: Dyr proffutgave

Atlona AT-WHD200

Atlona er best kjent for sine gode proffløsninger for videodistribusjon. WHD200 er et frieri til et kresent hjemmekinomarked der kvalitet er prioritert.

I likhet med modellen fra Syvio registrerer vi 2 HDMI innganger og komponentmulighet. Det er klart at HWD200 først og fremst er myntet på å flytte HD-innhold. Den vil imidlertid fungere med alle vanlige videoformater fra 480i og oppover slik at man kan teoretisk også bruke denne med en DVD-opptaker med HDMI utgang. Men uten kompositt eller RGB mulighet på denne modellen har man eliminert muligheten for en rekke eldre kilder som DVD spillere digitale TV-mottakere.

Rimelig design
Atlona har dessverre viket fra sine typiske metallkabinetter i proffverdenen og valgt en langt rimeligere plastløsning for innkapsling av sender og mottaker. Den virker ikke fullt så billig som Syvio, men vi blir litt mistenksom. Atlona har faktisk en fjernkontroll-forlenger mulighet, men disse er utrolig nok ekstrautstyr som ikke følger med! Mottakeren som monteres i nærheten av tv nummer 2 har heller ikke nøkkelhullsspor under slik at den ikke kan henges på veggen, skjult bak tv-en. Ventilasjonen av kabinettet skjer kun via slissene i bunnen, så husk for guds skyld å montere på de selvklebende bena slik at elektronikken får kjøling. Radiodelen i sender/mottaker er av god kvalitet, og vi opplevde ikke noe nevneverdige problemer. Atlona lover 10 meters rekkevidde med fri sikt, og selv med en lettvegg eller to i veien klarer den fint 5-6 meter. Den auto-detekterer også inngangene slik at den aktive kilden alltid velges. Det er bra siden man ikke har noen knapper eller fjernkontroll for å velge inngang manuelt! Man må da huske å slå av de kildene man ikke skal se på.

Konklusjon
Prisen er litt vel stiv for denne modellen fra Atlona, og vi ser ikke helt hvor man kan forsvare den i forhold til de rimeligere modellene i testen. Den mangler også manuell mulighet og støtte for analoge kilder i tillegg til at fjernkontroll-forlenger ledningene er ekstrautstyr. Inn og utganger er noe spesielt plassert på siden av kabinettene, noe som gir mer rotete tilkobling av kabler enn om de hadde vært på baksiden. Gode overføringsprestasjoner redder den fra avgrunnen, men dyrt er ikke alltid best…

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Verdens minste

Itrio HD-W100W

Itrio har imponerende tilkoblingsmuligheter og finnesser, og med den lengste rekkevidden i testen, ble den en klar vinner!

Rekkevidde Tilkoblinger Formatomforming Kildevalg, LAN og trådløs overføring
Sokkel

Enkel HD-sender

Syvio HWE0401

HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!

Enkel i bruk 4 HD-kilder Rask kildevalg med fjernkontroll
Rekkevidde Ingen AV/RGB mulighet
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!