Search
Generic filters

: ASUS Fonepad

Ikke helt vellykket

Med Fonepad leverer Asus et virkelig billig nettbrett som du også kan bruke som mobiltelefon. Men det er faktisk ikke noen særlig god idé.

Lyd & Bilde mener

Minnet kan utvides via microSD-kort, og på grunn av Asus SonicMaster er medielyden utmerket.
Skjermen er lyssvak med elendig berøringsfølsomhet. Enheten er for langsom, og vi opplever nettverksproblemer ved overgang mellom Wi-Fi og 3G.
 • Operativsystem: Android 4.1.2 Jelly Bean
 • Skjerm: 7" 1280 x 800 HD IPS, 216 ppi
 • Prosessor: 1,2 GHz Intel Atom Z Series
 • Minne: 1 GB RAM / 16 GB lager (+ 32 GB via microSD)
 • Kamera: 1,2 Mp (front)
 • Trådløst: 3G HSPA+, 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0, NFC
 • Mål: 196,6 x 120,1 x 10,4 mm
 • Vekt: 340 g
 • Batteri: 4.270 mAh
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2195 kr

Det er viktig å understreke at Asus virkelig har forestilt seg Fonepad som en erstatning for smartmobil. Man kan bare lese på firmaets hjemmeside, hvor de blant annet skriver: ”Fonepad er et nettbrett som bevarer fleksibiliteten fra en smartmobil, men som eliminerer behovet for å ha to forskjellige apparater.” Her kan vi bare si: Nei, Asus, det gjør Fonepad ikke! Selv om man kan løse den estetiske og praktiske utfordringen ved å bruke et Bluetooth headset i stedet for å holde 7 tommers kjempen opp til øret, skal det godt gjøres å få Fonepad ned i bukselommen.

Skjermen er ikke noe å skrive hjem om. Den er nemlig ikke særlig lyssterk, heller ikke i ”outdoor mode”, og selv det utmerkede og presise kalibreringsverktøyet Asus Splendid er ikke til stor hjelp.

Ytelsen er helt på bånn. Med et Geekbench 3 resultat på 329 (single-core) og 441 (multi-core) er Fonepad simpelthen alt for treg og tung å danse med, og etter vår mening kan ikke dette oppveies av muligheten til å utvide minnet. I rettferdighetens navn skal vi nevne at Fonepad klarer seg en del bedre i Browsermark 2 testen, hvor den scorer 1.986 poeng.

Enda et minus i margen er det at nettverksdelen i Fonepad ikke helt virker etter hensikten. Vi opplevde gjentatte problemer med såkalt hand-over mellom Wi-Fi og mobilt internett via 3G. Har man aktivert Wi-Fi i Android, skal systemet fungere slik at nettbrettet foretrekker Wi-Fi nettverket hvis det er tilgjengelig, og når man så igjen beveger seg utenfor skal 3G-forbindelsen gjenopprettes automatisk. Bare ikke med Fonepad, som konsekvent ikke kunne håndtere gjenopprettelsen av forbindelsen til det mobile internett. Det hjalp ikke engang å slå av og på mobildata i innstillingene. Bare etter en omstart av enheten kunne man igjen få kontakt til 3G nettverket. Mildt sagt irriterende.

Fonepad skal til gjengjeld ha ros for en utmerket lydkvalitet som kjøres med Asus egen SonicMaster programvare. Og det også uten B&Os ICEpower forsterker som ellers sitter i mange av de Asus-enhetene som er utstyrt med SonicMaster. Kort og godt er det en fornøyelse å lytte til musikk på Fonepad, som byr på kraft og dynamikk samt mengder med EQ-innstillinger slik at brukeren selv kan skru på lyden.

Konklusjon
Den gode lyden og muligheten til å utvide minnet er også de eneste positive tingene vi kan komme med. Fonepad har problemer med nettverksdelen, skjermen er under all kritikk og enheten yter simpelthen så dårlig at man skal være utstyrt med stor tålmodighet for å synes det er morsomt. Denne phablet er bare ikke spesielt god, og vi råder til at man drar litt flere penger opp av lommen og kjøper et av de andre produktene i testen.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  LG G Flex

  Buet teknikkoppvisning

  LG imponerer med ny teknikk, men G Flex er mer oppsiktsvekkende enn praktisk.

  Les også

  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.