i tillegg kan omforme lyd og bildesignaler etter hvilke inn og utganger man har valgt. Man kan også velge mellom trådløs eller LAN overføring. Genialt produkt for de med ulike kilder!

 

Konklusjon:

Skal man kun sende signaler fra sin eksisterende HDTV mottaker til en annen tv er kan det faktisk være billigere å installere en tilleggs tv-mottaker. TV-selskapene tilbyr slike bokser og et programkort for en rimelig penge. Det vil gi bedre fleksibilitet ved at man kan se på begge tv-ene og velge kanaler uavhengig. Men har man en loft- eller kjellerstue, og ønsker å distribuere flere kilder til den tv-en, kan en HD-sender være løsningen.

Flere utgifter…
Det første vi merket oss i denne testen er mangelen på ”loopthrough” -funksjonalitet (gjennomsløyfing) på alle senderenhetene. Det betyr at man må investere i kostbare splittere for hver kilde man skal koble til senderen hvis man fortsatt skal ha tv nummer 1 innkoblet. I tillegg kommer flere HDMI kabler, behov for flere stikkontakter osv osv… Et alternativ vil kunne være å bruke en moderne hjemmekino receiver til å veksle mellom de ulike kildene. De har som oftest 2 HDMI utganger, som vil løse splitter problematikken. Ulempen er selvsagt at receiveren må stå på for å gjøre denne jobben…

Ulik funksjonalitet
Prisen hadde merkelig nok ingenting med funksjonaliteten på de ulike produktene, og det var faktisk en av de rimeligste i testen som hadde flest tilkoblinger og best brukervennlighet. Syvio og Altona er begge først og fremst HD-forflyttere. Syvio hadde den beste fjernkontroll forlengeren, der 3 IR-sendere kunne plasseres slik at de dekker flere kilder effektivt. Atlona har IR-mulighet, men dette koster ekstra. Itrio leverer dette med, men med kun 1 IR-sender, så står det ikke i stil til de mange inngangene den kan brukes med. Løsningen vil være å skaffe en ledning lik Syvio sin som har samme kontakt. Funksjonen der itrio lar en velge kilde og utgangsformat uavhengig er utrolig brukervennlig, og drar kraftig opp brukervennligheten.

Klar vinner
Så fort testenhetene lå på bordet og ble oppkoblet var egentlig aldri noen tvil om hvem som komme til å vinne denne testen. Med så gode tilkoblingsmuligheter, vanvittig rekkevidde, og glimrende brukervennlighet er itrio vår suverene vinner. Den har alt vi må ha på et slikt produkt, og med både trådløs og LAN overføring, er man sikret gode resultater. Med en prislapp på hyggelige kr 4900 blir denne vanskelig å slå!

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Dyr proffutgave

Atlona AT-WHD200

Atlona er best kjent for sine gode proffløsninger for videodistribusjon. WHD200 er et frieri til et kresent hjemmekinomarked der kvalitet er prioritert.

Stabil overføring
Ingen kompositt/ RGB mulighet Rekkevidde Ingen fjernkontroll Pris

Enkel HD-sender

Syvio HWE0401

HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!

Enkel i bruk 4 HD-kilder Rask kildevalg med fjernkontroll
Rekkevidde Ingen AV/RGB mulighet
Annonse

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde