TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Dyr proffutgave

Atlona AT-WHD200

Atlona er best kjent for sine gode proffløsninger for videodistribusjon. WHD200 er et frieri til et kresent hjemmekinomarked der kvalitet er prioritert.

forfatter
Publisert 02.12.09 - 12:21
L&B menerskew
pluss Stabil overføring
minus Ingen kompositt/ RGB mulighet Rekkevidde Ingen fjernkontroll Pris
Veil. pris 6000 Produktside
Spesifikasjoner
• Atlona AT-WHD200 • Støtter HDMI 1.2 • Overføringsfrekvenser: 3,1 – 4,8GHz • Støtter 1080p i 24/30 Hz og 1080i i 60Hz • Chipset: Ukjent

I likhet med modellen fra Syvio registrerer vi 2 HDMI innganger og komponentmulighet. Det er klart at HWD200 først og fremst er myntet på å flytte HD-innhold. Den vil imidlertid fungere med alle vanlige videoformater fra 480i og oppover slik at man kan teoretisk også bruke denne med en DVD-opptaker med HDMI utgang. Men uten kompositt eller RGB mulighet på denne modellen har man eliminert muligheten for en rekke eldre kilder som DVD spillere digitale TV-mottakere.

Rimelig design
Atlona har dessverre viket fra sine typiske metallkabinetter i proffverdenen og valgt en langt rimeligere plastløsning for innkapsling av sender og mottaker. Den virker ikke fullt så billig som Syvio, men vi blir litt mistenksom. Atlona har faktisk en fjernkontroll-forlenger mulighet, men disse er utrolig nok ekstrautstyr som ikke følger med! Mottakeren som monteres i nærheten av tv nummer 2 har heller ikke nøkkelhullsspor under slik at den ikke kan henges på veggen, skjult bak tv-en. Ventilasjonen av kabinettet skjer kun via slissene i bunnen, så husk for guds skyld å montere på de selvklebende bena slik at elektronikken får kjøling. Radiodelen i sender/mottaker er av god kvalitet, og vi opplevde ikke noe nevneverdige problemer. Atlona lover 10 meters rekkevidde med fri sikt, og selv med en lettvegg eller to i veien klarer den fint 5-6 meter. Den auto-detekterer også inngangene slik at den aktive kilden alltid velges. Det er bra siden man ikke har noen knapper eller fjernkontroll for å velge inngang manuelt! Man må da huske å slå av de kildene man ikke skal se på.

Konklusjon
Prisen er litt vel stiv for denne modellen fra Atlona, og vi ser ikke helt hvor man kan forsvare den i forhold til de rimeligere modellene i testen. Den mangler også manuell mulighet og støtte for analoge kilder i tillegg til at fjernkontroll-forlenger ledningene er ekstrautstyr. Inn og utganger er noe spesielt plassert på siden av kabinettene, noe som gir mer rotete tilkobling av kabler enn om de hadde vært på baksiden. Gode overføringsprestasjoner redder den fra avgrunnen, men dyrt er ikke alltid best…

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Verdens minste

Itrio HD-W100W

Itrio har imponerende tilkoblingsmuligheter og finnesser, og med den lengste rekkevidden i testen, ble den en klar vinner!

Rekkevidde Tilkoblinger Formatomforming Kildevalg, LAN og trådløs overføring
Sokkel

Enkel HD-sender

Syvio HWE0401

HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!

Enkel i bruk 4 HD-kilder Rask kildevalg med fjernkontroll
Rekkevidde Ingen AV/RGB mulighet

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Følg Lyd & Bilde