TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST RHA TrueConnect

Engasjerende ­premiumfølelse

RHA har laget et par vellykkede ørepropper, som tåler vann og er stabile i drift

forfatter
Publisert 12.11.19 - 14:18
Karakter
RHA TrueConnect
L&B menerskew
pluss God lyd og stabil tilkobling, og en flott premium utførelse. Hurtiglading kommer godt med.
minus Mangler AAC og aptX. Kun SBC i en så dyr ørepropp hører ingensteds hjemme.
Spesifikasjoner
  • Type: helt trådløse ørepropper
  • Bluetooth: 5.0
  • Vanntett: IPX5
  • Kodeker: SBC
  • Batteri: 5 timer, 20 ekstra i etui
  • Vekt: 13 g
  • Ladekabel: USB C
  • Web: mono.no
Veil. pris 1790 Produktside

RHA TrueConnect fåes i fargene svart, blått eller hvitt, med matchende ladeetui i lommeformat. De ser luksuriøst ut, og gir proppene 20 timer spilletid i tillegg til de 5 timene de allerede rommer. Bare 15 minutter i ladeetuiet er for øvrig nok til å lade 50 prosent. Fullt batteri får du etter en time og førti minutter.

Proppene tåler vann og svette, og et helt vell av ørepropper følger med: Sju par silikonputer og ytterligere tre par i Comply minneskum bør nærmest garantere at du finner et par som passer.

Som hos AirPods Pro stikker mikrofonene ut av hver ørepropp, og designmessig er det ikke veldig hemmelig hvem RHA har latt seg inspirere av. En fordel er at mikrofonen kommer nærmere munnen, som gjør at samtalepartneren i andre enden hører deg bedre.

Bluetooth 5.0-tilkoblingen er svært stabilt i daglig bruk, og rekkevidden helt ok. Vi kom oss rundt 20 meter unna mobilen før lyden begynte å droppe ut. Mer enn bra nok for de fleste, men et godt stykke unna Sony og Apple/Beats, som alle ligger på over 50 meter.

Passform og brukervennlighet

Med de riktige putene sitter TrueConnect som en drøm i øret, ikke noe problem der. Paring mot mobilen skjer ved å holde inne berøringsknappene på hver ørepropp i fem sekunder. Hold en av knappene inne i et drøyt sekund, og taleassistenten kommer frem.

Å operere med bruk av knappene krever litt mer tilvenning. Et trykk på venstre starter eller stopper sang, og besvarer samtale. To trykk avviser samtale, eller hopper til neste sang. Trykker du derimot to ganger på høyre ørepropp, går lydnivået opp. Tre trykk på denne justerer lyden ned, mens venstre ørepropp heller starter sangen på nytt.

Lydkvalitet

RHA TrueConnect har en meget innbydende lydsignatur. Bassen er stor, dyp og heftig, som gjør det gøy å høre moderne popmusikk med høyt lydnivå. Det er kanskje litt overfokus i de dypeste basstonene på et flygel, men jeg synes RHA følger opp ganske bra oppover også. Det låter litt tilbakeholdent i mellomtoneområdet, i motsetning til andre RHA-modeller jeg har testet. De dyre CL1 og CL2 har begge en skarp betoning i mellomtonen som er fraværende her. Gudskjelov.

RHA TrueConnect låter faktisk veldig likt Supra Nitro-TX i klangbalanse. Men RHA gir meg ikke samme romfølelse, stereoperspektivet oppleves som litt snevrere. Dette kan ha å gjøre med at RHA ikke har støtte for aptX eller AAC, men utelukkende bruker den kjipe SBC-kodeken.

Jeg liker likevel totalt sett lyden av RHA, som beviser at man ikke må se seg blind på spesifikasjoner i tabeller. Det er mange ørepropper med både aptX, AAC og andre forkortelser som låter dårligere enn disse.

Konklusjon

RHA TrueConnect har en engasjerende lyd, som er umulig å mislike. Spesielt den store, tøffe bassen vil engasjere tilhengere av elektronisk popmusikk og rap. Men det har også sine fordeler på akustisk musikk, hvor man virkelig får frem grunntonene i musikken.

Vi savner litt mer energi i mellomtonen, og stereoperspektivet er noe snevert. Kanskje på grunn av manglende støtte for aptX og AAC. Uansett, en premium propp med likandes lyd.

picture1 picture2 picture3 picture4 picture5
<
>
Med fem timer i proppene og ytterligere 20 timer fra etuiet, skulle alt være duket til langturen. Foto: RHA
Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Vi elsker disse

Trådløs rekkevidde i toppklasse, en herlig passform – og helt rå lyd!

Meget engasjerende lyd, og en passform som aldri faller av. Sømløs integrasjon med Siri. Klasseledende trådløs rekkevidde.
Det finnes ørepropper med bedre oppløsning helt i toppen. Mangler noen av funksjonene til AirPods Pro.

B&O Beoplay E8 2.0

De mest luksuriøse

Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det samme gjelder for den nye utgaven av E8. Men prisen er stiv, og de har noen mangler.

Lyden er meget behagelig, med en masse luft i overtonene. Støtter trådløs lading, og gir høy luksusfølelse.
Trådløs rekkevidde er dårligst i klassen. Knotete berøringsfunksjoner.

Sony WF-1000XM3

Referansen holder mål

Sonys propper er vår referanse. Med de fleste av kvalitetene fra de fullvoksne støydempende hodetelefonene, men i et kabelfritt miniformat.

God og balansert lyd. Adaptiv støyreduksjon i 20 trinn. Veldig god batteritid. Glimrende rekkevidde.
Ikke så effektiv støyreduksjon som på storebror WH-1000XM3. Litt store og tunge.

Supra Nero-TX

Et vanvittig godt kjøp

At helt trådløse ørepropper til under tusenlappen skulle være så bra, hadde vi ikke trodd.

Meget god lyd, og eksepsjonell ladekapasitet i etuiet.
Bluetooth-paringen må skje i en gitt rekkefølge. Snevert utvalg av puter, og midt på treet trådløs rekkevidde.

Apple AirPods Pro

De ”alle” vil ha

Folk lar seg ikke avskrekke av en merkelig design, når de flokker rundt Apples AirPods. Og Pro-utgaven er bedre enn noensinne, på alle måter.

Mye bedre lyd enn før. Støydemping og lydfremheving, samt sømløs integrasjon med Siri. Glimrende rekkevidde, og trådløs lading.
Hard mellomtone. Til musikk finnes enda bedre valg.

Audio Technica ATH-CKR7TW

Nei, takk

Proppene fra Audio-Technica låter bra nok, men har noen ­skavanker som konkurrentene har funnet ut av.

Nøytral og god lyd i bass og mellomtone. God batteritid i proppene.
Ganske skarpe overtoner. Lite imponerende kapasitet i ladeetuiet. Klassens verste lydforsinkelse. Ubrukelig til film og spill.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
ANC-ørepropper til budsjettpris Jabra Elite 4 er helt trådløse ørepropper med støydemping til en rimelig penge
Ananas i ørene Bang & Olufsen har laget en ny spesialutgave av sine EX-ørepropper. Denne gangen i ananasgult.
De råeste hodetelefonene under 5000 kroner? De kinesiske hodetelefonene FiiO FT3 kan være det heftigste som er produsert i denne prisklassen.
lbpluss
Storm i et vannglass Argon Audio Quiet Storm ligner et par dyrere hodetelefoner. Lyden er imidlertid ikke i takt med designen.
lbpluss
Proffer trenger ikke betale mer Beyerdynamic DT 900 Pro X er for proffer og entusiaster, er lette å drive med billig utstyr, og de låter mye dyrere enn prislappen.
Følg Lyd & Bilde