Vi kåret forgjengeren OnePlus 7 Pro til årets premium-mobil 2019–2020. Det var mange gode grunner til det. På det gjeldende tidspunktet (tidlig sommer 2019) kom OnePlus 7 Pro med markedets suverent beste mobilskjerm, som med en oppdateringshastighet på 90 Hz og ny, forbedret haptisk motor kunne by på en flytende, levende og lynrask brukeropplevelse. Sammen med et virkelig sterkt lydbilde og en ytelse helt på topp, var det til å leve med at batteriet ikke var det beste på markedet. Spesielt når man så på prisen. For selv den dyreste utgaven av OnePlus 7 Pro var markant billigere enn sammenlignbare konkurrenter som Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10+.
Nå er etterfølgeren her. OnePlus 7T Pro McLaren heter den største modellen i den nye 7T-serien, som består av i alt tre mobiler: OnePlus 7T, OnePlus 7T Pro og så altså den sportsbilinspirerte OnePlus 7T Pro McLaren.
Der OnePlus 7T skiller seg mye fra sin forgjenger OnePlus 7, har det ved første øyekast ikke skjedd så mye med Pro-modellen på det halvåret som er gått mellom lanseringen av OnePlus 7 Pro og OnePlus 7T Pro. Designmessig er de to mobilene nærmest identiske, men 7T Pro har fått et større batteri (på 4085 mAh, noe som er 85 mAh mer i forhold til 7 Pro) og Snapdragon 855+ prosessor. 7T Pro – som en av de første mobilene på markedet – kommer også med Android 10 «out of the box».
Når det gjelder spesifikasjonene, skiller McLaren-utgaven seg for øvrig fra den vanlige 7T Pro på bare to punkter. Den har 12 gigabyte RAM i stedet for 8 gigabyte, og så kommer den med 256 GB innebygget lagringskapasitet. Dermed er den faktisk helt på linje med den dyreste utgaven av OnePlus 7 Pro som vi testet i vår. Resten er et spørsmål og materialvalg og design, som OnePlus i dette tilfellet har utviklet i samarbeid med sportsbilfabrikanten McLaren.
Utseende og konstruksjon
Allerede i fjor kom det en spesiell McLaren Edition av OnePlus 6T Pro. Telefonen var fremstilt av samme karbonfiber som McLaren bruker i sine Formel 1-biler, og ble en kjempesuksess for OnePlus. Modellen ble utsolgt over hele verden på bare få uker.
Det samme gjelder OnePlus 7T Pro McLaren, som kombinerer karbonfiber med Gorilla Glass, og dessuten har et spesielt robust spesialdesignet cover i karbonfiber og alcantara, et spesielt plysjaktig materiale som utgjør interiøret i flere av McLarens sportsbiler, og som vi for øvrig også stiftet bekjentskap med som innerbekledning på Microsofts Surface Laptop 2-modeller.
Det særegne designuttrykket avrundes av elementer med den spesielle papaya-oransje fargen som også er en del av McLarens tradisjonelle fargespekter, og mobilen har også skreddersydde logoer i McLaren-stil.
Men ut over dette er mobilen helt lik sin forgjenger OnePlus 7 Pro når det gjelder størrelse og mål.
Skjerm
Når det gjelder skjermen, er den buet langs kantene. Og selv om skjermarealet er stort (6,67″ med en oppløsning på 3120 x 1440 piksler) er mobilen ikke for stor eller anstrengende å holde, med mindre man har veldig små hender.
Akkurat som på OnePlus 7 Pro er det oppdateringshastigheten på 90 Hz som virkelig imponerer. De aller fleste andre mobilskjermer har en oppdateringshastighet på 60 Hz, mens det kun er få dedikerte gaming-mobiler, f.eks. Asus ROG Phone og Razer Phone 2, som hittil har en refresh-rate på 90 eller til og med 120 Hz.
I praksis betyr den høye oppdateringshastigheten at hele grensesnittet på OnePlus 7T Pro McLaren – alle menyer, ikoner og animasjoner – vises med flere bilder i sekundet enn på konkurrerende mobiler. Det er også en del spill som støtter den økte refresh-raten (f.eks. Real Racing 3, Mortal Kombat X og Shadowgun Legends), og vår klare konklusjon er at oppdateringshastigheten på 90 Hz gir en langt mer flytende og raskere brukeropplevelse som det er vanskelig å unnvære når man først har prøvd den.
Med samme HDR 10+-teknologi som sitter i for eksempel Samsung Galaxy Note 10+, sørger OnePlus dessuten for at videoinnhold som støttes av blant annet Netflix og YouTube, fremstår med bedre kontrast, mer dybde og mer realisme enn på noen annen mobilskjerm vi har sett.
Kamera
Som på OnePlus 7 Pro sitter frontkameraet innebygget i mobilen i en liten brikke som går opp og ned fra toppen av telefonen når man skal bruke det. Pop-up-kameraet heves, og er klart til å ta bilder på 0,65 sekunder etter at man har aktivert det i kamera-appen. Forsinkelser og ekstra ventetid i forhold til om frontkameraet hadde vært innebygd i skjermen, er altså ikke noe problem. Og det tar også ganske gode selfies, for ikke å glemme det. Det spesielle frontkameraet kan brukes over 300 000 ganger før det blir utslitt, og det senkes automatisk hvis mobilen befinner seg i fritt fall (så det ikke knekker hvis telefonen lander uheldig).
Det primære kameraet består som hos OnePlus 7 Pro av tre objektiver: en 48 Mp f/1.6 hovedlinse med Sony IMX586-sensor samt en 16 Mp f/2.2 117 graders ultravidvinkel og en 8 Mp 78mm f/2.4 telelinse. Kameraet har 3x optisk zoom samt både optisk og elektronisk bildestabilisering.
I forhold til OnePlus 7 Pro kommer OnePlus 7T Pro McLaren imidlertid med flere forbedringer av kameraet. OnePlus 7 Pro hadde problemer med å ta bilder i motlys, og portrettfunksjonen som tar bokeh-bilder med sløret bakgrunn, hadde vanskeligheter med å fokusere helt riktig. De problemene er blitt løst, selv om en dyrere luksusmodell som Samsung Galaxy Note 10+ fortsatt tar bedre bilder for eksempel under vanskelige lysforhold.
Til gjengjeld har OnePlus 7T Pro McLaren fått et par nye funksjoner som forgjengeren ikke hadde. Det inkluderer en makromodus som lar deg ta helt skarpe bilder på 2,5 cm avstand, og en ny mulighet for å bruke ultra-vidvinkellinsen i både nattmodus og til portrettbilder. Begge deler fungerer glimrende, og er med på å bringe OnePlus 7T Pro McLaren inn i selskapet blant de beste kamerabilene på markedet.
Lyd
Akkurat som OnePlus 7 Pro byr 7T Pro McLaren på en lydopplevelse som – slik som skjermen – er noe helt for seg selv. Mobilen har i overført betydning fått innebygget en ghettoblaster fra 1980-tallet. Så bra låter OnePlus 7T Pro McLaren når man spiller spill eller ser video uten bruk av hodetelefoner. Lyden gir til og med et ekstra lag dybde til den nevnte eksellente haptiske motoren, så man nærmest får fornemmelsen av å sitte med en håndholdt spillkonsoll når man gamer.
Også med hodetelefoner (som må kobles til trådløst da OnePlus 7T Pro McLaren ikke har 3,5 mm minijack-uttak) blir ørene bortskjemte. Den innebyggede Dolby Atmos-teknologien gjør veldig bra arbeid, og mobilen leverer et bredt og detaljert lydbilde, hvor både de høye tonene og bassen står knivskarpt.
Ytelse og funksjoner
OnePlus 7T Pro McLaren er som nevnt den absolutt største modellen i 7T-serien, som inkluderer 12 GB RAM. Det store minnet kommer til sin rett via RAM Boos, som OnePlus kaller teknologien som holder øye med din daglige atferd og prøver å forutse hvilke apper du starter og når.
En bestemt app lades på forhånd til minnet, som for eksempel et stort spill du spiller ofte, og starter med det samme. I tillegg kommer den såkalte Fnatic-modusen som forbedrer spillopplevelsen ved å lukke unødvendige funksjoner og optimere både CPU, GPU og RAM til å yte maksimalt. Resultatet er en gaming-opplevelse som man ellers er nødt til å velge en dedikert gaming-mobil for å finne.
I forhold til forgjengeren OnePlus 7 Pro kommer 7T Pro McLaren som tidligere nevnt med Snapdragons optimerte 855+-prosessor, som på papiret skal gjøre mobilen 15 % raskere enn forgjengeren. Det bekreftes av våre Benchmark-tester, som alle kan dokumentere at OnePlus 7T Pro McLaren er med helt i front, på linje med langt dyrere mobiler som Samsung Galaxy Fold og iPhone 11 Pro Max.
Mobilen fra OnePlus er også – som en av de første på markedet – født med den nyeste Android 10-versjonen fra Google. Det blir å gå for langt å ramse opp alle nyhetene i Android 10, men blant de viktigste er «dark mode», som den spesielle McLaren-designen drar stor nytte av. App-bakgrunner er sorte i stedet for opplyste, og både skjermbakgrunner, ikoner og menyer har så mørke farger som mulig. Sammen med den diskré papaya-oransje kontrasten, som også benyttes på ikoner etc., ser det supertøft ut, men har også den mer praktiske effekten at det sparer mye strøm. Det – og så muligens de ekstra 85 mAh batteri som 7T Pro McLaren har fått i forhold til forgjengeren – er nok grunnen til at mobilen i vår Benchmark-test av batteriet holder på strømmen en hel time lenger enn OnePlus 7 Pro. Og da nettopp den dårlige batteritiden var et av våre største kritikkpunkter ved OnePlus 7 Pro, er det selvfølgelig veldig positivt at OnePlus har økt batteritiden med over 15 %. Siden den nye Warp Charge 30T kan lade mobilen fra 0 til 70 % på bare 30 minutter, er det altså ikke lenger noen grunn til å bekymre seg for strømforbruket.
Trådløs lading må man til gjengjeld unnvære med OnePlus 7T Pro McLaren. Ekstra minnekort støttes heller ikke, men til gjengjeld har mobilen Dual-SIM.
Konklusjon
OnePlus 7 Pro var på mange punkter fjorårets beste mobil. Spesielt ut fra prisen. Men batteriet og små problemer med kameraet trakk ned i den samlede vurderingen. Med OnePlus 7T Pro McLaren har den kinesiske elektronikkprodusenten løst problemene, og til og med lagt til flere lekre nye funksjoner til den samlede pakken. Mobilen er blant de hurtigste på markedet, skjermen med en oppdateringshastighet på 90 Hz er fortsatt den beste vi har sett, og for audiofile som oss er det også et stort pluss at OnePlus 7T Pro McLaren er så sterk på lydsiden.
Ja, det finnes konkurrenter – spesielt Samsung Galaxy Note 10+ og Apples iPhone 11 Pro Max – som slår OnePlus 7T Pro McLaren på visse parametere, men begge koster altså nesten en tredel mer enn OnePlus-mobilen, som for øvrig bare er blitt 500 kroner dyrere enn sin egen forgjenger, alle de markante forbedringene – og det medfølgende coveret – til tross.
Prismessig er OnePlus 7T Pro McLaren den beste mobilen du kan kjøpe akkurat nå, og derfor nøler vi verken med toppkarakteren eller vår spesielle anbefaling!
Les videre med LB+
Høsttilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser