TEST: Twinkly Festoon

Kulørte lamper i luksusutgave

Sommerfesten heves et nivå med Twinklys smarte lyskjeder.

Skrevet av / 25.07.23 - 08:58
Twinkly Festoon
Pernille Redder

En gang jeg skulle ha sommerfest, lenge før der var noe som het Twinkly, leide jeg en kasse med kulørte lamper hos en lokal elektriker. Pærene var store og hadde forskjellige farger, og da jeg først fikk hengt dem opp (det var litt vanskelig), fikk de gården til å ligne en utendørs nattklubb i Berlin. Det ble en fantastisk fest. Fargede lamper gir bare instant feststemning.

Siden den gang er lyse, ensfargede lyskjeder med store pærer blitt moderne, og det finnes snart ikke en terrasse eller altan med respekt for seg selv som ikke er lyst opp av noen meter med flotte lyslenker.

Men hva nå hvis man gjerne vil kombinere det beste fra begge verdener? En nøytral lyskjede som sprer hygge, og som samtidig kan levere feststemning? Joda, her er Twinklys Festoon svaret. For den er utstyrt med en app som ikke alene kan få diodene til at lyse i 16 millioner forskjellige farger (ifølge produsenten, jeg har ikke sjekket). Den kan også lyse i all verdens forskjellige mønstre.

For å være sikker på optimal feststemning har jeg ved siden av kjeden med de store pærene, Festoon, også hengt opp en kjede på terrassen med langt mindre pærer, en Twinkly Dots med små, runde dioder, og resultatet er intet mindre enn genialt.

De to forskjellige lyskjedene kom i disse eskene. (Foto: Pernille Redder)

Installasjon

Lyslenkene må henges opp et sted hvor de kan nå husets Wifi-nettverk, og når de er på plass, er det på tide å koble dem med telefonen. Det foregår ved å laste ned Twinklys gratis app og deretter koble via Bluetooth. Det går både enkelt og raskt.

Etter installasjonen ber appen om at jeg skal «mappe» kjedene, og her løper jeg inn i problemer. For uansett hvor mange ganger jeg prøver, og hvor stille jeg holder telefonen, lykkes det ikke.

Det er en litt ergerlig start på mitt og Twinklys forhold, men det viser seg at appens råd om ikke å forsøke å «mappe» i skarp sol, må følges. Da jeg noen dager etterpå forsøkte sent på dagen, og med ryggen mot solen, lyktes det faktisk å få en liten 2D-tegning av lyskjeden inn i appen. Og etter noen dagers testing, fant jeg også ut hva den kan brukes til.

Fargekombinasjonene er uendelige. Her er det Festoon-kjeden som lyser opp. (Foto: Pernille Redder)

 

Festlig app

Twinklys app fås både til Android og iOS og kan dessuten kobles sammen med Alexa, Apple Home Kit og Google Assistant. «Hey Google, slå på Twinkly» får straks de to lyskjedene til å lyse opp i den fargen eller det mønsteret de var innstilt til sist de var i bruk. Det sitter også en knapp på ledningen som man kan slå på og av kjeden med.

Med appen kan du også fintune en farge og skru opp og ned lysstyrken, til du treffer det helt perfekte nivået. Og det er så enkelt og intuitivt at det nesten ikke kan gå galt. Twinkly har også en lille dongle, Twinkly Music, som kan få pærene til å blinke i takt med den musikken du spiller. Den inngår imidlertid ikke i denne testen.

Men selv uten Twinkly Music er det nesten ikke grenser for hvor festlig det kan bli. Det er et vell av førinnstilte temaer. Hvis festen har tysk tema, kan du få pærene til å blinke med rødt, gult og sort med temaet Horizontal Flag. Carnival er en effekt hvor pærene blinker raskt i massevis av forskjellige farger. Unicorn Sun er en pastelldrøm i mint, lilla og laksefarge. Og til jul vil Candy Cane, hvor pærene skifter i striper mellom rødt og hvitt, absolutt vekke oppsikt.

Men hvis du drømmer om et helt bestemt tema, la oss si at pærene skifter rolig mellom gult og blått fordi du vil holde en sommerfest med svensk tema, kan du designe det på under to minutter. Jeg prøvde det, og det gikk virkelig raskt. Det gjemmer seg også andre artige mønstre inne i programmeringsmulighetene, deriblant et mønster som ligner væsken i en lavalampe.

Dots kan også kodes til å blinke i all verdens forskjellige mønstre. (Foto: Pernille Redder)

Bittesmå lys

Kjeden med de 200 små diodene, Twinkly Dots, kan brukes både ute og inne. På avstand ligner det nesten en farget stripe, så det er god mulighet for «presisjonsbelysning». Med litt innsats kan du kanskje til og med skrive bursdagsbarnets navn eller tegne en logo.

Med i esken følger det noen små tapebiter som kan brukes til å feste lenken til et underlag. På Twinklys hjemmeside har de brukt Dots til å skape effekt rundt et speil, og ideen med å gi de små diodene en flat bakside så de enkelt kan klistres fast, er faktisk genial. På den måten kan man lage et helt stramt oppsett i stedet for de løse lyskjedene man litt tilfeldig kaster opp rundt omkring i hjemmet.

Sommerkvelder på terrassen blir litt lengre med en hyggelig lyskjede. (Foto: Pernille Redder)

Konklusjon

Twinkly har virkelig truffet en nisje her, som de nærmest utfyller til perfeksjon. Jeg har gjennom hele testperioden hatt en fest med å lage lysshow på terrassen, og gjestene mine har vært skikkelig imponerte.

Prisen er også deretter. Twinklys produkter er i luksusklassen, og det koster. Men hvis det ikke skal spares på noe til sommerfesten, og hvis du likevel vurderer å investere i kulørte pærer, er det kanskje verdt å legge litt ekstra i det og få pærer du kan bruke året rundt, uansett hvilken stemning du ønsker å skape.

Karakter
Twinkly Festoon
High End

Home mener

Du kan skape akkurat den stemningen eller det lysshowet du ønsker. Og til og med designe din egen sekvens. Lyskjedene må ha forbindelse til en stikkontakt. Vi drømmer om en batteri- eller solcelledrevet versjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Vi erstatter hele kjøkkenet ditt

Er det ikke snart vaskedag?

Håndholdt rengjøring på flere måter

Smartere kjøling om sommeren

Cold Brew på under 5 minutter

Hjemmets lille hjelper kan alt selv – nesten

Scroll to Top