TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Cambridge Audio Azur 752BD

Audiofil videospiller

Cambridge Audio er kanskje aller best kjent for gode hi-fi komponenter til fornuftig pris, men de har også mange gode Blu-ray spillere på merittlisten.

forfatter
Publisert 10.06.13 - 01:07
L&B mener
Sylskarpt og støyfritt bilde Meget høy lydkvalitet Gode tilkoblingsmuligheter
Mangler gode smart-applikasjoner
Spesifikasjoner
 • 2 HDMI ut
 • 2 HDMI inn (1 foran)
 • Coax og optisk digital ut
 • Coax og optisk digital inn
 • Ethernet + Wi-Fi via dongle
 • Stereo + 7.1 multikanal ut
Veil. pris 6998Pr. 10.06.13 Produktside

Sist var det ingen ringere enn 751BD som stakk av med vår pris for Årets beste Blu-ray spiller 2012. Nå er arvtageren her, og utseendemessig er det lite som skiller den nye 752BD fra forgjengeren. Dette er fortsatt en tung og solid spiller som samtidig bevarer en slank formfaktor. Her er det ikke plast å skue noe sted, bare pulverlakkert metall. Skjermen på fronten er ikke like stor som Philips sin, så du skal være noe skarpsynt for å tyde alle tegnene fra sofaen.

Brukervennlighet
Det høye kvalitetsinntrykket vedvarer når vi tar grep om fjernkontrollen. Den er tyngre enn Philips sin, og har lys bak knappene – gull verdt i et mørklagt kinorom. I tillegg har fjernkontrollen mange hurtigknapper som gir rask adgang til viktige innstillinger underveis i filmen, det være seg valg av lydspor eller bildebehandling. Smart. Rask er den også – 752BD klokker inn på marginalt lavere tider enn Philips BD9700, både på åpning fra standby (3.2 sekunder), og visning av film (42.8 sekunder til tittelskjermen).

752BD er akkurat som forgjengeren basert på samme plattform og chipset som Oppo sine Blu-ray spillere (Mediatek). Som resultat av det er 752BD meget velutstyrt på tilkoblingsfronten, med doble HDMI både ut og inn. Det vil si at du kan koble til andre videokilder, som for eksempel TV-mottaker eller spillkonsoll, inn via Cambridge-spilleren og dra nytte av den gode bildebehandlingen. I tillegg finnes digitalinnganger hvor stereo lydkilder som for eksempel Sonos musikkspillere kan kobles inn og bruke spillerens egen D/A konverter.

Bildekvalitet
Vi har god erfaring med Oppo-plattformen, og Cambridge 752BD står ikke noe tilbake fra BDP-103EU som vi har testet tidligere. Her er det med andre ord snakk om et bilde i den absolutte toppklassen. Sammenlignet med Philips BDP9700 har Cambridge-spilleren faktisk enda et hakk skarpere bilde, samtidig som den interne bildebehandlingen virker mer diskré – ”hinnen” vi opplevde over bildet med Philips på ”Empire Strikes Back” er mindre synlig i dette tilfellet, uten at støyen blir mer fremtredende av den grunn. I tillegg har Cambridge-spilleren fremragende DVD-oppskalering.

De som liker å kalibrere videokildene sine har også flust av muligheter med Cambridge 752BD – her får man tilgang til avanserte kontroller som fargemetning, lysstyrke, støyreduksjon med mer. Du kan også lagre flere innstillinger til ulike typer innhold, noe som er ekstra kjekt hvis man tar i bruk muligheten for å koble ekstra enheter inn i Blu-ray spilleren.

Lydkvalitet
Mye bra kan sies om bildet, men det er lydkvaliteten som setter prikken over i-en med denne spilleren. Cambridge 752BD er som skapt for kresne musikklyttere, og låter veldig flott via de analoge stereoutgangene. Lyden er definitivt mer organisk enn Philips, med vesentlig bedre dynamikk, skala og dybde i lydbildet. Det høres ved at lydbildet er mer avslappet, samtidig som stemmene kommer bedre ut og stryke- og blåseinstrumenter gjengis mer oppløst og finslipt. Samtidig er det mer ”kropp” og tyngde i mannlig vokal og piano. Cambridge-spilleren er dessuten utstyrt med tre digitale filterinnstillinger. De gjør subtile endringer med lyden og kan velges etter behov – fra et mer ”soft” og tilbakelent lydbilde til det mer tøffe og fremoverlente. Forskjellen er ikke enorm, men gir merkbar effekt. Den som er på utkikk etter en Blu-ray spiller som også gjør en bra jobb som dedikert CD-spiller, kan med fordel velge Cambridge foran både Philips og Oppo BDP-103EU.

Smart-tjenester
Når denne Blu-ray spilleren er så velutstyrt på alle områder, er det litt skuffende å se at Cambridge har nedprioritert smart-tjenestene. Kun Youtube og Picasa er ikke mye å skryte av når så mange av konkurrentene (deriblant Philips og Oppo) har innebygd Netflix-app. Denne modellen er fortsatt fersk, så det er lov å håpe at flere apper kommer til etter hvert, men spør du oss, burde dette ha vært på plass fra starten av. Trøsten får være at 752BD kan strømme video du har lagret på PC-en din, i det minste.

Konklusjon
Cambridge 752BD er foreløpig litt mangelfull på app-fronten, men som kombinert Blu-ray  og CD/SACD-spiller fungerer den suverent. Bildekvaliteten står til 6 stjerner og det gjør sannelig lydkvaliteten også. 752BD har dessuten svært gode tilkoblingsmuligheter hvor du kan dra nytte av den gode interne bilde- og lydbehandlingen sammen med andre enheter. For deg som har et kombinert film – og musikkanlegg, kommer Cambridge-spilleren akkurat som bestilt!

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Philips BDP9700

Solid toppmodell

Philips BDP9700 er den ferskeste i rekken av påkostede Blu-ray spillere fra Philips, og har fått en ansiktsløftning både på innsiden og utsiden.

Meget bra støyreduksjon Netflix-app
Litt ullen lydkarakter
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Referanselyd rett i veggen In-wall høyttalerne fra IW150 serien skal være spesielt utviklet for Dolby Atmos.
Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend