TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Google Pixel Buds Pro 2

Googles ørepropper er blant de beste i sin klasse

Google er ikke bare verdensmestre i søking på nettet. Øreproppene deres kan fint måle seg med ”skikkelige” hi-fi-propper.

Av / 29.09.24 - 12:00
Google Pixel Buds Pro 2

Lyd & Bilde mener

  • Lyden er blant de beste i klassen, og omgivelseslyden er uovertruffen. Integrasjonen med Googles andre Pixel-produkter tar siste stikk.
  • Litt dyrere enn forgjengeren. IP54-beskyttelse er fint, men ikke fantastisk.

Google kan lage mer enn programvare. Deres Pixel-telefoner har gang etter gang høstet priser (ikke minst grunnet den gode programvaren i mobilen). I 2022 tok Google spranget opp av lommen og inn i øret med øreproppene Google Pixel Buds Pro. Og nå, to år etter, er etterfølgeren klar.

Google Pixel Buds Pro 2 er helt trådløse ANC-ørepropper i premium-klassen. De forholdsvis små proppene ligner forgjengeren, men den lille gummikroken som holder dem fast i øregangen, har de forandret litt på. Det melkehvite etuiet ligner også forrige utgave, og som tidligere har etuiet mulighet for lading med USB-C og trådløst.

Det melkehvite etuiet kan lades med USB-C og trådløst.(Foto: Google)

Noe av det som også har blitt forandret litt siden første utgave, er tettheten. Øreproppene er nå sertifisert til IP54-tetthet. De første var sertifisert til IPX4, så det betyr etter alt å dømme at støvtettheten er litt bedre. Under alle omstendigheter er proppene tette nok til trening, men la være å bruke dem under dykking.

Les også Google meg i øret Det minste medlemmet av familien Pixel sitter godt i øret.

En klarere oppgradering er prosessoren som styrer støyreduksjonen og smart-funksjonene i proppene. Her benyttes nå Googles egen prosessor, kalt Tensor A1.

Akkurat som de fleste andre ørepropper leveres Google Pixel Buds Pro 2 med øreputer i fire størrelser. For meg passet mellomstørrelsen fint. Og jeg må rose passformen. Jeg har ”vanskelige” øreganger, og langt fra alle ørepropper kan gi en behagelig passform i dem. Google har utført et stort antall øreskanninger og har utformet Pixel Buds Pro 2 ut fra 45 millioner datapunkter.

Annonse

Appen er nesten for god til å skjule

Noen hodetelefoner og ørepropper er så intimt sammenflettet med sin styrings-app at man nesten ikke kan spille musikk uten å åpne appen. Pixel Buds-appen er akkurat det motsatte. Den installeres automatisk når øreproppene pares med mobilen, og deretter er den nesten usynlig – i den grad at man må lete på mobilen for overhodet å finne appen.

Pixel Buds Pro 2 er utformet utfra 45 millioner målinger av ører. (Foto: Google)

Appen er ellers så god at den fint tåler å bli åpnet og brukt. Den rommer naturligvis en (fem-bånds) equalizer-funksjon med en rekke forvalg, samt mulighet for å definere sine egne innstillinger. Det er fantastisk bra, og prikken over i-en er en nivåavhengig EQ som fremhever bassen og diskanten ved lave lydstyrker. Med andre ord den knappen som vi kalte ”loudness” i gamle dager.

Lydbalansen er forøvrig så god at jeg ikke fant grunn til å justere noe. Men foretrekker man en mer krydret smak, er muligheten der.

Appen overvåker lydnivået og advarer om belastningen. (Screenshot: Google)

I den siste utgaven er appen blitt utvidet med en ”wellness”-funksjon til å holde øye med hørselskadelige lydnivåer. Her kan man se lydstyrken i proppene akkurat i øyeblikket. Man får også en rapport over lydeksponering i løpet av den siste uken og de siste 24 timene. Det er litt mer pedagogisk og elegant enn bare å blokkere volumknappen ved et visst nivå!

Når Google Pixel Buds Pro 2 tas i bruk første gang, utfører appen en test av øret og passformen for å sikre seg at de sitter helt tett. Google kaller systemet Silent Seal 2.0

Lydkvaliteten

Et par ørepropper kan aldri konkurrere med et godt stereoanlegg med skikkelige høyttalere. Men de er jo mye mer praktiske på toget eller på flyturen. Og lyden i Google Pixel Buds Pro 2 er i mine ører fullt på høyde med ørepropper fra ”skikkelige” hi-fi-produsenter.

Som helt lukkede propper er Pixel Buds Pro 2 faktisk i stand til å gjengi riktig bass i en grad som kan merkes. Lyden er fyldig og varm. Og er det ikke varmt nok i standardinnstillingen, er det to alternativer med henholdsvis mer bass og mye mer bass. Jeg fant ikke noe behov for det – de låt faktisk utmerket.

Resten av toneområdet behandles veldig bra, og stemmer låter ganske naturlige og frie. Noe som ved siden av musikalske prestasjoner også er avgjørende for mobilsamtaler.

Les også Skarpe skyts i premiumklassen Premiumklassen er for deg som vil ha den aller beste lyden fra dine ørepropper. Her skal ni par trådløse til pers.

Låter best med ANC

Automatisk støyreduksjonen (ANC) vil alltid påvirke åpenheten i lydbildet. Interessant nok er helheten faktisk bedre med ANC slått på enn uten. Med støyreduksjonen av er lyden riktig nok litt åpnere, men samtidig får man en mekanisk støy fra kontakten mellom propper og ører. Denne støyen undertrykkes med ANC slått på.

Støyreduksjonen er, som på forgjengeren, ikke den mest effektive jeg har opplevd. Men den er fullt ut tilstrekkelig. Støyreduksjonen demper rumling og støy i mellomtoneområdet godt, mens høyfrekvente lyder fra omgivelsene fortsatt kommer gjennom. Noe som sannsynligvis er bra for trafikksikkerheten.

God omgivelseslyd

Som alle andre moderne ørepropper har Google Pixel Buds Pro 2 en transparency mode, hvor lyden fra omgivelsene sendes via mikrofonene inn i øreproppene slik at man kan følge med på en samtale eller være oppmerksom på trafikken. Og den er nok den mest vellykkede jeg har opplevd.

Omgivelseslyden er gjengitt så naturlig at det føles som om man hører lyden med egne ører. (Foto: Google)

Gjengivelsen av lyd fra omgivelsene er så naturtro at det faktisk føles som om man hører lyden med egne ører, og ikke via mikrofoner. Det er virkelig flott!

Integrert økosystem

Som det har lyktes for Apple og Samsung, har Google en drøm om å bli et komplett økosystem for sine brukere. Et system hvor alle enhetene fra samme produsent jobber tett sammen. Google Pixel Buds Pro 2 (og Pixel Buds Pro før den) er et vellykket skritt i den retningen. Man kan bruke stemmestyring på andre ørepropper og hodetelefoner, men integrasjonen går bare litt mer automatisk her.

Konkurrenter

Helt trådløse ørepropper er den produktgruppen hvor utvalget og konkurransen er aller størst. Og de etablerte selskapene hviler ikke på laurbærene, men sender løpende nye og forbedrede modeller på markedet.

Pixel Buds Pro 2 er litt mindre enn forgjengeren. (Foto: Google)

I samme prisklasse finner man for eksempel Sony WF-1000XM5, som tilbyr markedets klart beste støyreduksjon. Er kravet til hi-fi-lyd det viktigste, er Sennheiser Momentum True Wireless 4 det nærliggende valget. De beste kortene for Google Pixel Buds Pro 2 er den naturlige omgivelseslyden og integrasjonen med de øvrige Pixel-enhetene.

Konklusjon

Google Pixel Buds Pro 2 kan godt brukes selv om man ikke har en Pixel-telefon (men en Android-mobil er et krav). Men de vil sikkert først og fremst bli solgt til overbeviste Google-fans. Og integrasjonen med Googles økosystem og tjenester er da også en av de faktorene som skiller dem ut fra mengden.

En annen er lyden. Google Pixel Buds Pro 2 er blant de mest vellydende ANC-øreproppene i prisklassen. Og den fremragende omgivelseslyden kan nesten være grunn nok i seg selv til å velge dem fremfor andre.

Har du allerede et par av de første Pixel Buds Pro i ørene, er det til gjengjeld ikke så store forbedringer at det er grunn til å skifte.

Karakter
Google Pixel Buds Pro 2
Premium

1 hendelser på “Google Pixel Buds Pro 2”

  1. Torbjørn Tobias Abrahamsen

    Jeg setter stor pris på at du nevner at lyden er annerledes med og uten ANC. Dette gjelder alle propper med ANC, men jeg har lest/sett utrolig mange tester og det nevnes nesten aldri. Jeg har hatt Pixel Buds Pro 2 i noen dager nå, og liker (som vanlig) best lyden av musikk best uten ANC. Omgivelseslyden er den funksjonen jeg bruker mest, og den er fantastisk! Fysisk er proppene de mest behagelige jeg har hatt. De er fantastiske små og lette samtidig som batteritiden «aldri» stopper. 3000 kr. er ganske mange penger, men jeg angrer ikke mitt kjøp av Pixel Buds Pro 2 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord