TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Casio Exilim EX-G1

Kul på utsiden

Ekstrem design og lekre funksjoner er vel og bra, men bildekvaliteten henger dessverre ikke med i svingene.

forfatter
Publisert 28.06.10 - 08:45

Med den tøffe utformingen regner vi med at dette kameraet er rettet mot ungdommer og sportsutøvere. Kameraet kommer i rødt eller svart. Med sine 20 millimeter er kameraet tynnest i testen, noe som gjør at man lett får det ned i lommen. Man får likevel ganske godt grep på kameraet, og ringen rundt linsen gjør at man ikke legger fingeren i veien. Luken som skjuler minnekortet og USB-tilkoblingen åpnes med et ratt, og virker solid. Det eneste vi har å utsette, er at kameraet tar mikro SD-kort i stedet for vanlige SD-kort slik at man må bruke en adapter til datamaskinen.

Brukervennlighet
En praktisk funksjon er sceneinnstillingen YouTube der man spiller inn videoer i riktig format og oppløsning for filmtjenesten. Den medfølgende programvaren gjør det enkelt å laste opp videoene på nettet. Sceneinnstillingen Dynamic Photo er også kul. Den gjør at du for eksempel kan klippe ut et menneske fra motivet og sette det inn mot en annen bakgrunn. Som å ha Photoshop i kameraet – bare enklere. Andre finesser er ansikts- og smilegjenkjenning, samt en makeupfunksjon som jevner ut og gjør huden penere. Totalt finnes det 20 motivprogrammer.

Brukervennligheten er ok, men ikke fantastisk. Knappene er små og sitter tett. Har man store fingre eller forsøker å bruke det med hansker, vil man få problemer. Dette er jo tross alt et kamera man kan bruke i skibakken. Menyene er likevel ok, og det er bra at man selv kan velge hvilke innstillinger som skal vises i hurtigmenyen. Kameraet starter relativt raskt, og man kan umiddelbart knipse første bilde. Derimot må man vente litt mellom hvert bilde.

Bildekvaliteten
Hvitbalansen er godkjent og fargegjengivelsen er heller ikke så ille. Derimot oppstår det en del forvrengninger av bildene i vidvinkel. Ikke for at man får spesielt mye vidvinkel med middels imponerende 38 mm. Det gir problemer under vann, spesielt siden det pares med middelmådig ytelse i dårlig belysning. Over 400 ISO smelter detaljene ut og det oppstår støy i bildene. Optikken er dessuten ikke spesielt skarp. Motlys er imidlertid en ordentlig akilleshæl, og vi noterte mer brytningsfeil enn normalt. Filmene blir ok til bruk på nettet, men er dessverre ikke høyoppløste.

Konklusjon
EX-G1 er et stylet kamera for tøff bruk som oppfyller alle krav til et slikt kamera. Det er relativt lett å bruke, men knappene er vel små og sitter for tett. Dessverre virker det som om mesteparten av pengene gikk til det tøffe skallet, for kameraer på innsiden imponerer ikke. Halvdårlig vidvinkel og middels ytelse i dårlig belysning, gir dårlige undervannsbilder. På land ble vi heller ikke imponert av resultatet. Bildene er ganske enkelt ikke verdt prisen.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Fujifilm XP10

Fargerikt mageplask

Et solid kamera i glade fager til en god pris, men bildekvaliteten er like dårlig som vi hadde mistanke om.

Prisen! HD-filming Enkel opplading
Dårlig bildekvalitet Moderat støtsikkerhet Dårlig bildestabilisering

Olympus Mju Tough 8010

Som en panservogn

Mju Tough står imot alt, og skyter gode bilder, men det tar tid å lade om.

Tøff Bra bildekvalitet Smart kakkefunksjon
Små knapper Glatt grep

Panasonic DMC-FT2

Ny tøffing

Fjorårets vinner er tilbake, og er mer robust, smartere og raskere enn noensinne.

Tøff Høy bildekvalitet Utmerket automatikk
Små knapper Kjedelige sceneinnstillinger

Pentax Optio W90

Grepsvennlig og billig

Optio gjør det meste bra og har ingen store svakheter. Og til en god pris.

Bra grep Unike funksjoner HD-filming
Ikke så støtsikker Små knapper

Samsung WP10

Vanntett til lavpris

Hvis de eneste kravene er lav pris og at kameraet er vanntett, gjør WP10 jobben.

Billig HD-video
Tåler ikke støt Tåler ikke minusgrader

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend