annonse
annonse

test: Motorola moto G7 Plus

Motorola moto G7 Plus
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Pluss
Lynrask lading, fremragende skjerm med høy oppløsning, samt lekker design i glass, som både er lett og robust. Og så er lyden i de innebygde høyttalerne, fremragende.
Minus
De aller største spillene og appene presser mobilen til det ytterste. Og når motivet blir for vanskelig, er kameraet ikke det beste. Ikke IP-sertifisert, og mangler også trådløs lading.

Motorola var engang et av verdens ledende varemerker innenfor mobiltelefoner. Mange husker sikkert de ikoniske Motorola Razer klapptelefonene, som var en hit for cirka 15 år siden. Men siden den gang har tilværelsen vært kaotisk for tidligere amerikanske Motorola, som først ble solgt til Google og senere til kinesiske Lenovo.

Men de siste årene har Motorola – nå altså som en del av Lenovo – kommet sterkt tilbake med billigere mellomklassemodeller som Motorola One og Motorola moto X4, og det er da også et erklært mål for selskapet å bli “king of midrange” på utvalgte markeder.

I februar lanserte Motorola derfor hele fire nye mobiler i den såkalte moto G-serien med priser fra 1489 kroner for den billigste Motorola moto G7 Play til 2990 kroner for “toppmodellen” i mellomklasseserien, nemlig Motorola moto G7 som er gjenstand for denne testen.

Av de fire mobilene har moto G7 Plus selvsagt de beste spesifikasjonene med 16 Mp dual-kamera med optisk bildestabilisering og åttekjernet Snapdragon 636-prosessor. Ifølge Motorola skal nettopp denne modellen kunne måle seg med langt dyrere smartmobiler, og det har jeg gledet meg til å se om holder mål.

Utseende og konstruksjon

Motorola har sitt helt eget designspråk med speilblanke overflater og glass på både bakside og forside, og det preger også moto G7 Plus. Fingeravtrykkleseren – med Motorolas M-logo – sitter på baksiden under kameraet, som nok buler litt ut, men heldigvis ikke mer enn at telefonen ikke vipper, selv om den ligger med baksiden ned på bordet.

Kameraet buler nok litt ut, men ikke så mye at mobilen vipper når den ligger på bordet med skjermen opp. Under kameraet sitter fingeravtrykkleseren. Foto: Motorola

Selv om skjermen er på hele 6,2″ er moto G7 Plus ikke større enn at den lett kan holdes og betjenes med en hånd, og selv om den med sine 176 gram bare veier 4 gram mindre enn mellomklassekonkurrenten Nokia 8.1, føles den likevel en del lettere. Uten at den virker billig eller skrøpelig av den grunn.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Glasset på for- og bakside er av typen Corning Gorilla Glass 3, så mobilen bør være motstandsdyktig overfor selv de verste ripene. Til gjengjeld er den ikke IP-sertifisert, men kun “sprutsikker”, så ikke mist den i toalettet.

Skjerm og kamera

Man kan nesten ikke se med det blotte øyet at det er en strømsparende LTPS LCD-skjerm som sitter i moto G7 Plus, og ikke en OLED-skjerm. Så lyssterkt og skarpt er skjermbildet. Det er faktisk bare når man ser på skjermen fra de skjeveste vinklene at man legger merke til forskjellen, for her er OLED likevel overlegen i forhold til LCD. Men til denne prisen kunne man ikke ønsket seg en bedre skjerm.

Det samme gjelder kameraet, som i daglig bruk leverer gode, skarpe og naturlig eksponerte bilder. Leker man litt med dybden og bokeh i bildene, leverer programvaren også et hederlig resultat, og det er faktisk bare når man presser kameraet helt i bunn med makrobilder helt nærme, eller bilder tatt om kvelden med en masse kunstig belysning i motivet, at moto G7 Plus blir overarbeidet. Da blir resultatet dessverre også deretter. Makrobildene blir litt for uskarpe og overeksponert, mens kameraet kjemper med å treffe den riktige eksponeringen når det gjelder mørke motiver.

Bokeh-effekten er ikke noe problem for Motorola moto G7 Plus. Foto: Peter Gotschalk
Skal man helt nærme motivet – som denne rognkjeksrognen – kjemper kameraet litt med overeksponering og uskarphet. Foto: Peter Gotschalk

Lyd

Midt i testen av moto G7 Plus måtte jeg en tur forbi Motorolas kontor, for talekvaliteten på mitt testeksemplar vår så dårlig at det nesten ikke kunne stemme, og at det derfor måtte sjekkes om jeg kanskje ved et uhell hadde fått utlevert et mandagseksemplar til test. Heldigvis for Motorola viste det seg at det faktisk var en feil i den ene av mobilens to stereohøyttalere, og mitt nye testeksemplar hadde ingen problemer med talekvaliteten. Det var bra jeg sjekket, for lydkvaliteten på det første testeksemplaret ville ha trukket karakteren betydelig ned, hvis det hadde vist seg å være et generelt problem for alle G7 Plus-modeller.

Men tvert imot sitter det faktisk et par glimrende stereohøyttalere innebygget i moto G7 Plus, som sikkert vil bli populær hos tenåringer som gjerne liker å bruke smartmobilen som en slags transportabel minihøyttaler. Det er normalt uutholdelig å høre på, men med moto G7 Plus er det like før lyden er god nok til formålet.

Vi andre foretrekker nok å koble til et par gode hodetelefoner, og det lar seg gjøre både trådløst og via 3,5 mm minijack. I begge tilfeller er lydkvaliteten absolutt godkjent, så lenge man ikke forventer mirakler.

Ytelse og funksjoner

Motorola har valgt mellomklasseprosessoren Snapdragon 636 med åtte kjerner til å drive verket, og det gjør den ganske hederlig. Det er ingen problemer med avbrudd eller pauser når man navigerer rundt i menyer og startskjermer, eller åpner og lukker apper, og alt glir også stort sett som i olje når man surfer rundt på diverse nettsider i nettleseren. Bare ved veldig store spill som Asphalt 9 og Warhammer 40K opplever jeg at moto G7 Plus lider litt. Men igjen – i forhold til prisen er ytelsen absolutt akseptabel.

Stor ros skal også Motorola ha for den raske ladingen (Quick Charge), som er på hele 27 W og kan lade mobilen fra få prosent opp til nesten 75 % på bare 30 minutter. Til gjengjeld støttes ikke trådløs lading.

Både av og på-knappen og volumknappene sitter på høyre side av moto G7 Plus. Foto: Motorola

Konklusjon

Med moto G7 Plus kan Motorola med rette kalle seg “king of midrange”, noe som jo også er deres brennende ønske. Mobilen er veldesignet og robust, og selv om det ikke er blitt råd til en dyr OLED-skjerm, er det nesten ikke til å se på bildekvaliteten. Kameraet har sine begrensninger, men leverer tilfredsstillende bilder i de fleste situasjoner, og med glimrende stereolyd og lynrask lading er Motorola moto G7 Plus kanskje spesielt velegnet til tenåringen som hører musikk og straffer batteriet med konstant bruk. Til denne prisen trår man ikke feil med Motorola moto G7 Plus.

Motorola var engang et av verdens ledende varemerker innenfor mobiltelefoner. Mange husker sikkert de ikoniske Motorola Razer klapptelefonene, som var en hit for cirka 15 år siden. Men siden den gang har tilværelsen vært kaotisk for tidligere amerikanske Motorola, som først ble solgt til Google og senere til kinesiske Lenovo. Men de siste årene har Motorola – nå altså som en del av Lenovo – kommet sterkt tilbake med billigere mellomklassemodeller som Motorola One og Motorola moto X4, og det er da også et erklært mål for selskapet å bli "king of midrange" på utvalgte markeder. I februar lanserte Motorola derfor hele fire nye mobiler i den såkalte moto G-serien med priser fra 1489 kroner for den billigste Motorola moto G7 Play til 2990 kroner for "toppmodellen" i mellomklasseserien, nemlig Motorola moto G7 som er gjenstand for denne testen. Av de fire mobilene har moto G7 Plus selvsagt de beste spesifikasjonene med 16 Mp dual-kamera med optisk bildestabilisering og åttekjernet Snapdragon 636-prosessor. Ifølge Motorola skal nettopp denne modellen kunne måle seg med langt dyrere smartmobiler, og det har jeg gledet meg til å se om holder mål.

Utseende og konstruksjon

Motorola har sitt helt eget designspråk med speilblanke overflater og glass på både bakside og forside, og det preger også moto G7 Plus. Fingeravtrykkleseren – med Motorolas M-logo – sitter på baksiden under kameraet, som nok buler litt ut, men heldigvis ikke mer enn at telefonen ikke vipper, selv om den ligger med baksiden ned på bordet. [caption id="attachment_94497" align="alignnone" width="989"] Kameraet buler nok litt ut, men ikke så mye at mobilen vipper når den ligger på bordet med skjermen opp. Under kameraet sitter fingeravtrykkleseren. Foto: Motorola[/caption] Selv om skjermen er på hele 6,2" er moto G7 Plus ikke større enn at den lett kan holdes og betjenes med en hånd, og selv om den med sine 176 gram bare veier 4 gram mindre enn mellomklassekonkurrenten Nokia 8.1, føles den likevel en del lettere. Uten at den virker billig eller skrøpelig av den grunn. Glasset på for- og bakside er av typen Corning Gorilla Glass 3, så mobilen bør være motstandsdyktig overfor selv de verste ripene. Til gjengjeld er den ikke IP-sertifisert, men kun "sprutsikker", så ikke mist den i toalettet.

Skjerm og kamera

Man kan nesten ikke se med det blotte øyet at det er en strømsparende LTPS LCD-skjerm som sitter i moto G7 Plus, og ikke en OLED-skjerm. Så lyssterkt og skarpt er skjermbildet. Det er faktisk bare når man ser på skjermen fra de skjeveste vinklene at man legger merke til forskjellen, for her er OLED likevel overlegen i forhold til LCD. Men til denne prisen kunne man ikke ønsket seg en bedre skjerm. Det samme gjelder kameraet, som i daglig bruk leverer gode, skarpe og naturlig eksponerte bilder. Leker man litt med dybden og bokeh i bildene, leverer programvaren også et hederlig resultat, og det er faktisk bare når man presser kameraet helt i bunn med makrobilder helt nærme, eller bilder tatt om kvelden med en masse kunstig belysning i motivet, at moto G7 Plus blir overarbeidet. Da blir resultatet dessverre også deretter. Makrobildene blir litt for uskarpe og overeksponert, mens kameraet kjemper med å treffe den riktige eksponeringen når det gjelder mørke motiver. [caption id="attachment_94460" align="alignnone" width="989"] Bokeh-effekten er ikke noe problem for Motorola moto G7 Plus. Foto: Peter Gotschalk[/caption] [caption id="attachment_94461" align="alignnone" width="989"] Skal man helt nærme motivet – som denne rognkjeksrognen – kjemper kameraet litt med overeksponering og uskarphet. Foto: Peter Gotschalk[/caption]

Lyd

Midt i testen av moto G7 Plus måtte jeg en tur forbi Motorolas kontor, for talekvaliteten på mitt testeksemplar vår så dårlig at det nesten ikke kunne stemme, og at det derfor måtte sjekkes om jeg kanskje ved et uhell hadde fått utlevert et mandagseksemplar til test. Heldigvis for Motorola viste det seg at det faktisk var en feil i den ene av mobilens to stereohøyttalere, og mitt nye testeksemplar hadde ingen problemer med talekvaliteten. Det var bra jeg sjekket, for lydkvaliteten på det første testeksemplaret ville ha trukket karakteren betydelig ned, hvis det hadde vist seg å være et generelt problem for alle G7 Plus-modeller. Men tvert imot sitter det faktisk et par glimrende stereohøyttalere innebygget i moto G7 Plus, som sikkert vil bli populær hos tenåringer som gjerne liker å bruke smartmobilen som en slags transportabel minihøyttaler. Det er normalt uutholdelig å høre på, men med moto G7 Plus er det like før lyden er god nok til formålet. Vi andre foretrekker nok å koble til et par gode hodetelefoner, og det lar seg gjøre både trådløst og via 3,5 mm minijack. I begge tilfeller er lydkvaliteten absolutt godkjent, så lenge man ikke forventer mirakler.

Ytelse og funksjoner

Motorola har valgt mellomklasseprosessoren Snapdragon 636 med åtte kjerner til å drive verket, og det gjør den ganske hederlig. Det er ingen problemer med avbrudd eller pauser når man navigerer rundt i menyer og startskjermer, eller åpner og lukker apper, og alt glir også stort sett som i olje når man surfer rundt på diverse nettsider i nettleseren. Bare ved veldig store spill som Asphalt 9 og Warhammer 40K opplever jeg at moto G7 Plus lider litt. Men igjen – i forhold til prisen er ytelsen absolutt akseptabel. Stor ros skal også Motorola ha for den raske ladingen (Quick Charge), som er på hele 27 W og kan lade mobilen fra få prosent opp til nesten 75 % på bare 30 minutter. Til gjengjeld støttes ikke trådløs lading. [caption id="attachment_94496" align="alignnone" width="989"] Både av og på-knappen og volumknappene sitter på høyre side av moto G7 Plus. Foto: Motorola[/caption]

Konklusjon

Med moto G7 Plus kan Motorola med rette kalle seg "king of midrange", noe som jo også er deres brennende ønske. Mobilen er veldesignet og robust, og selv om det ikke er blitt råd til en dyr OLED-skjerm, er det nesten ikke til å se på bildekvaliteten. Kameraet har sine begrensninger, men leverer tilfredsstillende bilder i de fleste situasjoner, og med glimrende stereolyd og lynrask lading er Motorola moto G7 Plus kanskje spesielt velegnet til tenåringen som hører musikk og straffer batteriet med konstant bruk. Til denne prisen trår man ikke feil med Motorola moto G7 Plus.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Operativsystem: Android 9 Pie
  • Skjerm: 6,2″ LTPS LCD Full HD+, 2270 x 1080, 403 ppi
  • Prosessor: 1,8 GHz Snapdragon 636 octa-core
  • Minne: 4 GB RAM / 64 GB lager (+ microSD opptil 512 GB)
  • Kameraer: 16 Mp f/1.7 + 5 Mp (primært) / 12 Mp (front)
  • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, A-GPS, GPS, GLONASS, Galileo
  • Mål/vekt: 157 x 75,3 x 8,3 mm / 176 g
  • Batteri: 3000 mAh, 27 W Quick Charge
  • Web: motorola.com/no/home
Motorola moto G7 Plus produktside
Pris: 2990,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

annonse

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Ser du hva dette er?

Det er en McIntosh, men ikke en forsterker.

anmeldelse
The Highwaymen

Sober roadmovie

En annerledes, og stillferdig, klappjakt på tidenes mest kjente forbryterpar i USA.

Laptopfølelse på iPad Pro

Beskyttelse og bakbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modellene

gruppetest
Tre gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du bruk for den dyreste modellen for å vinne, eller er den billigste best i virkeligheten?

test
Rega Aura MC

En analog åpenbaring

Rega Aura MC, er phono-trinnet som lager gull av sort vinyl.

test
Huawei P30 Pro

Råeste mobilkamera noensinne!

Huawei P30 Pro er den beste kameramobilen på markedet, og befester Huaweis plass på kameratronen, hvor de har sittet trygt siden i fjor.

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×