TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Pentax Optio W90

Grepsvennlig og billig

Optio gjør det meste bra og har ingen store svakheter. Og til en god pris.

forfatter
Publisert 28.06.10 - 08:45

Støtsikkerheten strekker ikke helt til, og vanndybden er ikke så imponerende selv om det ærlig talt rekker for de fleste. Kameraets avlange format er faktisk å foretrekke fremfor de andres mer kvadratiske, da man får et godt grep. Bak luken på siden sitter USB-kontakten samt HDMI for tilkobling til HD-tv. På undersiden setter man inn SD-kortet samt batteriet som holder til 205 bilder. Som tilbehør finnes et undervannshus som klarer ned til 60 meters dybde, samt en vanntett fjernkontroll for trådløs fotografering. Karabinkroken som følger med er praktisk både ved klatring og båtliv. Kameraet kommer i svart eller grønt.

Brukervennlighet
Optios unike funksjon er det digitale mikroskopet der man kombinerer makrofotografering, zoom og tre LED-lamper som lyser opp motiver som ellers ville ligget i skyggen. Ansiktsgjenkjenning kan holde styr på 32 ansikter, inkludert kjæledyr. Ellers finner vi ikke så mange unike sceneinnstillinger blant de 21 man kan velge mellom. Derimot er funksjonen delbilde interessant, da man kan registrere et bilde som referanse når man tar andre bilder. Perfekt for å få samme komposisjon i en serie bilder. Man kan legge på effekter på bildene, og det finnes redigeringsfunksjoner for filmene.

Som med alle andre kameraer er knappene veldig små og sitter vel tett. Zoominnstillingen er ufølsom og kan ikke brukes når man filmer. Ellers er kameraet ganske lett å bruke. Det finnes snarveier og hurtigmenyer for de fleste vanlige innstillinger, og vi setter pris på den programmerbare funksjonsknappen. Kameraet starter raskt, men det er en viss forsinkelse før man kan knipse neste bilde.

Bildekvaliteten
Bildebehandlingen gjør en god jobb med å fjerne støy når man går opp i lysfølsomhet, men det resulterer dessverre også i at man mister detaljgjengivelsen. Til tross for bra vidvinkel og blendertall, ble undervannsbildene bare middelmådige. Ved ekstreme lysforhold oppstår det også problemer med hvitbalansen. Men fargegjengivelsen er bra, og vi har ingen klager når det gjelder distorsjon. Vi likte også resultatet ved motlys og ekstreme nærbilder. Optio filmer i HD-oppløsning med 30 bilder i sekundet, og resultatet blir ikke så dumt.

Konklusjon
Det merkes at Pentax ikke er nybegynner på undervannskameraer, for W90 er både velkonstruert og bekvem å holde i. Det finnes dessuten praktisk tilbehør for de som vil gå videre med undervannsfoto. Brukervennligheten er god og man kan til og med filme i HD-oppløsning. Pentax er ikke det mest robuste kameraet, og har ikke de heftigste funksjonene, men det tar som oftest gode bilder. Til denne rimelige prisen kan det ikke bli annet enn en kjøpsanbefaling.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Casio Exilim EX-G1

Kul på utsiden

Ekstrem design og lekre funksjoner er vel og bra, men bildekvaliteten henger dessverre ikke med i svingene.

Solid Bra til YouTube Kule funksjoner
Halvdårlig bildekvalitet Bare 3 x zoom Dårlig bildestabilisering

Fujifilm XP10

Fargerikt mageplask

Et solid kamera i glade fager til en god pris, men bildekvaliteten er like dårlig som vi hadde mistanke om.

Prisen! HD-filming Enkel opplading
Dårlig bildekvalitet Moderat støtsikkerhet Dårlig bildestabilisering

Olympus Mju Tough 8010

Som en panservogn

Mju Tough står imot alt, og skyter gode bilder, men det tar tid å lade om.

Tøff Bra bildekvalitet Smart kakkefunksjon
Små knapper Glatt grep

Panasonic DMC-FT2

Ny tøffing

Fjorårets vinner er tilbake, og er mer robust, smartere og raskere enn noensinne.

Tøff Høy bildekvalitet Utmerket automatikk
Små knapper Kjedelige sceneinnstillinger

Samsung WP10

Vanntett til lavpris

Hvis de eneste kravene er lav pris og at kameraet er vanntett, gjør WP10 jobben.

Billig HD-video
Tåler ikke støt Tåler ikke minusgrader

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Følg Lyd & Bilde