TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

10 hodetelefoner

10 fantastiske hodetelefoner

De koster litt mer, men gir tårevåte musikkopplevelser på løpende bånd.

forfatter
Publisert 09.05.16 - 10:30
Produkter i testen
 • Kef M500
 • Sennheiser Momentum M2
 • Panasonic HD10
 • Onkyo H900M
 • Beyerdynamic T70p
 • Pioneer SE-MHR5
 • Audio-Technica ATH-MSR7
 • Denon AH-MM400
 • Torque t402v
 • Jays u-JAYS
 • At folk flest er opptatt av god lyd, er lett å se på salget av hodetelefoner. Man trenger ikke en gang statistikk, det holder å ta et blikk rundt seg når man går på gata i storbyen. Store klokker overalt.

  Det er ikke bare utendørs at hodetelefonene gjør nytte for seg. Ønsker man tårevåte musikkopplevelser hjemme, men det passer dårlig å guffe opp stereoanlegget – enten samboeren ser politisk debatt eller lottotrekninga på TV, eller er midt i leggingen av den minste, så er hodetelefonene godt å ha ved sin side. Men så øker også kravene til lydkvaliteten, i forhold til på T-banen, bussen og andre støyende omgivelser.

  Allroundere
  I denne testen er vi ute etter de beste allround-hodetelefonene, for folk som virkelig er opptatt av kremlyd. Som gir meget god lyd hjemme i stua, gjerne sammen med en god hodetelefonforsterker, men som også er en enkel last å drive for en bærbar musikkspiller. Som en mobiltelefon. Vi beveger oss derfor opp i pris fra de hundrelappene folk flest handler for, og havner rundt 2.000-3.000 kroner. Her ligger nemlig det gylne snittet mellom hva mange kan ta seg råd til, og hva som gir den aller beste lydkvaliteten.

  Verken bluetooth eller aktiv støydemping
  Vi vil at pengene skal gå til lydkvalitet og komfort, og har i denne omgang derfor valgt bort aktiv støydemping og trådløs lyd. Men siden hodetelefonene skal kunne tas med ut og brukes i mer støyende omgivelser, har vi gått for lukket type fremfor åpen. Det gir mekanisk støydemping, og gjør at folk rundt deg heller ikke hører musikken din i samme grad som med åpne hodetelefoner. Vi har også lagt vekt på at hodetelefonene skal kunne drives med en bærbar spiller, derfor har alle kandidatene i testen en motstand på under 50 ohm.

  Vi har ikke lagt spesiell vekt på om hodetelefonene er sammenleggbare eller om de har mikrofon og fjernkontroll på kabelen, for styring av musikk og mobilsamtaler. Men de er hyggelige bonuser.

   

  (Foto: Produsenten)
  (Foto: Produsenten)

  Referansen

  Vår referanse blant hodetelefoner til 3.000 kroner heter Bowers & Wilkins P7. Dette er rett og slett de beste hodetelefonene vi har hørt til denne prisen så langt, som på mesterlig vis balanserer en varm og fyldig bass med en detaljrikdom i overtonene som er få forunt. Der hvor lillebror P5 er noe flat i dynamikken, er P7 vesentlig livligere. En kanonbra hodetelefonmodell, som ble belønnet med seks stjerner i L&B nr 1 2014, og som fremdeles er modellen å slå.

  L&B vurdering (1-6) Bowers & Wilkins P7, januar 2014
  Lydkvalitet: 6
  Funksjonalitet: 6
  Brukervennlighet: 6
  Kvalitetsinntrykk: 6
  Samlet vurdering: 6

   

  Spilleliste
  Von Rosenthal de la Vegaz – Bach Cello Suite #1 in G, Prelude
  Joni Mitchell – Big Yellow Taxi
  Joni Mitchell – Both Sides Now
  Katinka – Du Rejser
  Newton Faulkner – Teardrop
  Nathaniel Rateliff – S.O.B.
  K.D. Lang – After the Gold Rush
  System of a Down – ATWA
  Kate Boy – Northern Lights
  Johnny Cash – Southern Accents
  Highasakite – Someone Who’ll Get It

  Produkter i testen

  Kef M500

  Ikke luftig nok

  De små, sammenleggbare hodetelefonene fra Kef låter sprudlende dynamisk. Men de åpner seg aldri helt.

  Hodetelefonene er sammenleggbare og tar nesten ikke plass. Utseendet er lekkert, og lydmessig byr de på rytmer og ganske heftig bass.
  Vi ønsker mer luft i toppen, som ville gitt et åpnere lydlandskap og mer pustende instrumenter. Hodebøylen har i overkant skarpe kanter.

  Sennheiser Momentum M2

  Perfekt likevekt

  Sennheisers bidrag har en fjellstø bass, kombinert med en balanse og oppløsning i lysere toner som bare dyre hodetelefoner kan.

  Lydbildet er perfekt balansert, med en fyldig bass og flott dynamikk oppover i toneområdet. God passform og lav vekt trekker ytterligere opp inntrykket.
  Litt uvant med kabelen på høyre side.

  Panasonic HD10

  Detaljert og fyldig

  Panasonic beviser at de også kan lage hodetelefoner til hi-fi-formål.

  Et bra kvalitetsinntrykk og behagelig passform følges opp med en detaljert lyd med fyldig bass.
  Det viktige mellomtoneområdet er litt tynt og tilbakeholdent, som gjør sangstemmer litt slanke.

  Onkyo H900M

  Detaljert tungvekter

  Onkyo H900E er testens tyngste hodetelefoner. Det gir god kvalitetsfølelse, og putene er da også tjukke og gode.

  Onkyos hodetelefoner har masse detaljer i overtonene, og gjengir instrumenter og sangstemmer meget tydelig og distinkt. Tonegjengivelsen er meget balansert og korrekt.
  Selv om de kan spille høyt fra mobiltelefon, kan de fort låte litt krast uten en ordentlig hodetelefonforsterker. Også da er de litt vel frempå i spillestilen. Hodetelefonene er tunge, og egner seg ikke til lange spaserturer.

  Beyerdynamic T70p

  Ærlighet varer lengst

  Ønsker du lyd i perfekt balanse, kombinert med oppløste overtoner og et stort og pustende lydbilde, kan det knapt gjøres bedre.

  Med glimrende dynamikk i mellomtonen og ekstrem oppløsning i overtonene, er dette de mest korrekte og vellydende hodetelefonene vi har hørt denne klassen.
  Med puter i stoff i stedet for skinnimitasjon lekker det mer lyd enn med de andre. Noen vil synes bassen er litt for slank, og hodetelefonene trives klart best med en ordentlig forsterker. Kan ikke legges sammen.

  Pioneer SE-MHR5

  Med en følsom hånd

  Pioneer balanserer et detaljert lydbilde med deilig musikalitet.

  Musikken gjengis med en dynamisk snert og rytme, kombinert med fyldige grunntoner og en behagelig klangbalanse. Låter aldri skarpt.
  Det finnes andre modeller med enda mer luft i overtonene.

  Audio-Technica ATH-MSR7

  Glassklar lyd for pengene

  En mer oppløst og nøytral lyd til prisen skal godt gjøres.

  Her får du et åpent og detaljert lydbilde med glassklar mellomtone og luftig diskant. Passformen er meget god, og støy utenfra undertrykkes fint.
  Enkelte vil finne lyden vel analytisk, og ønsker en noe fetere bass.

  Denon AH-MM400

  Luksus på ørene

  Denon har testens mest eksklusive utseende, med øreklokker av ekte valnøttre. De låter også til dels fremragende.

  Bærekomforten er topp, og utseendemessig er MM400 i toppklasse. De byr på oppløste toner og et luftig lydbilde.
  Bassen er ikke helt utstrakt nok, og mellomtoneområdet kan virke en anelse slankt. Trenger en god hodetelefonforsterker for å få frem kvalitetene i overtonene.

  Torque t402v

  For mye av alt

  Torque viser at det faktisk er mulig å få for mye av det gode.

  Her får du tilsynelatende mye fleksibilitet for pengene: To sett utskiftbare øreklokker, og justerbar bass i fire steg.
  Hodetelefonene faller mellom to stoler. Øreklokkene løsner for enkelt fra rammen. Til tross for fire bassnivåer, er det alltid for mye. Lyden er ullen og farget.

  Jays u-JAYS

  Balansert klang

  u-JAYS er et par hodetelefoner som sitter behagelig, og som presenterer musikken på en balansert og fin måte.

  Passformen er behagelig, og de kompakte målene gjør at man ser diskré ut der man vandrer gatelangs. Lydbildet er balansert og klart, her er det ingenting som maskerer eller stikker seg frem.
  Lyden mangler litt oppløsning i forhold til de beste. Spesielt overtonene kunne vært mer finmasket.
  forfatter

  Geir Gråbein Nordby

  (f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

  Legg igjen en kommentar

  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
  I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
  Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
  Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
  Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
  Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
  Følg Lyd & Bilde