TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Philips BDP9700

Solid toppmodell

Philips BDP9700 er den ferskeste i rekken av påkostede Blu-ray spillere fra Philips, og har fått en ansiktsløftning både på innsiden og utsiden.

forfatter
Publisert 10.06.13 - 01:04
L&B mener
Meget bra støyreduksjon Netflix-app
Litt ullen lydkarakter
Spesifikasjoner
 • 2 HDMI ut
 • 2 USB-innganger (1 foran)
 • Ethernet+ innebygd Wi-Fi.
 • Coax og optisk digital ut
 • Stereo + 7.1 multikanal ut
 • Smart
Veil. pris 4995Pr. 10.06.13 Produktside

Philips har hatt stor suksess med sine Blu-ray spillere de siste årene, og den aller mest ettertraktede har vært toppmodellen i 9000-serien. Med svært solide forgjengere som BDP9500 og BDP9600, kan vi ikke unngå å ha store forventninger til den nye BDP9700! Forskjellen er åpenbar allerede i det vi pakker opp spilleren: BDP9700 har fått et helt nytt utseende med et større kabinett, avrundede hjørner og en front i svart børstet metall som får hele spilleren til å se mer ”hi-fi” ut. I midten sitter en stort skjerm med tydelig lesbare tall og bokstaver. Oversiden har en gummiert overflate som forhindrer riper, og motvirker at komponenter oppå glir for lett. På baksiden skimter vi kobberskruer som vitner om at dette er en ganske seriøs spiller. Vi hadde gjerne sett muligheten for å koble inn en grovere ”audiofil” strømkabel, men BDP9600 er beregnet på liten apparatledning. Spilleren bruker passiv kjøling og har ingen innebygd vifte.

Brukervennlighet og finesser
I det vi får satt spilleren på plass og koblet den opp, må vi litt trist konstatere at Philips ikke har tatt seg råd til en fjernkontroll med selvlysende eller bakbelyste knapper. Dermed bør lommelykta være innenfor rekkevidde dersom du planlegger å bruke spilleren i ”kinomørket”. Philips har imidlertid en egen fjernkontroll-app til iPad som fikser den biffen.

Videre opplever vi at Philips-spilleren starter meget raskt fra standby – 4.4 sekunder går det fra vi trykker ”Åpne” til skuffen spretter ut. Likeledes leses og startes filmen meget raskt, cirka 47 sekunder med testfilmen vår, Star Wars: Empire Strikes Back.

Philips-spilleren er imidlertid ikke like rask i alle tilfeller. Skifte av spor går raskt, men å hoppe tilbake til hovedmenyen eller åpne skuffen med filmen i gang tar unødvendig lang tid. Man må legge inn kunstige ”pauser” for å unngå at spilleren lukker seg igjen. Det er heller ikke alltid knappene på fronten reagerer, avhengig av hvilken meny man er inne i. Dette trekker ned totalinntrykket litt.

Bildekvalitet
Brukervennligheten kunne kanskje vært litt glattere, men bildet er det lite å utsette på – det er både glatt og superskarpt. Det viser seg at spillerens innebygde bildebehandlingskretser gjør en bra jobb med å forbedre de Blu-ray filmene som har behov for det. Den restaurerte Star Wars-filmen ”Empire Strikes Back” har en middels bra overføring med mye støykorn i enkelte scener, og BDP9700 gjør en bra jobb med å glatte over ujevnhetene. Ulempen er at støyfjerningen legger seg som en tynn ”hinne” over bildet, noe som kan være sjenerende til tider. Heldigvis går det an å justere graden av optimalisering i en av undermenyene. Generelt sett gjør ”Optimal” settingen kun subtile forandringer, og vi foretrakk faktisk å beholde den på, fremfor å slå den helt av. BDP9700 gjør også en tilsvarende utmerket jobb med å oppskalere DVD-filmer til HD-oppløsning. Vi snakker ikke om enorme forskjeller i forhold til en budsjett Blu-ray spiller, men tilstrekkelig til at feinschmeckerne med projektor eller stor TV vil sette pris på det.

Lydkvalitet
For å sjekke lydkvaliteten koblet vi BDP9700 (via analoge utganger) til referanse stereo-riggen vår med Hegel P30/H30 forsterkere og Elac FS407 høyttalere for anledningen. Philips-spilleren viser seg å være en habil stereo musikkspiller, men den mangler litt for å kunne kalles suveren. Selv om BDP9700 serverer musikken med varm og behagelig klangbalanse, er ikke presentasjonen spesielt åpen eller finkornet. Lydbildet kan virke litt trangt og tettpakket, og stemmene kommer ikke like friskt ut som vi skulle ønske. Vi hadde faktisk forventet litt mer, siden spilleren har såpass imponerende spesifikasjoner.

Smarte tjenester
BDP9700 har flere ben å stå på når det gjelder underholdning. Foruten å kunne spille av Blu-ray, SACD-plater og hente bilder og video og musikk fra lokalt nettverk, har BDP9700 også flere populære applikasjoner om bord, blant andre Youtube og Netflix videostrømming. I tillegg kan du laste ned ekstra apper som Ted Talks (vitenskapelige foredrag). Philips tilbyr også mer ”lyssky” apper for de voksne, deriblant Hustler, Private og Brazzers som alle krever abonnement.

Konklusjon
Philips er en solid og velbygget spiller som leverer høy bildekvalitet. Generelt er den rask og uproblematisk å bruke, men fjernkontrollen er ikke alltid like kjapp og mangler bakbelyste knapper. Lydkvaliteten er fin og fyldig, men ikke like imponerende som bildekvaliteten. Totalt sett gjør det at Philips bommer på toppkarakteren denne gangen.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Cambridge Audio Azur 752BD

Audiofil videospiller

Cambridge Audio er kanskje aller best kjent for gode hi-fi komponenter til fornuftig pris, men de har også mange gode Blu-ray spillere på merittlisten.

Sylskarpt og støyfritt bilde Meget høy lydkvalitet Gode tilkoblingsmuligheter
Mangler gode smart-applikasjoner
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Referanselyd rett i veggen In-wall høyttalerne fra IW150 serien skal være spesielt utviklet for Dolby Atmos.
Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend