Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: B&O Beoplay E8 3rd Generation

Luksus som endelig sitter

Bang & Olufsen har prøvd og feilet noen ganger med sine helt trådløse Beoplay E8. Den tredje utgaven er den beste så langt.

Skrevet av / 29.02.20 - 07:00
B&O Beoplay E8 3rd Generation
Geir Gråbein Nordby

Beoplay E8 har i løpet av ganske kort tid kommet i sin tredje generasjon, etter 2.0 bare hadde vært noen måneder på markedet. Jeg likte faktisk 2-er’n på mange måter, med ren og pen lyd og mulighet for trådløs lading. Og ikke minst at øreproppene ser og føles skikkelig ut.

Problemet var først og fremst at den trådløse rekkevidden var altfor dårlig, og at trådløs støy fra andre produkter påvirket E8 2.0 negativt. Og dessuten burde en såpass dyr øreproppmodell hatt støtte for aptX og ikke kun AAC og standard Bluetooth-lyd (SBC). Alt dette er fikset nå, med Bluetooth 5.1 og aptX-støtte. I min uhøytidelige rekkeviddetest kunne jeg skritte opp rundt 40 meter utendørs, før dropouts begynte å melde seg. Og ingen problemer i nærheten av andre trådløse produkter.

B&O Beoplay E8 3rd Gen
Beoplay E8 3rd Generation har flere forbedringer over sine forgjengere. Foto: Bang & Olufsen
Les også Skreddersydd lyd Skreddersydde high-end øreputer av silikon gir mye bedre lyd fra dine favoritt-ørepropper.

Bedre batteritid

Batteritiden er også kraftig forbedret siden sist. Opp fra 4 til 7 timer i proppene, og dessuten 35 timer ekstra i etuiet, mot forgjengerens 12 timer. Ikke verst!

Tidsforsinkelse

Et annet ankepunkt jeg hadde med forgjengeren var at bilde og lyd ikke var synkronisert skikkelig, da lyden hang etter. Akkurat dette har dessverre ikke blitt noe bedre, selv med aptX. Skal du spille, må du leve med at lyden henger rundt et kvart sekund etter handlingen.

B&O Beoplay E8_3Gen models
Foto: Bang & Olufsen

 

Passform og brukervennlighet

Passformen til 3rd Generation er identisk med forgjengerens. I mine ører sitter de godt, men jeg har lest at andre synes de er litt trøblete. Brukervennligheten med knappene på høyre og venstre er dessuten litt knotete. Trykk én gang på høyre ørepropp for å starte og pause en sang. To trykk hopper til neste. Trykk to ganger på venstre ørepropp for å hoppe tilbake. Skal du aktivere stemmestyring, gjøres dette med tre trykk med venstre finger. Besvaring av samtaler gjør du ved å holde inne høyre finger i 5 sekunder, mens tilsvarende med venstre finger avviser samtalen. Dette krever tilvenning.

Omgivelseslyd

En ting jeg liker med Beoplay E8 er hvordan den slipper igjennom lyd fra omgivelsene når man ønsker det. Dette gjøres ved å tappe venstre ørepropp en lett gang, eller du kan gjøre det i mobilappen, da med tre ulike grader lydstyrke. Omgivelsene låter mye mer naturlig gjennom E8 enn med noen andre ørepropper jeg har hørt med tilsvarende funksjon.

Aktiv støydemping får du derimot ikke her, da må du for eksempel velge Apples AirPods Pro eller Sony WF-1000XM3.

B&O Beoplay E8_3Gen wireless charging
Beoplay E8 støtter trådløs lading. Foto: Bang & Olufsen

 

Lydkvalitet

Lyden er veldig lik den til forgjengeren. Spilt gjennom min iPhone er den så å si identisk, med en fyldig og god bass – om enn ikke den mest slagkraftige. Elektroniske rytmer har fylden og varmen, jeg kunne likevel ønske de slo litt hardere. Sammenlignet med Powerbeats Pro er det litt å gå på når vi snakker futt og fart.

Sony WF-1000XM3 har fyldigere bass, og som sagt fordelen av aktiv støydemping. Men Sonyene har noen små dropouts innimellom, som oppleves som knitring, noe som er fraværende hos Beplay E8.

Trådløs lading skjer med Qi-teknologien, som betyr at Beoplay ladeplaten til 1200 kroner ekstra også kan lade mobiltelefoner som støtter trådløs lading. Beoplay E8 kan også lades med tredjeparts ladere. Foto: Bang & Olufsen

 

For å teste aptX har jeg min billige men trofaste Motorola G6 Plus. Da blir diskanten enda litt mer finmasket og luftig, sammenlignet med AAC-lyden man får gjennom iPhone. Men lydsignaturen er fortsatt veldig lik. Skulle du forresten ønske å tilpasse lyden til egen smak, kan dette gjøres i appen.

Det jeg savner er lydtrykk. Maksimalt lydnivå virker faktisk å være et lite hakk lavere enn hos forgjengeren, mest sannsynlig for å utvide batteritiden. Det gjør at jeg sitter mye og spiller musikk på full guffe, og det gjør dessuten at klassisk musikk blir temmelig kjedelig. Det gjennomsnittlige lydnivået der er nemlig mye lavere enn på pop, for å gi plass til et større dynamikkområde.

Ett ord om samtalekvaliteten: Glimrende! Mottakeren hører stemmen min klart og tydelig, nesten på høyde med ørepropper som AirPods Pro, hvor mikrofonene sitter nærmere munnen, ytterst på hver sin “pinne”.

Konklusjon

Beoplay E8 3rd Generation – som offisielt bare heter E8, er et par meget gode luksusørepropper. Lyden er meget god, med masse luft og detaljer, og vi liker at de kan lades trådløst. Omgivelseslyd er også fint å kunne slippe gjennom, og lyden på samtaler er meget god.

Trådløs rekkevidde er endelig på høyde med de beste, og tilkoblingen er mye mer stabil enn på forgjengeren. Endelig er aptX på plass, men lydforsinkelsen er fortsatt på nesten et kvart sekund i forhold til bildet. Det gjør spilling til en smått irriterende affære.

Alt i alt en flott ørepropp, og en soleklar forbedring fra forgjengeren.

Karakter
B&O Beoplay E8 3rd Generation
Premium

Lyd & Bilde mener

Fin lyd med masse detaljer. Omgivelseslyd som slippes gjennom låter meget naturlig. Trådløs rekkevidde er endelig god, og støtte for trådløs lading er fint. Lyden kunne godt vært kraftigere. Berøringsfunksjoner er nokså knotete, og Bluetooth-tilkoblingen kunne vært mer intuitiv. Ikke NFC.

1 hendelser på “B&O Beoplay E8 3rd Generation”

  1. Hei, du sier at det er svak lyd, hvor svak mener du i forhold til andre, jeg spiller på litt over halvt volum på Samsung galaxy buds pro og synes det er greit.
    Hvordan er lyden i forhold til de overnevnte proppene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

Scroll to Top