Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Miele KS 4885 DD N

Romslig kjøleskap med smarte funksjoner

Vi har testet et kjøleskap som både sender melding når døren er åpen og har plass til et helt bakebrett med cookies.

Skrevet av / 17.04.24 - 08:57
Miele KS 4885 DD N
Pernille Redder

Først trodde vi at vi hadde satt igang oppvaskmaskinen og glemt det igjen. Lyden av vann som renner gjennom rør kunne nesten bare komme derfra.

Men nei. Det var kjøleskapet fra Miele vi hørte. Og etter en testperiode på godt og vel to uker kan vi konkludere med at livet med dette kjøleskapet involverer å leve med lyden av rennende vann.

Ifølge produsenten har kjøleskapet et lydnivå på 35 dB, noe som absolutt er akseptabelt, og det er da heller ingen høy “brumming” fra kjøleskapet. Men med jevne mellomrom kan man tydelig høre kjølevæsken som beveger seg rundt i skapet, og for et frittstående skap på kjøkkenet er det en ganske markant lyd å skulle leve med.

Med appen kan kjøleskapet fjernstyres, og det kommer en melding hvis døren står åpen. (Screendumps: Miele app)

Tilkoblet

La oss fokusere på noe litt mindre upraktisk enn lyden, nemlig appen som Miele har utviklet og utstyrt kjøleskapet med. Kjøleskapet kobles til hjemmets Wifi ved hjelp av enten WPS eller førnevnte app. I vårt tilfelle bruker vi appen, som ganske visst krever at vi selv taster inn nettverksnavn og kode, men etter kort tid er systemet oppe og går.

Det smarteste ved appen er at du kan fjernbetjene kjøleskapet og få en melding hvis døren er åpen.

Vi testet funksjonen, og i første omgang kommer kjøleskapet med en alarm, som for øvrig kan innstilles til forskjellige lydstyrker. Smart. Etter det tredje pipet kommer det en melding på mobilen om at døren er åpen.

Det er godt tenkt, slik at mobilen ikke oversvømmes med meldinger hver gang døren har stått åpen litt for mange sekunder, men at det til gjengjeld kommer en melding hvis noen i familien faktisk har glemt å lukke den.

Så festlig er “partymode” presentert i menyen, men navnet dekker bare over funksjonen superkjøl. (Foto: Pernille Redder)

Partymode

Kjøleskapet fra Miele har et par forskjellige funksjoner som kan innstilles enten fra appen eller direkte i menyen øverst i skapet når døren er åpen.

De fleste kjøleskap har en feriefunksjon hvor energien blir skrudd ned fordi man ikke forventer at døren vil bli åpnet på noen dager. I Mieles tilfelle stiller kjøleskapet seg selv inn med en temperatur på 15 grader, noe som virker temmelig høyt, men du har selvfølgelig heller ikke melk stående i skapet mens du er på ferie.

Noe mer festlig låter kjøleskapets partymode, som til og med er illustrert med et cocktailglass på kjøleskapets meny. I virkeligheten er partymode bare den funksjonen som andre produsenter kaller “superkjøl”, fordi kjøleskapet kan kjøle ned en stor mengde på kort tid.

Les også Enkel og praktisk uten smartness Skal det være praktisk, og grønt med tanke på matsvinn, er Electrolux 800 Cooling 360° det rette valget. Skal det være smart og high-tech, må du finne en annen løsning.

Innredning

Når nå de fleste moderne kjøkken er innredet med skuffer, fordi det udiskutabelt er lettere å danne seg et overblikk når man ser noe ovenfra, kan man jo undre seg over hvorfor de fleste kjøleskap bare har en enkelt skuff eller to. Ting gjemmer seg bakerst i hyllene, og plutselig finner man noe man for lengst har glemt at man hadde kjøpt.

Men ikke i dette kjøleskapet. Miele har gitt oss hele tre dype skuffer som gir maksimal oversikt, og retter seg også mot en livsstil hvor mange av oss har begynt å spise mer frukt og grønt. Det eneste vi kunne ønske oss er faktisk en fjerde skuff.

Kjøleskapet fra Miele utmerker seg ved å ha eksepsjonell god belysning med lysdioder i alle hyllene. (Foto: Miele)

Maten holder lenger

Kjøleskap i denne klassen har som regel spesielt utviklede soner til å forlenge matens holdbarhet, og det gjelder også her. Miele lover at grønnsaker kan holde seg opp til fem ganger lenger i PerfectFresh Pro Zone, hvor temperaturen er lavere, nemlig 0–3 grader, og hvor det er kontroll på luftfuktigheten.

Den øverste skuffen er kaldest, og hyllen direkte over denne er merkbart kaldere enn de øvrige hyllene i skapet. Men det er ikke det beste ved denne hyllen.

I hjemmet vårt baker vi nemlig en del, og noe vi ofte savner, er muligheten for å sette inn et helt bakebrett med for eksempel cookies eller kaldthevede boller i kjøleskapet. Det kan man på den nederste, iskalde hyllen, og det er helt perfekt. Hvis dette kjøleskapet var vårt, ville det raskt blitt en yndlingsfeature.

Les også Samsung Family Hub blir nesten som et familiemedlem Samsungs Family Hub har masser av smarte features.

Design

I tillegg til å være funksjonelt innredet, har Miele også tenkt på belysningen. Det er nemlig LED-lys i kanten på alle hyllene så du kan se innholdet selv om du dekker til lyspanelene på bakveggen. De små diodene aktiveres rett og slett når vi klikker hyllene fast, og de gir et fint, kjølig lys.

I lukket tilstand er kjøleskapet også så nærme en fryd for øyet man kan komme med et klassisk kjøleskap i stål. Og det kommer ingen fete fingermerker på døren, takket være det store og ergonomisk utformede håndtaket.

Til gjengjeld er Miele-logoen, som er preget i metallet midt på døren, litt for iøynefallende etter vår smak.

Konklusjon

Vi kunne godt ønsket oss en app med flere funksjoner, og vi kunne spesielt tenke oss at kjøleskapet ikke hørtes ut som om noen skrudde på vannet med jevne mellomrom. Men når det er sagt, har Miele produsert et virkelig fint, solid og funksjonelt kjøleskap med mange gode detaljer.

Karakter
Miele KS 4885 DD N
Premium

Home mener

Romslig og gjennomtenkt innredning med tre store skuffer og lys i hyllene. Kjøleskapet lager en del støy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Scroll to Top