HP Photosmart Pro B8850

Genial løsning

Etter å ha sett utskriftene fra HP-skriveren, skulle vi ønske at flere hadde kopiert HPs geniale løsning.

Fotoskriveren ligner nesten HPs B9180 på en prikk. Det er fordi B8850 er basert på B9180, og deler samme teknikk og chassis, men denne er uten ethernett-tilkobling, tegnrute med info og muligheten til å klemme inn 1,3 mm tykk papirkvalitet. Her får du plass til maks 0,7 mm. Resten er det samme, stor frontkassett med plass til opptil 200 ark i A3-format, arkmating bak for tykkere papir, og det mest geniale: kalibrering.

Kalibrering
På B8850 kalibrerer man første gang man setter opp skriveren, for å optimalisere fargegjengivelsen. Prosessen kan ta mellom 15 og 30 minutter, er vår erfaring. Senere kalibrerer man når man bytter en av de 28 ml store patronene med pigmentert blekk. Eller når programvaren forteller at kalibrering er nødvendig. Når man legger kalibreringsarkene i skuffen, starter man kalibreringsprosessen i programvaren. Da leser en innebygget sensor av resultatet fra de åtte fargene som skrives på papiret av skriveren, akkurat som en skanner, og korrigerer for avvik.

200 års holdbarhet
Blekkpatronene bruker HPs Vivera-blekkteknologi, som skal gi en holdbarhet på mer enn 200 år på tilpasset papir, ifølge Wilhelm Research. De åtte fargene fordeles via fire skrivehoder som sitter på sleden inni skriveren. Skrivehodene har 1056 dyser, og en oppløsning på 4800 x 1200 punkter per tomme. De 8 blekkpatronene er fordelt på to sorte, en for matt og en for halvblankt og blankt papir, lys grå, cyan, magenta, gul, lys magenta og lys cyan.

Når man installerer programvaren HP Printer Utility, dukker det også opp en plug-in for Photoshop-brukere, som gir direkte tilgang til utskriftsparametere fra Photoshop 7, CS eller CS2. Der velger man kalibreringer og ICC-profler (fargeprofiler), papirtyper og størrelser. Skriveren kan skrive ut kantløst opp til A3+-størrelse, opptil 330 x 482 mm, og man kan legge til andre papirtyper og ICC-profiler i programvaren. Denne funksjonaliteten er integrert i Adobe Photoshop CS3 og CS4.

Fargekvalitet
Ingen av disse to skriverne er lynraske. Vår standard testplansje i A3 tok 7 minutter og 30 sekunder å skrive ut i høyeste fargekvalitet. Men så er egentlig hastighet ikke like viktig for alle. Arkmatingen på B8850 er forbedret og kassetten og arkmaterne på B8850 er av mye høyere kvalitet enn vi er vant med fra HP-skrivere.Den selvkalibrerende skriveren leverer noe av den beste utskriftskvaliteten vi har sett på fargeutskrifter. I hvert fall den beste til prisen. Landskapsbilder dufter nesten av sjø og grønne vekster. Man kan nesten kan høre fuglekvitter i det fjerne, og hudtoner er nesten perfekt gjengitt på HPs eget semimatte papir. På blankt papir forsterkes primærfargene lite grann, men da kan overmetting som ser ut som bronsering av de mørkeste feltene bli synlig på papiret.

Sort-hvitt
Mens farge- og kontrastgraderingene på testutskriftene er noe av det beste vi har sett i denne prisklassen, har ikke sort-hvitt den samme hakeslipp-faktoren. Bevares, det er meget bra, men HP-skriveren leverer ikke optimal S/HV-kvalitet selv om den kalibrerer seg selv. Den mangler litt på oppløsningen og detaljgjengivelsen, ikke bare sammenlignet med Epson R1900 eller R2880, men også sammenlignet med utskriftene fra HPs egen B9180.Hvis man velger å skrive ut kun med sort og grått, blir resultatet bedre, og da er B8850 nesten på høyde med sort-hvitt fra Epson R2880. Da øker kontrasten i mellomtoner, og bildet ser skarpere ut med flere detaljer. Uten at det skjemmes av fargestikk.

Konklusjon
HP B8850 er en av de beste fotoskriverne for A3-media. Gunstig pris og høyt funksjonsnivå, kombinert med en fargekvalitet som ikke står tilbake for noe, gjør dette til et fenomenalt verktøy for en ambisiøs fotograf. Sort-hvitt-utskriftene er helt i toppklasse hvis fotografen tar over styringen og tilpasser utskriftene, og med de store blekkpatronene og skriverens integrerte kalibrering, er det mulig å arbeide effektivt og få høy fotokvalitet, selv om skriveren ikke er noen racer på utskrifter i full størrelse. HP B8850 er et veldig godt kjøp til prisen, og en av de beste skriverne med A3-format.

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Epson Stylus Photo R2880

Sort-hvitt-kongen

Ingen skrivere klarer alt, men Epsons kommer skremmende nært.

Meget høy utskriftskvalitet Fargedybden Fantastisk s/hv-kvalitet Fleksible justeringer
Små blekkpatroner Blekkbytte Høy pris

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.