TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

SHFT

Personlig trener i lommeformat

Dansk oppfinnelse vil revolusjonere løpebransjen.

forfatter
Publisert 27.02.17 - 11:51
L&B mener
Det er supert med instruksjoner i øret, på samme måte som resymeer og oppfølging er en god måte å holde motivasjonen oppe. Og i tillegg er det lett å komme i gang for både trent og utrent.
Det hadde vært fint om man lettere kunne holde øye med batteristatus på de to pods-ene. Det er ergerlig å gå tom for strøm når man først er ute. Du må ha mobilen med på løpeturen.
Spesifikasjoner
  • iPhone (iOS) og Android kompatibel
  • Kan øke din løpehastighet
  • Kan redusere skaderisiko
  • Registrerer hvert skritt i 3D
  • Watt-måling til beregning av din løpeøkonomi og -effektivitet
  • Måler bl.a. skritt per minutt, hvor lenge foten din har vært i kontakt med underlaget, kroppshelling, pronasjon, bounce, skrittlengde, landingsposisjon (9 soner), G-kraft
  • Engelsktalende løpecoach
  • Følger med: 2 pods, 1 lader og et belte til brystet

Det er feil å tro at løping bare handler om å snøre skoene og reise seg fra sofaen. Det er viktig å ha en korrekt teknikk, samt naturligvis de riktige løpeskoene, for å optimere utbyttet og unngå skader. Dette kan en personlig trener hjelpe til med. Men hvorfor kjøpe en av kjøtt og blod, når du for et moderat engangsbeløp kan få en digital versjon som alltid er klar med instruksjoner i hodetelefonene dine? Møt SHFT, som er satt til verden for å revolusjonere løpebransjen.

En dansk oppfinnelse
SHFT er blitt til på IT-universitetet i København. Her har et stort lag av kompetente mennesker jobbet for å skape verdens mest avanserte løpetrener. Resultatet har latt vente på seg et par år, men det har ført til SHFT, som består av pods som monteres på den ene skoen din og i et belte rundt brystet. Takket være deres plassering og avstand til hverandre, samler de svært mange data om løpingen din. Disse sendes fortløpende til hodetelefonen, bearbeides via en spesiell programvare og kommer tilbake igjen med instruksjoner. Du kan selv velge hvor ofte du vil ha disse oppdateringene om løpestilen din. Personlig var jeg tilfreds med hvert 30. sekund. Holder du deg innenfor de fastsatte intervallene til SHFT, belønnes du med ytterligere motiverende tilbakemeldinger. «Du gjør det bra, bare fortsett» – herlig!

(Foto: Produsenten)

Ta flere skritt
Selv om SHFT kan utføre mer enn 12 000 målinger i sekundet, er det forholdsvis enkle instrukser du får i headsettet: Ta flere skritt, løft foten raskere fra bakken, og så videre. Det er godt tenkt, for de færreste har behov for å få alle detaljer om hvilke krefter som spiller inn når de løper, noe som nettopp har vært et av hovedformålene med SHFT. Teknikken er avansert, men det skal gjøres lett og spiselig både for trente og utrente å komme i gang, noe det må sies å være. Hver treningsøkt starter og avslutter med et resyme av løpestil og resultater. Det er akkurat noe slikt som motiverer en til å fortsette.

Startproblemer
Da SHFT er utviklet i et laboratorium på IT-universitetet, minner det på mange måter om et kickstarter-prosjekt. Spesielt programvaren, og også den dokumentasjonen som følger med, er litt mangelfull. Av uvisse årsaker kunne jeg ikke koble mine pod-er til på første forsøk. En restart av mobilen løste problemet. Ja, kanskje var det mer Apples enn SHFTs skyld. Hovedpoenget er imidlertid at det mangler noe. Hvorfor har man for eksempel ikke lagt inn en batteristatus på de to pods-ene fra begynnelsen? Jeg gikk tom for strøm en av gangene jeg var ute. Irriterende. Jeg håper det blir med i en senere oppdatering av programvaren.

(Foto: Produsenten)

Konklusjon
Har du bruk for et spark bak for å ta på løpeskoene og komme ut av døren, er SHFT et genialt lite produkt. De fleste tror at løping bare handler om å komme ut og i gang, men naturligvis har det også mye med teknikk å gjøre. Med SHFT blir du forsiktig guidet i gang, og får den riktige og mest optimale løpeteknikken inn fra starten. De løpende instruksjonene motiverer til å holde ut selv om man er trett, og oppfølging med evaluering av fremskritt gir mot til å fortsette en annen dag. Nå er det ikke lenger noen unnskyldning for å bli hjemme.

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye robotstøvsugere i mellomklassen iRobot utvider sortimentet sitt med to nye robotstøvsugere i mellomklassen
Få soloppgangen inn på soverommet Sommernyhetene fra Philips Hue byr på morgensol på soverommet og lyse netter på terrassen.
Halvdum smart hage gir deg grønne fingre Click & Grow Smart Garden 9 Pro selger seg på å være spekket med smart-teknologi, men egentlig er den nesten like dum som en vanlig altankasse.
Kanskje den beste robotstøvsugeren Den rådyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsugeren hittil.
Gjør rent ved hjelp av laser Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen – det finnes morsommere ting enn å gjøre rent. Men til alt hell finnes det mennesker som faktisk gjør sitt ytterste for å få det hele både enklere og artigere.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend