Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Tineco Floor One S5 Extreme

Tinecos trådløse støvsuger leverer rengjøring i en fei

Floor One S5 Extreme er den smarte husassistenten til enkel rengjøring. Designen kan imidlertid være litt av en utfordring for både hjem og nese.

Skrevet av / 22.07.23 - 09:22
Tineco Floor One S5 Extreme
Natasja Broström

Hvor ofte blir støv og skitt liggende en dag eller to for lenge siden rengjøringen ikke alltid er lett å ta fatt på? Først skal støvsugeren hentes ut fra skapet, så i med slangen og på med teleskopstangen. Deretter skal ledningen i stikkontakten, og så skal beistet slepes rundt i hele boligen.

Gulvene i for eksempel spisestue og kjøkken pirker konstant i vår dårlige samvittighet, når barn, voksne og husdyr etterlater seg smuss, hår eller brødsmuler. Klebrige saker som sølt mineralvann eller syltetøy krever enda mer jobbing, og da må gulvskrubben også frem. Støvsuging og gulvvask skal helst være ferdig før hjemmets beboere igjen kan gå på de rengjorte gulvene.

Heldigvis finnes det smarte måter å klare rengjøringen på, nemlig Tinecos Floor One S5 Extreme, en trådløs støvsuger til både det våte og det tørre smusset. Her håndteres alt fra vått kaffegrut til tørt støv og hår i en og samme maskin. Floor One S5 er nemlig både en støvsuger og en fullautomatisk gulvmopper.

Den blå ringen skifter til rødt når Tineco Floor S5 Extreme setter turbo på rengjøringen for å suge opp væske. (Foto: Tineco)

Oppsett og app

Extreme skal forstås på to måter. Versjonen har større tanker enn tidligere modeller i S-serien. I tillegg sikrer en større motor at det er kraftigere sugestyrke.

Den runde skjermen er praktisk nok oppovervendt, slik at du løpende kan holde øye med beskjeder, ikoner og fargekoder. Første gang du setter støvsugeren i den medfølgende laderen, forteller en kvinnestemme på engelsk hvor mange prosent det er på batteriet. I alt kan Extreme klare 35 minutters rengjøring på fullt batteri. Ladingen tar fire til fem timer.

Last ned appen Tineco Life til iOS eller Android, og koble Floor One S5 Extreme til hjemmets nettverk for flere funksjoner. Vaffelikonet på den runde skjermen blinker og står så stille når apparatet er ”tilkoblet”.

Appen er enkel å bruke med få, men relevante innstillinger. En kort oppmuntring av innsatsen vises i ukerapporten. (Foto: iOS)

Appen har ikke mange funksjoner utover en animert bruksanvisning, en dagbok for rengjøringen og skifte av stemmens språk. Kanskje er en myndig tysk kvinnestemme en bedre motivasjon for noen til virkelig å gi rengjøringen jernet!

Weekly Cleaning Report viser tid og intensitet i dagboksform og i et stolpediagram. Er du flittig, får du en frisk oppmuntring med på veien.

Rengjøring med og uten såpe

Den største fordelen ved Floor One er muligheten for å støvsuge og vaske gulv samtidig. En full kapsel av det medfølgende rengjøringsmiddelet helles i tanken bak. Andre midler kan brukes, imidlertid ikke etsende, syreholdige eller skummende vaskemidler. Skum kan tette systemet.

Tinecos eget middel er selvfølgelig anbefalt. Det kan kjøpes med fri frakt fra Tinecos hjemmeside til 11 euro eller rundt 123 kroner for 280 ml. Med forsiktighet målte jeg opp og benyttet en liten klatt brun såpe til rengjøring av fliser og tregulv uten problemer.

Tineco avslører hva en rengjøring i virkeligheten består av og får samlet sammen. Her er det godt med smuss etter første tur med Tineco Floor S5 Extreme. (Foto: Natasja Broström)

Tinecos iLoop-sensor-system angir med en blå ring når området er rent, og skifter til rød når det virkelig skal skrubbes. I Auto modus fanger sensoren opp når det er nødvendig, og utfører oppgaven selv.

Sett turbo på gulvvasken

Med knappen lengre nede på håndtaket skifter du mellom tre innstillinger. På Max blir det for alvor fart i Floor One Extreme. Her blir støvsugeren som en ivrig hund som farer frem og tilbake på gulvet. Det er effektivt, noe man etterpå konkret kan se på smuss og det skitne vannet som er samlet opp i den andre tanken i støvsugerens front.

Støvsugerhodet er lett å få med rundt alt fra krukker til bordben, og moppen etterlater ingen våte striper. Jeg testet med mel og kaffegrut på kjøkkenets vinylgulv, og Floor One Extreme spiste alt helt rått.

Vann og såpe tilsettes samtidig med at Tineco suger kaffegrut til seg. Effekten er fortrinnlig. (Foto: Natasja Broström)

Design med ulemper

Ulemper er der også noen av, mest i designen. På høyre side går moppen ut til kantene, mens det på venstre side mangler fem centimeter på grunn av rullens monteringsdel. Dermed kan rullen bare vaske helt inn langs kantene den ene veien. Skal gulvet vaskes helt inn til for eksempel gulvlisten, må du vende Floor One Extreme så rullens høyre side følger listen.

Hjulene er underdimensjonerte. Du må dra støvsugeren baklengs over dørtersklene som om det var en trillekoffert. En annen ulempe er at du ikke alltid kan høre hva Floor One S5 Extreme prøver å fortelle deg, fordi stemmen overdøves av støyen fra motoren.

Vanntanken til skittent vann er kronglete å rengjøre. På den andre siden er det imidlertid tilfredsstillende å se alt hår, smuss og skittent vann som er resultatet av de rengjorte gulvene.

Blir tank og rulle ikke grundig (og ofte) rengjorte, vil Floor One S5 Extreme lukte av våt hund. I løpet av en uke ble det til en hel illeluktende kennel, da litt skitt hadde kilt seg inn under filteret.

Etter hver bruk bør du derfor trykke på knappen med dråpe-ikonet øverst på håndtaket. Knappen utløser Floor Ones selvrensningssyklus av både tanker og mopperulle når apparatet står i laderen.

Det grønne dråpeikonet viser at Tineco Floor S5 Extreme er i gang med en selvrengjørings-syklus. Typisk varer det fem minutter. (Foto: Natasja Broström)

Den fjerde ulempen er vanntanken på baksiden. På grunn av risikoen for lekkasje må Floor One ikke lenes lengre bakover enn 45 grader, noe som gjør det vanskelig å komme inn under sofaer, reoler, senger, etc. Jeg hadde imidlertid ingen problemer med lekkasje av vann, men utfordret heller ikke skjebnen ved å presse støvsugeren inn under sengen.

Konklusjon

Tineco Floor One S5 Extreme er ytterst effektiv på glatte flater til både støvsuging og gulvvask. Gulvene fikk ingen striper, og ikke noe overflødig vann ble liggende igjen. Vanntanker og mopperullen kan imidlertid lukte hvis ikke apparatet gjennomgår en nøye rengjøring. Helst etter hver rengjøring.

Floor One kan være litt kronglete å komme til ved kantene, men er lett å skråstille rundt gjenstander, også i hjørnene. Den suger godt til seg på gulvet i den mest effektive modusen.

Floor One S5 Extreme kan ikke jobbe alene, noe som også fremgår av manualen. Den er beregnet til harde gulv, og bruk på ru overflater gir kanskje ikke det beste resultatet. Jeg testet imidlertid støvsugeren på hjemmets dørmatte og fikk et hederlig resultat.

Karakter
Tineco Floor One S5 Extreme
Premium

Home mener

Effektiv og enkel rengjøring på no time. Gulvet får ingen striper, og en full lading holder fint til minst 100 m2. Kan ikke jobbe alene, man må også ha en støvsuger til gulvtepper. Litt knotete design.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Trådløs overvåkning av hjemmet

Kjør frysepizza i Airfryeren

Hold små klåfingre unna flaskene

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Scroll to Top