TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Huawei P8

Uslåelig til prisen

Huawei viser igjen at de kan lage en premiummobil som også gjør lommeboken glad.

forfatter
Publisert 07.05.15 - 00:01
L&B menerskew
pluss Kamera som starter lynkjapt og i visse tilfeller imponerer stort. Smarte finesser og rent grensesnitt. Bra pris for en mobil med uventet luksusfølelse.
minus Støtter ikke raskeste trådløse nettverksstandard. Litt vel lite innebygget minne. Ytelsen når ikke riktig opp til konkurrentene.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 5.0 Lollipop
  • Skjerm: 5,2" IPS 1920 x 1080 (424 ppi)
  • Prosessor: 1,5/2,0 GHz octacore Kirin 930
  • Minne: 3 GB / 16 GB + < 128 GB micro SD
  • Kameraer: 16 Mp OIS + 8 Mp
  • Trådløst: 4G LTE, wifi n, BT 4.1, NFC
  • Mål: 149 x 72 x 6,4 mm
  • Vekt: 144 gram
  • Batteri: 2680 mAh
Veil. pris 4500 Produktside

Forgjengeren hadde som Xperia Z3, en front og bakside i glass som føltes meget bra. Nå har man modig nok siktet seg inn på HTC One og iPhone med en kropp helt i metall. Stripene på baksiden som muliggjør mottak for antennen, gjør at den ikke så lite minner om dem, men man kan ha dårligere forbilder. Mobilen føles stabil og pålitelig, men baksiden har ikke samme solide følelse som de tidligere nevnte. Men så er det også den tynneste mobilen vi har testet.

 

Huawei-P8-Grace_Champaign-gold_A1_UI_Black-BG_Product-photo_EN_JPG_20150401

 

Skjerm

Skjermen er relativt stor, men da rammen rundt er minimal føles den likevel ikke klumpete i hånden. Huawei har valgt ikke å hoppe på toget med QHD-oppløsning, men nøyer seg med vanlig full HD. Men en punkttetthet på 424 ppi er nok for at den føles skarp og detaljrik. IPS-panelet har ikke like imponerende farger som Samsungs OLED-panel eller betraktningsvinkel som HTC One, men gir likevel fine farger.

 

Huawei-P8-Grace_Champaign-gold_A2_UIF_Black-BG_Product-photo_EN_JPG_20150210

 

Kamera

Huawei har småfrekt lovet bedre bilder enn fra konkurrentene. Og på papiret ser alt riktig ut med en ny type sensor, riktig optisk bildestabilisering og en dedikert bildeprosessor. Og resultatet er faktisk over forventningene. Med et dobbelttrykk på volumknappen tar det et bilde på et sekund fra av-modus og bildekvaliteten er meget bra.

 

Huawei-P8-Grace_Champaign-gold_A10_UI_Black-BG_Product-photo_EN_JPG_20150401

 

Bruk

Deres eget grensesnitt Emotion UI føles ikke like påtrengende som tidligere og smelter helt enkelt ganske bra inn i Lollipops nyryddede grensesnitt. Man kan også velge ulike temaer om man vil ha bildene litt mer fargeglade. Blant finessene vi setter pris på kan vi nevne det å dobbeltbanke med knoken for å ta et skjermbilde, samt å kunne skrive med fingeren for å velge hva som skal kopieres. Det er nesten som å ha fått et «høyreklikk» for pekeskjermen.

 

huawei p8 front back

 

Ytelse

Vår standardtest Geekbench viste 860 med en kjerne og 3.516 med alle, noe som er lavere enn konkurrentene. Det er heller på nivå med forrige generasjons aller beste mobiler, noe som ikke er dårlig. Det gjelder også spillytelsen der de seneste modellene har dratt ifra. Derimot ga Browsermark som måler ytelsen i nettleseren en vel lav verdi på 784. Geekbench kjørte batteriet tomt på 6,5 timer, noe som er bra, og vi stipulerer en batteritid til mellom 1 og 2 dager.

Konklusjon

Med P8 har Huawei tatt steget opp fra mellomklassens «billig og bra» til faktisk å være med i toppklassen. Man sammenligner seg mye med iPhone, og selv om man ikke når helt dit føles den likevel uventet luksuriøs. Skjerm og lyd er over middels og ytelsene er mer enn bra nok. Det som stikker seg ut er kameraet som i visse vanskelig situasjoner faktisk tar bedre bilder enn konkurrentene. Og så kan man ikke se bort fra at prisen er svært tiltalende.

 

huawei-p8-leaning

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

LG G Flex 2

Vellykket innersving fra LG

Det andre forsøket med en bøyd mobil er bedre enn forgjengeren på alle måter.

Formen gjør den behagelig å holde i. Kameraet er meget bra med uvanlig kjapp autofokus. Bra prissatt sammenlignet med konkurrentene.
Lavere skjermoppløsning og mindre minne enn sammenlignbare mobiler. Noen ganger oppstår uventede pauser og rykk under bruk. Knappenes plasseringer krever tilvenning.

Apple iPhone 6

Ny start for iPhone

Med den siste ulempen slettet er dette en iPhone som lokker desertørene tilbake.

Skjermen er utmerket og har endelig en brukbar størrelse. Som vanlig føles det som en premiummobil. Den er kjapp som bare sytten og har fått bedre batteritid og kamera.
Kameraet har ikke optisk bildestabilisering som Plus-modellen. NFC fungerer bare med Apple Pay. Ikke like klokkerent design som ventet.

HTC One M9

Luksuriøs og utrolig rask

HTC er fortsatt en ikonisk mobil, men lider av barnesykdommer.

En luksusfølelse som skiller seg ut fra konkurrentene. Grensesnittet har bra funksjoner uten å gjøre mobilen tregere. Utmerket lyd og ytelse som imponerer.
Blir veldig varm når den belastes hardt. Kameraet gir flere detaljer, men presterer dårlig i svakt lys. Føles mer konservativ enn innovativ.

Samsung Galaxy S6 Edge

Endelig en luksusmobil

Galaxy Edge bøyde skjerm føles lekker og mobilen overtreffer alle forventninger.

En tillitvekkende, lett og luksuriøs design. Lekker bøyd og ekstrem høyoppløst skjerm samt et fantastisk kamera. Utrolig ytelse og likevel bra batteritid.
Ingen plass til minnekort og ikke lenger vanntett. Lyden er bare middels og pulsmåleren kan bare benyttes når man er i ro. Den bøyde skjermen gir en umotivert høy pris.

Motorola Nexus 6

Googles nye flaggskip

Motorola viser hva den nyeste Android-versjonen Lollipop står for på en superkjapp mobil med en enorm skjerm.

Fremoverrettede stereohøyttalere med kraft. Praktisk med trådløs lading.
Skjermen er for lyssvak og drar for mye strøm. Kameraet klarer seg dårlig i svakt lys. Ikke mulig å bytte batteri, og man kan ikke benytte minnekort.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Bra innstegsmodell En smartklokke for barn, som også er en mobiltelefon. Skreddersydd til å passe både barnets og foreldrenes behov.
Apple lanserer ny streamingtjeneste Den nye tjenesten har fokus på klassisk musikk.
3D er tilbake! Selv om kalenderen viser 2023 og ikke 2010, prøver det kinesiske selskapet ZTE seg på et nytt nettbrett med brillefri 3D-skjerm.
Løpere får Amoled-teknologi De nyeste modellene i Forerunner-serien, treningsklokkene Forerunner 265 og Forerunner 965, er utviklet av løpere, for løpere. Og nå ser det ut til at løpere er sultne på Amoled-teknologi.
Hva skjedde egentlig med Huawei? Med stilige nye produkter og den største standen av alle på mobilmessen i Barcelona, viste den kinesiske mobilgiganten muskler.
Følg Lyd & Bilde