Samsung Galaxy Buds2 Pro er et par veldig runde ørepropper, som ligger i et ganske snertent etui som tar liten plass.
Doble drivere i hver ørepropp, en på 10 mm til bassregisteret og en på 5,3 mm for klarere diskant, skal gi bedre dynamikk. Aktiv støydemping og kanskje klassens beste vanntetthet (IP57) gjør at de kan brukes i flere røffe situasjoner.
Har du en Samsung Galaxy-telefon av nyere type, Samsung Seamless lydkodek, så skal øreproppene støtte 24-bits lydkvalitet. Journalisten har i testperioden kun hatt tilgang på Google Pixel 7 Pro og en iPhone, og dermed ikke fått testet ut dette.
Det er mange funksjoner i Galaxy Wear-appen, som dessverre kun finnes på Android-plattformen. Velg om du ønsker omgivelseslyd under anrop for å høre din egen stemme. Du kan teste ørepluggpassformen, og velge om samtaler skal sendes gjennom øreproppene dersom de sitter i øret, og gjennom telefonens høyttaler om proppene er tatt ut.
Støykansellering funker greit, men den forandrer også lyden på musikken. Mer konkret blir bassen svulstigere. Med EQ satt til Normal synes jeg faktisk det låter best med støykanselleringen på.
Jeg skulle likevel ønske å kunne stille EQ selv, man er i stedet låst til seks forhåndsinnstillinger.
Buds2 Pro, som kan lades trådløst, har 360-lyd, men denne gjør ikke noe særlig ut av seg.
Lyden av Samsung Galaxy Buds2 Pro
I utgangspunktet synes jeg altså at lyden er best om støykanselleringen er aktivert, selv om det samtidig gjør dynamikken dårligere. Skrur man den av, blir bassen for slank. Men sett EQ til Myk i appen, og bassen kommer tilbake. Bassheving kan også velges, men denne blir for drøy, mener jeg.
Uansett hvordan man stiller den, blir lyden aldri bedre enn «grei nok». Øreproppene gjør ingen store feil, men dynamikken er aldri overveldende, bassrytmer er liksom ikke stramme nok, og en skarptromme smeller ikke helt som den skal.
Der hvor andre ørepropper kan låte litt hardt eller krast i enkelte toneområder, gjør ikke Samsung det. Men de klarer heller ikke å engasjere som flere av sine konkurrenter. Inkludert OnePlus Buds Pro 2, som er enda rimeligere, men likevel har vesentlig bedre oppløsning i musikken.
Konklusjon
Det er flere positive ting å si om Samsung Galaxy Buds 2 Pro. De har både støydemping og omgivelseslyd, og appen – som kun finnes til Android – har mange valgmuligheter.
Lyden er alltid behagelig, både instrumenter og sangstemmer fremstår med klangkarakteristikken i behold.
Problemet til Samsung-proppene er at de aldri låter spennende heller. Her er man så opptatt av å lande trygt på begge beina, at man aldri tør å satse. Det er veldig vanskelig å elske noe som aldri evner å provosere.
Buds2 Pro er helt greie, men de vanlige Buds2 er et mye bedre kjøp.
Også i denne testen:
Les videre med LB+
Høsttilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser