Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Samlet konklusjon

To subwoofere gir mer for pengene

Disse to høyttalersystemene har det til felles at de begge har to subwoofere, som vi anser som en stor fordel. Prisen er litt ulik, og gjør at utgangspunktet for vurdering er litt annerledes. Likevel stikker den ene pakka seg frem som et bedre kjøp.

Jamo S 606 HCS 6 + ekstra SUB250

Klar tale
Jamo-pakka har en meget tydelig og fremtredende mellomtonegjengivelse, som ikke minst gagner dialoger på film og sangstemmer. Stemmene står godt ut av senterhøyttaleren, mens det er godt grep på lydbildet. Et meget godt høyttalersystem, uten særlige problemer med kabinettresonans grunnet stive kabinetter, til tross for lav pris. Systemet låter også bra på musikk.

Man klarer seg greit med én Jamo-sub, men da er det lett å høre hvor den er plassert. Det er dessuten begrenset med slagkraft i bare én. Med to blir det markant bedre, bassgjengivelsen er langt stødigere og integreres bedre i lydbildet.

Den største svakheten slik vi anser det, er at diskanten kan være noe aggressiv, og dypbassområdet blir litt slankt i forhold til verstingene. Tenk på dette når du velger receiver, kanskje bør en fra Yamaha, Denon eller Harman/Kardon vurderes.

XTZ 99 WMT, 99 WMT Center og 2 x W12 S

Annonse

Raffinert autoritet
Det er nesten utrolig hva man får av høyttalere for 13 000 kroner i dag. XTZ-høyttalerne ser mye dyrere ut enn de er, og når man hører lyden fra dem, er det nesten utrolig. Den rungende dypbassen graver seg inn i kroppen og rister løs i sofaen. Samtidig er diskantgjengivelsen luftig og fin, slik at lydbildet er meget luftig oppover, og dialoger og sangstemmer artikuleres tydelig.

Bassen er noe vulgær og overstadig varm, noe som gjør at en kontrabass fort kan låte unaturlig og påtatt stor. Dette kan justeres med de medfølgende bassportputene.

Annonse

XTZ-systemet låter meget bra enten det er film eller musikk som skal spilles. Det kan hende noen finner mellomtonen litt for tilbakelent og forsiktig, at man føler at man skyves litt lenger bak i lydbildet. I så fall bør du kanskje vurdere en nøytralt klingende receiver, kanskje en Pioneer eller Onkyo.

Vi synes totalt sett at denne høyttalerpakka slår alt vi har hørt til denne prisen noensinne!

 

Også i denne testen:

XTZ surround-høyttalersystem

Massiv kraftpakke

De svarte, pianolakkerte stativhøyttalerne fra XTZ hjelpes av to store subwoofere med hver sin 12-tommer. En høyttalerpakke som tar stor plass, men som kan være vel verdt det.

Stort lydbilde Glimrende tyngde i bassen Luftig diskant
Mellomtonen litt tilbakelent

Jamo surround-høyttalersystem

Kjapp i svingene

Jamo-pakka har to store fronthøyttalere og opprinnelig én subwoofer. Men en ekstra sub gjør totalopplevelsen bedre, og fremdeles er prisen under 10 000 kroner.

Meget klar mellomtone
Litt grovkornet diskant Bassen kunne gått dypere
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.