ASUS PadFone Infinity

Lynrask joker

En overraskende vellykket kombinasjon av smartmobil og nettbrett med skikkelige muskler og luksuriøst utseende.

Pluss
Luksuriøs som mobil Meget kjapp Bra skjerm og lyd
Minus
Plastaktig nettbrett

I høst lanserte Asus sitt interessante PadFone-konsept hvor man kan dokke smartmobilen i en større skjerm og derved plutselig ha et nettbrett. Men utførelsen var klumpete med dårlig ytelse og bildekvalitet. På senvinteren testet vi oppfølgeren PadFone 2 som var i en helt annen liga. Den var blant de kjappeste vi har testet, mobilskjermen utmerket og lyden riktig bra. Den eneste klagen vi hadde var at nettbrettets skjerm ikke holdt mål. Og nå er altså oppfølgeren Infinity allerede her.

Utseende og konstruksjon
Det første som slår oss er at Asus virkelig har satset på designen. Infinity både ser ut som og føles som en premiummobil som kan måle seg med de beste. Baksidens børstede aluminium ser virkelig maskulin ut og gir dessuten et relativt bra grep. Fronten er et eneste stykke Gorilla Glass, som imidlertid ikke går helt ut i kantene, trolig for å minske faren for skader om man mister den. Unibody-designen gjør at Nano-SIM-kortet settes inn bak en luke, men vi savner mulighet for å sette i et SD-kort. Det resulterer også i at man ikke kan komme til batteriet.

Nettbrettet er ikke i samme eksklusive materiale, men har en gummiert bakside som gjør at det sitter sikkert i hånden. Glasset er betydelig enklere, og man merker at det er spart inn så mye som mulig på vekten for at kombinasjonen skal bli blant de lettere nettbrettene. Høyttaleren er plassert til venstre på baksiden og ladekontakten er nå flyttet til høyresiden slik at det kan lades når det står opp. Det mest utmerkede med baksiden er så klart dokkingstasjonen for mobilen. Å sette i mobilen er meget lett, men den sitter likevel ordentlig på plass.

Telefon Nettbrett
Skjerm 5,0″ 1080 x 1920 Super IPS+ 10″ 1200 x 1920 Super IPS+
Kamera 13 MP + 2 MP 1 MP
Størrelse 143 x 73 x 8,9 mm 264 x 182 x 10,6 mm
Vekt 145 g 532 g
Batteri 2400 mAh 5000 mAh

 

Skjerm
Mobilskjermen har nå vokst til 5” og har fått full HD-oppløsning, akkurat som konkurrentene Galaxy S4 og Xperia Z. IPS- skjermen gir fortsatt like utmerket bildekvalitet som forgjengeren, men den økede oppløsningen gjør at den nå også føles like skarp og detaljert som de tidligere nevnte. Det store løftet er imidlertid nettbrettets skjerm som nå har mer enn full HD-oppløsning. Dermed er også den fullt på høyde med rene nettbrett.

Kamera
Liksom forgjengeren benytter PadFone en 13 Mp bakbelyst sensor fra Sony, noe som er et utmerket valg. Den tar alltid meget bra bilder selv om det ikke riktig når opp til samme klasse som våre favoritter HTC One og Galaxy S4. Derimot har man nå satt inn optikk med bedre lysstyrke og som gjør at bildene i svakt lys har blitt bedre. Selv på fremsiden har den fått et bedre kamera, eller i det minste et mer høyoppløst. Nettbrettets kamera er derimot ikke mye å rope hurra for.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Lyd
Høyttaleren på mobilen sitter litt merkelig plassert på høyre side, men det viser seg å være en praktisk plassering ettersom man sjelden dekker den med hånden. Nettbrettets høyttaler er ikke bare godt plassert, men også uvanlig kraftfull. Visst låter det litt tynt, men ikke verre enn fra de fleste bærbare datamaskiner. Lydkvaliteten er derimot meget bra om man kobler til eksterne høyttalere eller et par bra hodetelefoner. SonicMaster teknikken gir faktisk en hørbar forskjell.

Bruk
Asus har ikke tynget ned Android med en masse tullete finesser, men holder det relativt rent, noe som gjør at alt føles kjapt og enkelt. Derimot har man lagt til noen smarte snarveier og apper som faktisk tilfører noe. Det store spørsmålstegnet når det gjelder bruken, var hvordan det skulle fungere når man bytter mellom smartmobilen og nettbrettet. Takket være den utmerkede dokkingløsningen går det fort, og Dynamic Display funksjonen sørger for at man ofte kan fortsette å kjøre samme app. Den omformateres helt enkelt til den større skjermen, selv om det hender at visse apper blir forvirrede.

Ytelse
På innsiden har det også hendt saker. Man har oppgradert fra en 1,5 gigahertz Snapdragon S4 til 1,7 gigahertz Snapdragon 600. Samme som HTC One, men litt langsommere enn Galaxy S4 altså. Det viser seg å gi ikke mindre enn 50 prosent forbedring i Geekbench, som nå rører ved 3000 streken. Midt imellom de to konkurrentene. Når det gjelder praktisk hurtighet ved surfing må man imidlertid ta til takke med 1813, noe de seneste premiummobilene faktisk slår. Øvrige tester viser at den spiller i samme liga som HTC One med unntak av 3D-grafikken, der den faktisk setter ny ytelsesrekord. En bra spillmobil helt enkelt.

Batterikapasiteten er litt komplisert å måle da det er avhengig av hvordan man benytter den. Nettbrettet har nemlig et eget batteri som kan benyttes til å lade mobilen, og man kan sette prioritet mellom enhetene. Men begge batteriene er kraftige, og vår erfaring etter daglig bruk er at de holder lenger enn mange av konkurrentene.

Konklusjon
Asus dokkingkonsept går fremover med stormskritt, og har på mindre enn et år gått fra fiasko til suksess. Som mobil er det lite å klage på. Den er luksuriøs, kjapp og har både bra lyd og bilde. Nettbrettet har ikke samme kvalitetsfølelse, men er lett og har en bra og høyoppløst skjerm. Det eneste spørsmålet man burde stille seg er om man synes det er en god idé å kombinere disse to. For den som ofte skifter mellom dem blir det fort plagsomt å holde på og dra ut mobilen hvert femte minutt. Bruker man bare en av gangen og bare vil et ett abonnement er det meget smart, og man får lang batteritid på kjøpet. En smakssak helt enkelt.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Operativsystem: Android 4.1.2
  • Prosessor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad
  • Minne: 2 GB / 32-64 GB
  • Trådløst: 4G, WLAN, BT 4.0, NFC
Pris: 179,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det råeste kameraet

Panasonic Lumix S1R er et overflødighetshorn av et kamera, og blant de aller råeste vi har testet.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glødende klangmester

Fordommer står for fall med en av de beste rørforsterkerne vi har testet.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.

test
RME ADI-2 DAC

Den beste lyden vi har hørt

Du finner knapt noen bedre DAC til prisen, enn RME ADI-2 DAC.