TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Nettbrett til jul

Et nettbrett til jul

Hvilket nettbrett skal ligge under treet i år? Vi avslører vår favoritt.

forfatter
Publisert 21.12.15 - 06:00

Nettbrettmarkedet er ikke hva det har vært. Tradisjonelt har vi testet årets high-end- nettbrett enten i desember eller januar, men i år er det enten ikke kommet noen nye high-end-modeller fra de store produsentene (Apple), eller så er den nye high-end- modellen nesten identisk med forgjengeren fra forrige år (Samsung). Noen produsenter har også valgt å ikke slippe sine nye nettbrett på det skandinaviske markedet – for eksempel LG. De lanserte den lekre G Pad II på IFA 2015, men den vil altså ikke finne veien til butikkhyllene i Norge, Danmark eller Sverige.

 

Tåler ingen sammenligning

Men vi gir ikke opp så lett, for selvfølgelig har det kommet nye produkter på markedet, som beiler om forbrukernes gunst. Og selv om det blir solgt færre av dem nå enn for bare få år siden, er nettbrett fortsatt et populært, smart produkt til hjemmebruk, og til å ha med på farten.

Men når vi nå ikke kan finne tilstrekkelig mange nettbrett som passer inn i high-end- kategorien ut fra spesifikasjoner og pris, må vi spille med de kortene vi har på hånden.

Derfor er denne gruppetesten ikke en sammenlignende test, for det ville være som å sammenligne epler og appelsiner. Vi har to dyre nettbrett med i testen (Apple iPad mini 4 og Samsung Galaxy Tab S2), et i mellomklassen (Asus ZenPad 10), og et i budsjettklassen (Lenovo Yoga Tab 3). I vurderingen av hvert enkelt nettbrett er det derfor blitt tatt hensyn til prisen, og vi kårer verken en vinner eller et beste kjøp.

Vi nøyer oss med å gi vår spesielle anbefaling til det nettbrettet som vi vurderer vil gi størst glede, hvis det ligger under treet julaften.

 

Slik testet vi

Ytelsen på nettbrettene er testet med programmet Geekbench 3, som gir sammenlignbare resultater på tvers av operativsystemer, og foretar en rekke typiske brukeroppgaver på maskinen. Testresultatene måles med et poengsystem hvor referansen (en score på 2.500) er en Mac mini fra 2011 med en 2,5 GHz Intel Core i5-2520M-prosessor. En score på 5000 betyr altså at maskinen er dobbelt så rask som referansemodellen.

Geekbench 3 leverer resultater som skiller mellom antall prosessorkjerner. Resultatet er derfor delt opp i et single-core- og multi-core-resultat, hvor sistnevnte er prosessorens samlede ytelse, mens førstnevnte viser hvor godt hver enkelt prosessorkjerne yter. Videre benyttes programmet til å teste og sammenligne produktenes batterilevetid.

Som supplement til Geekbench 3 er ytelsen på alle nettbrett også testet med programmet Antutu Benchmark.

Vi har i tillegg vurdert enhetene ut fra følgende testkriterier: Internett- og nettleseropplevelse, skjerm (oppløsning, farger og touchfunksjoner), medier (lydkvalitet og videoavspilling), spesifikasjoner samt øvrige faktorer som brukeropplevelse og ytelse. Blant annet har vi testet spill som Asphalt 8, Infinity Blade eller lignende tunge spill på alle nettbrettene for å teste skjermoppdatering, rendring, grafikkeffekter samt kontroll via touchskjermen.

Sist, men ikke minst spiller også design og byggekvalitet en avgjørende rolle for den samlede vurderingen.

 

resultat_NO

Produkter i testen

ASUS ZenPad 10 Z300CL

Ikke kast kvitteringen

Asus ZenPad 10 forvarer ikke prisen.

God lyd som egner seg fint til både musikk og film.
Til denne prisen er ikke ytelsen helt tilfredsstillende, men det verste er skjermen, som kommer med alt for lav oppløsning og grumsete bildekvalitet.

Lenovo Yoga Tab 3 YT3-850F

Kjøp forgjengeren

Når Lenovo byr opp til dans, er det åpenbart to skritt frem og ett tilbake.

Den unike kileformede designen med sylinderhåndtak, og nå også roterende kamera.
Forrige års skjermteknologi og prosessor. Ytelse under all kritikk, og lyden er dessverre også skuffende.

Apple iPad mini 4 Wi-Fi + Cellular 128 GB

Ikke den store overraskelsen

iPad mini 4 tar seg godt betalt for siste års teknologi.

Apples ikoniske design, men nå lettere og slankere enn noensinne, takket være hellaminert skjerm, som også betyr bedre bildekvalitet.
Prosessorteknologien var ny for over et år siden, og det burde prisen avspeilt.

Samsung Galaxy Tab S2 9,7” 4G

På samme måte som i fjor!

Samsungs nye Galaxy Tab S2 nettbrett er stort sett likt forgjengeren Tab S. Det er stort sett bare innpakningen som er annerledes.

Samsung-nettbrettet har en skarp skjerm med kraftige farger og rikelig kontrast. Dessuten er det lynraskt, et av aller de slankeste nettbrettene på markedet, og veier nesten ingen ting.
Designen er ikke særlig inspirerende, og matcher ikke nødvendigvis den høye prisen.
Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Følg Lyd & Bilde