Yamahas multiromssystem MusicCast finnes innebygd i både receivere, minianlegg og lydplanker. Med MusicCast 50, og dens lillebror MusicCast 20, utfylles serien med praktiske bordhøyttalere.
Design og byggekvalitet
Tidligere frittstående MusicCast-høyttalere har sett litt kantete ut, men denne har en trivelig avrundet form. Det er imidlertid fortsatt et ganske teknisk maskulint formspråk, på samme måte som Bose. Dermed er den ikke like innredningsvennlig som de stoffkledde konkurrentene i denne testen.
Tilkobling og funksjoner
Installasjonen krever en titt i instruksjonsboken, men det er noe man forhåpentligvis bare må gjøre en gang. Kildene er rikelige på grunn av alle inngangene, sammen med tjenester som internettradio og strømmetjenester som Spotify, Deezer og Tidal. Holder ikke det, finnes også AirPlay. Kjedelig nok har Yamaha valgt Amazon Alexa som stemmeassisten, noe som jo ikke fungerer her ennå.
MusicCast 50 er den mest mangesidige høyttaleren i testen. Foruten å kunne brukes som en frittstående høyttaler kan den kobles i stereopar, brukes som TV-høyttaler, og kan sammen med en passende lydplanke også benyttes som bakhøyttaler. På grunn av alle funksjoner og kilder blir appen litt uoversiktlig. Det er også årsaken til at høyttalerens topp er overøst med knapper og lamper. Rake motsetningen til stilrene Harman Kardon Citation.
Lydkvalitet
Yamaha har gjort sitt beste for å forbedre lydkvaliteten, selv fra middels bra kilder som strømmetjenester av musikk. Det innebærer imidlertid at lyden låter litt myknet og mangler bitt når man bruker bedre kilder. Presser man høyttaleren med virkelig dypbass, vibrerer den urovekkende, og spiller man litt mer krevende stykker, låter diskanten litt vel hvass. Det virker helt enkelt som om det ikke finnes så store marginer. Paret med riktige høyttalere i det øvrige sortimentet, har den imidlertid sin rolle i sammenhengen.
Konklusjon
Å betrakte MusicCast 50 som en frittstående bordhøyttaler er litt urettferdig. Den må ses på som et supplement for den som allerede har et mikroanlegg, en receiver eller en lydplanke fra Yamaha. Den er nemlig meget fleksibel i hva den kan benyttes som, og kan til og med brukes som bakhøyttaler i hjemmekinoen. I den sammenheng er den betydelig mer tiltalende enn som frittstående høyttaler. Da finnes det konkurrenter i testen som er mer brukervennlige og som låter bedre.
Lyd & Bilde mener
Multirom med mange produkter. Fungerer i flere roller. Mange musikkilder. Fungerer bedre i sammenheng enn frittstående. Ikke spesielt imponerende lyd.
Veil. pris 5300 kr
Spesifikasjoner
- Uteffekt: 2 x 35 W
- Element: 2 x 10 cm, 2 x 3 cm
- Tilkoblinger: Wifi, BT 4.2, Aux, RCA
- Finesser: multirom, Amazon Alexa
- Mål: 17 x 32 x 18 cm
- Web: no.yamaha.com
Også i denne testen:
6 trådløse luksushøyttalere
Bose Home Speaker 500
Kompakt men luftig
En smidig høyttaler med bra lyd, men mange av funksjonene er ikke på plass ennå.
Vifa Copenhagen 2.0
Vifa gir bærbart høytrykk
Vifa imponerer med hvor mye vellyd og lydtrykk de har fått inn i en bærbar høyttaler.
Klipsch The Three
Kul og luksuriøs retrohøyttaler
Med en klassisk stil og platespillerinngang sjarmerer The Three sikkert alle hipsters.
Harman Kardon Citation 500
Stemmestøtte med ressurser
Citation er den mest kraftfulle smarthøyttaleren til nå, og er meget praktisk å bruke.
Dynaudio Music 5
Hi-fi til bordet med Dynaudio
En kompromissløs trådløs høyttaler for den som bryr seg mer om lyden enn prisen.
Les videre med LB+
LB+ Total uke
Tilgang til ALT innhold i en uke
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser