: Samlet konklusjon

To subwoofere gir mer for pengene

Disse to høyttalersystemene har det til felles at de begge har to subwoofere, som vi anser som en stor fordel. Prisen er litt ulik, og gjør at utgangspunktet for vurdering er litt annerledes. Likevel stikker den ene pakka seg frem som et bedre kjøp.

Jamo S 606 HCS 6 + ekstra SUB250

Klar tale
Jamo-pakka har en meget tydelig og fremtredende mellomtonegjengivelse, som ikke minst gagner dialoger på film og sangstemmer. Stemmene står godt ut av senterhøyttaleren, mens det er godt grep på lydbildet. Et meget godt høyttalersystem, uten særlige problemer med kabinettresonans grunnet stive kabinetter, til tross for lav pris. Systemet låter også bra på musikk.

Man klarer seg greit med én Jamo-sub, men da er det lett å høre hvor den er plassert. Det er dessuten begrenset med slagkraft i bare én. Med to blir det markant bedre, bassgjengivelsen er langt stødigere og integreres bedre i lydbildet.

Den største svakheten slik vi anser det, er at diskanten kan være noe aggressiv, og dypbassområdet blir litt slankt i forhold til verstingene. Tenk på dette når du velger receiver, kanskje bør en fra Yamaha, Denon eller Harman/Kardon vurderes.

XTZ 99 WMT, 99 WMT Center og 2 x W12 S

Raffinert autoritet
Det er nesten utrolig hva man får av høyttalere for 13 000 kroner i dag. XTZ-høyttalerne ser mye dyrere ut enn de er, og når man hører lyden fra dem, er det nesten utrolig. Den rungende dypbassen graver seg inn i kroppen og rister løs i sofaen. Samtidig er diskantgjengivelsen luftig og fin, slik at lydbildet er meget luftig oppover, og dialoger og sangstemmer artikuleres tydelig.

Bassen er noe vulgær og overstadig varm, noe som gjør at en kontrabass fort kan låte unaturlig og påtatt stor. Dette kan justeres med de medfølgende bassportputene.

XTZ-systemet låter meget bra enten det er film eller musikk som skal spilles. Det kan hende noen finner mellomtonen litt for tilbakelent og forsiktig, at man føler at man skyves litt lenger bak i lydbildet. I så fall bør du kanskje vurdere en nøytralt klingende receiver, kanskje en Pioneer eller Onkyo.

Vi synes totalt sett at denne høyttalerpakka slår alt vi har hørt til denne prisen noensinne!

 

Også i denne testen:

XTZ surround-høyttalersystem

Massiv kraftpakke

De svarte, pianolakkerte stativhøyttalerne fra XTZ hjelpes av to store subwoofere med hver sin 12-tommer. En høyttalerpakke som tar stor plass, men som kan være vel verdt det.

Stort lydbilde Glimrende tyngde i bassen Luftig diskant
Mellomtonen litt tilbakelent

Jamo surround-høyttalersystem

Kjapp i svingene

Jamo-pakka har to store fronthøyttalere og opprinnelig én subwoofer. Men en ekstra sub gjør totalopplevelsen bedre, og fremdeles er prisen under 10 000 kroner.

Meget klar mellomtone
Litt grovkornet diskant Bassen kunne gått dypere
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!