Search
Generic filters

: 10 hodetelefoner

10 fantastiske hodetelefoner

De koster litt mer, men gir tårevåte musikkopplevelser på løpende bånd.

At folk flest er opptatt av god lyd, er lett å se på salget av hodetelefoner. Man trenger ikke en gang statistikk, det holder å ta et blikk rundt seg når man går på gata i storbyen. Store klokker overalt.

Det er ikke bare utendørs at hodetelefonene gjør nytte for seg. Ønsker man tårevåte musikkopplevelser hjemme, men det passer dårlig å guffe opp stereoanlegget – enten samboeren ser politisk debatt eller lottotrekninga på TV, eller er midt i leggingen av den minste, så er hodetelefonene godt å ha ved sin side. Men så øker også kravene til lydkvaliteten, i forhold til på T-banen, bussen og andre støyende omgivelser.

Allroundere
I denne testen er vi ute etter de beste allround-hodetelefonene, for folk som virkelig er opptatt av kremlyd. Som gir meget god lyd hjemme i stua, gjerne sammen med en god hodetelefonforsterker, men som også er en enkel last å drive for en bærbar musikkspiller. Som en mobiltelefon. Vi beveger oss derfor opp i pris fra de hundrelappene folk flest handler for, og havner rundt 2.000-3.000 kroner. Her ligger nemlig det gylne snittet mellom hva mange kan ta seg råd til, og hva som gir den aller beste lydkvaliteten.

Verken bluetooth eller aktiv støydemping
Vi vil at pengene skal gå til lydkvalitet og komfort, og har i denne omgang derfor valgt bort aktiv støydemping og trådløs lyd. Men siden hodetelefonene skal kunne tas med ut og brukes i mer støyende omgivelser, har vi gått for lukket type fremfor åpen. Det gir mekanisk støydemping, og gjør at folk rundt deg heller ikke hører musikken din i samme grad som med åpne hodetelefoner. Vi har også lagt vekt på at hodetelefonene skal kunne drives med en bærbar spiller, derfor har alle kandidatene i testen en motstand på under 50 ohm.

Vi har ikke lagt spesiell vekt på om hodetelefonene er sammenleggbare eller om de har mikrofon og fjernkontroll på kabelen, for styring av musikk og mobilsamtaler. Men de er hyggelige bonuser.

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Referansen

Vår referanse blant hodetelefoner til 3.000 kroner heter Bowers & Wilkins P7. Dette er rett og slett de beste hodetelefonene vi har hørt til denne prisen så langt, som på mesterlig vis balanserer en varm og fyldig bass med en detaljrikdom i overtonene som er få forunt. Der hvor lillebror P5 er noe flat i dynamikken, er P7 vesentlig livligere. En kanonbra hodetelefonmodell, som ble belønnet med seks stjerner i L&B nr 1 2014, og som fremdeles er modellen å slå.

L&B vurdering (1-6) Bowers & Wilkins P7, januar 2014
Lydkvalitet: 6
Funksjonalitet: 6
Brukervennlighet: 6
Kvalitetsinntrykk: 6
Samlet vurdering: 6

 

Spilleliste
Von Rosenthal de la Vegaz – Bach Cello Suite #1 in G, Prelude
Joni Mitchell – Big Yellow Taxi
Joni Mitchell – Both Sides Now
Katinka – Du Rejser
Newton Faulkner – Teardrop
Nathaniel Rateliff – S.O.B.
K.D. Lang – After the Gold Rush
System of a Down – ATWA
Kate Boy – Northern Lights
Johnny Cash – Southern Accents
Highasakite – Someone Who’ll Get It

Ikke luftig nok

De små, sammenleggbare hodetelefonene fra Kef låter sprudlende dynamisk. Men de åpner seg aldri helt.

Lyd & Bilde mener

Hodetelefonene er sammenleggbare og tar nesten ikke plass. Utseendet er lekkert, og lydmessig byr de på rytmer og ganske heftig bass.
Vi ønsker mer luft i toppen, som ville gitt et åpnere lydlandskap og mer pustende instrumenter. Hodebøylen har i overkant skarpe kanter.
 • Type: Lukket, på øret
 • Sammenleggbare: Ja
 • Mikrofon og fjernkontroll: Ja
 • Høyttalerelement: 40 mm
 • Impedans/følsomhet: 32 ohm/103 dB
 • Vekt: 208 gram
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2795 kr

De sammenleggbare Kef M500 er de mest kompakte hodetelefonene i testen, og kommer med et praktisk etui. De legger seg utenpå øret og ikke rundt, men tetter likevel effektivt rundt øregangen. Vårt testeksemplar i hvitt er spesielt lekkert, men de kommer også i tofarget svart og nøytral aluminium. To kabler følger med, hvorav en har mikrofon og en fjernkontroll til å besvare samtaler, stoppe og starte musikk og justere lydnivået. Foruten en ekstra 6,3 mm jackplugg følger det også med en dobbeltplugg for bruk på fly.

Tross sitt trendy utseende med mye bruk av aluminium, synes jeg kantene på rammen i aluminium er for skarpe. Det føles nesten som man kan skjære seg på dem.

 

Lyden

Elektronisk musikk nyter godt av Kefs trøkk i bassen, M500 låter generelt ganske så heftig. Celloer har en massiv og fyldig klang, og Johnny Cash sin rustne stemme låter imponerende stort i mellomtoneområdet. Dette er hodetelefoner som er lett å like, og fungerer brillefint sammen med en mobiltelefon.

Ankepunktet er i overtonene, hvor det blir i overkant tilbakeholdent. Lyden er i mørkeste laget, strykeinstrumenter svever aldri som vi ønsker, og gitaren på Joni Mitchells Big Yellow Taxi er ikke krisp nok. Stemmen til Joni kunne også vært åpnere.

Newton Faulkners Massive Attack-cover Teardrop låter fantastisk når lydbildet kommer ut med åpenhet og delikatesse. Kef får frem dynamikken og rytmikken, men mangler altså det siste lille for å frembringe de store følelsene. Pianoet, trommene, og det sære strengeinstrumentet Guzheng som nesten høres ut som en blanding mellom harpe og cembalo, trenger mer detaljer i overtonene for å åpne seg helt.

Kef M500 er meget bærbare og lett å drive, og henger fint med i de musikalske svingningene. Bassen er også tøff. Vi savner bare mer åpenhet i overtonene, som blir for tilbakeholdne for vår smak.

Detaljert og fyldig

Panasonic beviser at de også kan lage hodetelefoner til hi-fi-formål.

Lyd & Bilde mener

Et bra kvalitetsinntrykk og behagelig passform følges opp med en detaljert lyd med fyldig bass.
Det viktige mellomtoneområdet er litt tynt og tilbakeholdent, som gjør sangstemmer litt slanke.
 • Type: Lukket, over øret
 • Sammenleggbare: Nei
 • Mikrofon og fjernkontroll: Nei
 • Høyttalerelement: 50 mm
 • Impedans/følsomhet: 18 ohm/92 dB
 • Vekt: 320 gram
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1995 kr

HD10 gir et fint kvalitetsinntrykk, med avrundet ramme av aluminium og godt polstret hodebøyle med imitert lær. De store 50 mm høyttalerelementene synes fra innsiden av ørekoppene, og koppene kan skyves vertikalt i forhold til hodebøylen, for å kunne tilpasses flere ulike hodefasinger. Hodetelefonene sitter meget godt på undertegnedes hode, og kan fint brukes i lang tid i strekk.

To kabler følger med, en kort og en lang for hjemmebruk. Ingen av dem har mikrofon eller fjernkontroll for mobilbruk, og hodetelefonene kan heller ikke legges sammen.

 

Lyden

HD10 er et par meget rytmiske hodetelefoner. Nathaniel Rateliffs S.O.B., er en skikkelig fyllekule av en sang om kjærlighetsbrudd og drikking, i en slags rytmisk og feststemt «negro spirituals» -innpakning. Klappingen i begynnelsen av sangen spruter som pokker i Panasonics hodetelefoner, og det er masse luft og detaljer i toppen her. Det mangler litt fylde i mellomtoneområdet, så stemmen til Nathaniel kan virke litt nasal, men det funker.

K.D. Langs coverversjon av Neil Youngs After the Gold Rush gjengis med et velklingende piano med bra snert, og celloen låter krispt og fint. Bassgitaren klinger rundt og fyldig, faktisk fyldigere enn med Denon MM400, testens dyreste hodetelefoner. På enkelte områder liker jeg faktisk Panasonic bedre. Stemmen til Lang er imidlertid litt slank, og dette går igjen på alt. Også på spreke elektroniske rytmer som Kate Boys Northern Lights, hvor Panasonic går godt ned i bassen samtidig som detaljene i toppen kommer godt frem. Men med en vel tilbakeholden mellomtone får man litt «loudness» -følelse, og anslagene er ikke like kontrollert og raske som med de beste.

Til tross for at Panasonic ikke er spesielt kjent for hodetelefoner, låter HD10 ganske så fint og er lett å like, men mangler bare litt trøkk i mellomtonen for å yppe seg mot de beste.

Luksus på ørene

Denon har testens mest eksklusive utseende, med øreklokker av ekte valnøttre. De låter også til dels fremragende.

Lyd & Bilde mener

Bærekomforten er topp, og utseendemessig er MM400 i toppklasse. De byr på oppløste toner og et luftig lydbilde.
Bassen er ikke helt utstrakt nok, og mellomtoneområdet kan virke en anelse slankt. Trenger en god hodetelefonforsterker for å få frem kvalitetene i overtonene.
 • Type: Lukket, over øret
 • Sammenleggbare: Ja
 • Mikrofon og fjernkontroll: Ja
 • Høyttalerelement: 40 mm
 • Impedans/følsomhet: 32 ohm/96 dB
 • Vekt: 310 gram
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3698 kr

For en vakker skapning! Ingen av de øvrige hodetelefonene har Denons luksuriøse utseende. Øreklokker av ekte valnøttre gjør seg virkelig, og utformingen er avrundet med en meget behagelig passform. De er ikke blant de letteste, men det merkes knapt fordi de sitter så fordømt behagelig.

Hodetelefonene er sammenleggbare – kjekt på reisen – og kabelen har både mikrofon og fjernkontroll for besvarelse av samtaler, start og pause av musikk og justering av lydnivå.

 

Lyden

Lydmessig byr Denons hodetelefoner på en meget klar og tydelig gjengivelse av stemmer og instrumenter. K.D. Langs Neil Young-cover After the Gold Rush har et stort og åpent lydbilde. Langs stemme er klokkeklar, og celloen låter attakkert og fint. Pianotangentene har meget bra med snert, det er ingen tvil om at dette er skikkelige hi-fi-klokker.

I forhold til referansen B&W P7 er det mindre fylde og varme i Denon MM400. Stemmen til Johnny Cash er noe overaksentuert i sitt øvre register, der hvor Sennheiser bedre får frem den mørke brystklangen.

Ikke minst høres det på musikk med elektroniske bassrytmer. Der hvor bassen skal være feit og kontant er lyden fra Denon i stedet litt slank og tørr. Oppløst og fin, men det mangler litt driv og engasjement. Jeg skulle også ønske at mellomtoneområdet var litt mer frempå, for å få litt mer trøkk i instrumentene. Den ellers frempå og rytmiske (dog litt dynamisk sammenpressede) S.O.B. av Nathaniel Rateliff mangler futt og fart. Blåserne er noe tilbakeholdne, hvor både Beyerdynamic og Sennheiser sender dem mer kontant rett i øret.

Klangmessig minner Denon en del om Panasonic HD10, men med mer finmaskede toner. Med en mobiltelefon som iPhone 6s Plus kan de begge bli litt krasse helt i toppen, men med en bedre hodetelefonforsterker som for eksempel Fostex HP-A4 er det helt klart at Denon er å foretrekke. Den har ikke attakket i mellomtonen til Onkyo, Beyerdynamic og Pioneer, men er du glad i overtoner og rom i musikken, trår du ikke feil med Denon.

Sennheiser Momentum M2
Sennheisers bidrag har en fjellstø bass, kombinert med en balanse og oppløsning i lysere toner som bare dyre hodetelefoner kan.
Onkyo H900M
Onkyo H900E er testens tyngste hodetelefoner. Det gir god kvalitetsfølelse, og putene er da også tjukke og gode.
Beyerdynamic T70p
Ønsker du lyd i perfekt balanse, kombinert med oppløste overtoner og et stort og pustende lydbilde, kan det knapt gjøres bedre.
Pioneer SE-MHR5
Pioneer balanserer et detaljert lydbilde med deilig musikalitet.
Audio-Technica ATH-MSR7
En mer oppløst og nøytral lyd til prisen skal godt gjøres.
Torque t402v
Torque viser at det faktisk er mulig å få for mye av det gode.
Jays u-JAYS
u-JAYS er et par hodetelefoner som sitter behagelig, og som presenterer musikken på en balansert og fin måte.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Hvis e-sportavtalen gikk i vasken, men du fortsatt vil spille på høyt nivå, har MSi en løsning som er skreddersydd til planen din.
  Endelig noen som slår Sony på støydempende hodetelefoner. Og det er Sony selv! WH-1000XM4 overtar tronen som markedsleder.
  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  HiFiMAN HE-1000se

  Veil.pris 38990 ,- Det rene vanvidd – men fy, så deilig! Sjekk beste pris

  Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

  Veil.pris 3750 ,- Du kan svette og løpe kabelfritt med B&O Sjekk beste pris

  Audio-Technica ATH-CK3TW

  Veil.pris 1390 ,- Rimelig og god fra Audio-Technica Sjekk beste pris

  Beats Powerbeats Pro

  Veil.pris 2590 ,- Fortsatt blant våre favoritter Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.