TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Logitech Circle

Logitech gir deg ro i sjelen

Kom barna hjem til tiden, har hunden det godt, er vinduet lukket? Et overvåkningskamera kan gi deg ro og trygghet.

forfatter
Publisert 06.03.17 - 09:57
L&B mener
Circle er et smart kamera som bare tar opp når det er nødvendig. Opptakene lagres i skyen, og kan lett ses via mobilen.
Det er dårlig at gratispakken er så begrenset. Hvorfor må vi betale ekstra for mer enn 24 timers lagring?
Spesifikasjoner
 • Video fås i 360p, 720p og 1080p HD
 • Wifi 2,4 og 5 GHz
 • 135-graders vidvinkelobjektiv
 • Automatisk nattesyn opp til 4,5 meter (15 ft)
 • Avansert bevegelsesregistrering
 • 8 x digital zoom
 • Innebygget høyttaler og mikrofon
 • Oppladbart litiumbatteri (1600 mAh)
 • Maks batterilevetid 12 timer
 • Øyeblikkelig datakryptering med internettoverføring via Secure Sockets Layer (SSL)
 • Manuel 360-graders panorering, 110-graders vipning
 • Støtter flere kameraer
 • Apple iOS / Android mobilapp og adgang via internett
 • Mål: 7,5 x 6,5 x 6,7cm
 • Vekt: 270 gram

Vil du gjerne holde øye med hjemmet ditt når du ikke er til stede? Eller kanskje vil du bare holde øye med når barna kommer og går, eller hvordan hunden og katten har det? Da må du anskaffe deg et overvåkningskamera. Disse kan være dyre og vanskelige å montere og installere. Logitech har imidlertid gjort det utrolig lett med introduksjonen av sitt lille Logitech Circle-kamera. La deg ikke lure av størrelsen eller den beskjedne designen. Logitech Circle er et ganske potent lite kamera, som paret med en solid programvare og datalagring i skyen, kan bli din nye bestevenn. Du må imidlertid være forberedt på ekstra gebyrer hvis du vil utnytte det fullt ut.

Styres med mobilen
Oppsett og styring av Logitech Circle foregår via mobil eller nettbrett, og støtter iOS og Android. Det er lett å komme i gang, og du oppretter forbindelse på samme måte som med de andre smart home-enhetene. Du starter med å installere appen på mobilen, og den kobler så direkte opp til kameraet. De to utveksler nå informasjon om ditt trådløse hjemmenettverk, og etter få sekunder er kameraet online. Opprett en spesiell Logitech-profil, og du er klar til å ta opp. Alle innstillingene av kameraet reguleres og styres via denne appen.

(Foto: Produsenten)

En kraftig magnet
Det man ikke umiddelbart kan se ut fra bildene av Circle, er at det kan fjernes fra basen og fungere helt trådløst. Det innebygde batteriet holder til tre timers kontinuerlig bruk eller opp til 12 timers standby. Basen fungerer både som lader og holder. I bunnen av den sitter en kraftig magnet. Det er godt tenkt, og gjør det utrolig lett å montere kameraet rundt omkring i huset, helt uten bruk av skruer eller verktøy. Flytt det når du har behov for det, og sett det ellers tilbake i holderen. Circle kan lett dreies til ønsket posisjon, på samme måte som selve basen kan rotere. Det hadde imidlertid vært hyggelig hvis de hadde hatt innebygde motorer som lot deg fjernstyre og dreie kameraet fra telefonen. Vel, man kan ikke få alt.

Data i skyen
I motsetning til lignende løsninger på markedet tar ikke Logitech Circle opp kontinuerlig. I stedet er kameraet konstant i en slags dvaleposisjon, og begynner først å ta opp når det registrerer bevegelse. Det fungerer fint; man slipper derfor å måtte se gjennom en mengde overflødige opptak, og sitter kun igjen med det som betyr noe. Via appen kan du lett gjennomgå de registrerte tidspunktene, og hvis du ønsker det, raskt se alle registreringer med den spesielle day brief-funksjonen. Du kan naturligvis også alltid logge inn via appen og se et live-bilde fra kameraet.

Hvis du gjerne vil bli informert når det registreres bevegelser, er dette også mulig. Dessverre representerer lagring i skyen også det største ankepunktet ved Logitech Circle. Startprisen for selve kameraet er rimelig, hvis man sammenligner med andre løsninger på markedet. Fordi du ikke lagrer opptakene lokalt på eksempelvis en NAS, er du imidlertid bundet til Logitechs servere. Og den slags koster ekstra!

En dyr fornøyelse
De første 24 timene er gratis. Vi du lagre mer, og dermed kunne gå lenger tilbake, må du betale ekstra. Logitech kaller den servicen for Circle Safe. Her er to muligheter: Basic og Premium. Den første lagrer opptakene i 14 dager, og den andre i 31 dager. Til Premium får du dessuten med avanserte funksjoner som for eksempel ansiktsgjenkjennelse. Den kan registrere og fortelle deg hvem som kommer hjem til deg, og gi deg en advarsel hvis det registreres ansikter som ikke kan gjenkjennes. Det er smart, men samtidig litt ergerlig at det ikke er en del av standardpakken. Prisen for Circle Safe er per kamera, så det kan raskt komme opp i pris hvis du vil ha mer enn ett kamera montert.

(Foto: Produsenten)

Nattsyn og innebygde høyttalere
Da det er snakk om et vanlig overvåkningskamera, har Circle naturligvis innebygget nattsyn, og kan derfor fortsatt registrere når lyset er slukket. Den funksjonen gir god mening hvis du for eksempel monterer kameraet i barneværelset for å holde øye med om babyen sover trygt. Du velger selv kvaliteten på opptakene, og om du vil ta opp lyd eller ikke. Via en innebygget høyttaler i kameraet kan du til og med snakke gjennom mobilen og ut i rommet. Den innebygde dioden kan tennes og slukkes etter behov og behag.

Ingen Homekit-support
I en tid hvor flere og flere produsenter begynner å støtte Alexa, Google Home og Apple Homekit, er det ergerlig å registrere at Logitech Circle står helt utenfor, og bare kan styres med sin egen app. Logitech er imidlertid ikke alene om dette problemet, og det er fortsatt ganske nytt at kameraer også støttes av for eksempel Homekit. Flere produsenter er allerede på vei med nye kameraer som støtter de åpne plattformene, og det kunne vært hyggelig hvis Logitech fulgte med og åpnet opp.

(Foto: Produsenten)

Konklusjon
Logitech Circle er et litt artig produkt som på flere områder er noe helt for seg selv. At det ikke har kontinuerlige opptak, kan ses på som både en fordel og en ulempe. Noen vil foretrekke oversikten, mens andre kanskje heller vil sortere selv, enn å stole blindt på programvaren. Kvaliteten på opptakene er gode, og det gir god mening at dataene lagres i skyen slik at man alltid kan gå tilbake og se om det har skjedd noe. Når det er sagt, er det ergerlig at man låses til en dyr abonnementsordning hvis man vil ha full funksjonalitet fra kameraet. At abonnementene gjelder per kamera, gjør absolutt ikke saken bedre. Til slutt hadde det vært hyggelig om Circle hadde vært litt fremtidsrettet, og dermed støttet Alexa, Google Home og Apple Homekit. Vi gidder ikke lenger å ha en app til hvert produkt. Det beste er jo når alt kan styres via en smart app. Vi håper det kommer med i en fremtidig oppdatering.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye robotstøvsugere i mellomklassen iRobot utvider sortimentet sitt med to nye robotstøvsugere i mellomklassen
Få soloppgangen inn på soverommet Sommernyhetene fra Philips Hue byr på morgensol på soverommet og lyse netter på terrassen.
Halvdum smart hage gir deg grønne fingre Click & Grow Smart Garden 9 Pro selger seg på å være spekket med smart-teknologi, men egentlig er den nesten like dum som en vanlig altankasse.
Kanskje den beste robotstøvsugeren Den rådyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsugeren hittil.
Gjør rent ved hjelp av laser Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen – det finnes morsommere ting enn å gjøre rent. Men til alt hell finnes det mennesker som faktisk gjør sitt ytterste for å få det hele både enklere og artigere.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend