Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Cambridge Audio Azur 752BD

Audiofil videospiller

Cambridge Audio er kanskje aller best kjent for gode hi-fi komponenter til fornuftig pris, men de har også mange gode Blu-ray spillere på merittlisten.

Skrevet av / 10.06.13 - 01:07
Cambridge Audio Azur 752BD
Audun Hage

Sist var det ingen ringere enn 751BD som stakk av med vår pris for Årets beste Blu-ray spiller 2012. Nå er arvtageren her, og utseendemessig er det lite som skiller den nye 752BD fra forgjengeren. Dette er fortsatt en tung og solid spiller som samtidig bevarer en slank formfaktor. Her er det ikke plast å skue noe sted, bare pulverlakkert metall. Skjermen på fronten er ikke like stor som Philips sin, så du skal være noe skarpsynt for å tyde alle tegnene fra sofaen.

Brukervennlighet
Det høye kvalitetsinntrykket vedvarer når vi tar grep om fjernkontrollen. Den er tyngre enn Philips sin, og har lys bak knappene – gull verdt i et mørklagt kinorom. I tillegg har fjernkontrollen mange hurtigknapper som gir rask adgang til viktige innstillinger underveis i filmen, det være seg valg av lydspor eller bildebehandling. Smart. Rask er den også – 752BD klokker inn på marginalt lavere tider enn Philips BD9700, både på åpning fra standby (3.2 sekunder), og visning av film (42.8 sekunder til tittelskjermen).

752BD er akkurat som forgjengeren basert på samme plattform og chipset som Oppo sine Blu-ray spillere (Mediatek). Som resultat av det er 752BD meget velutstyrt på tilkoblingsfronten, med doble HDMI både ut og inn. Det vil si at du kan koble til andre videokilder, som for eksempel TV-mottaker eller spillkonsoll, inn via Cambridge-spilleren og dra nytte av den gode bildebehandlingen. I tillegg finnes digitalinnganger hvor stereo lydkilder som for eksempel Sonos musikkspillere kan kobles inn og bruke spillerens egen D/A konverter.

Bildekvalitet
Vi har god erfaring med Oppo-plattformen, og Cambridge 752BD står ikke noe tilbake fra BDP-103EU som vi har testet tidligere. Her er det med andre ord snakk om et bilde i den absolutte toppklassen. Sammenlignet med Philips BDP9700 har Cambridge-spilleren faktisk enda et hakk skarpere bilde, samtidig som den interne bildebehandlingen virker mer diskré – ”hinnen” vi opplevde over bildet med Philips på ”Empire Strikes Back” er mindre synlig i dette tilfellet, uten at støyen blir mer fremtredende av den grunn. I tillegg har Cambridge-spilleren fremragende DVD-oppskalering.

De som liker å kalibrere videokildene sine har også flust av muligheter med Cambridge 752BD – her får man tilgang til avanserte kontroller som fargemetning, lysstyrke, støyreduksjon med mer. Du kan også lagre flere innstillinger til ulike typer innhold, noe som er ekstra kjekt hvis man tar i bruk muligheten for å koble ekstra enheter inn i Blu-ray spilleren.

Lydkvalitet
Mye bra kan sies om bildet, men det er lydkvaliteten som setter prikken over i-en med denne spilleren. Cambridge 752BD er som skapt for kresne musikklyttere, og låter veldig flott via de analoge stereoutgangene. Lyden er definitivt mer organisk enn Philips, med vesentlig bedre dynamikk, skala og dybde i lydbildet. Det høres ved at lydbildet er mer avslappet, samtidig som stemmene kommer bedre ut og stryke- og blåseinstrumenter gjengis mer oppløst og finslipt. Samtidig er det mer ”kropp” og tyngde i mannlig vokal og piano. Cambridge-spilleren er dessuten utstyrt med tre digitale filterinnstillinger. De gjør subtile endringer med lyden og kan velges etter behov – fra et mer ”soft” og tilbakelent lydbilde til det mer tøffe og fremoverlente. Forskjellen er ikke enorm, men gir merkbar effekt. Den som er på utkikk etter en Blu-ray spiller som også gjør en bra jobb som dedikert CD-spiller, kan med fordel velge Cambridge foran både Philips og Oppo BDP-103EU.

Smart-tjenester
Når denne Blu-ray spilleren er så velutstyrt på alle områder, er det litt skuffende å se at Cambridge har nedprioritert smart-tjenestene. Kun Youtube og Picasa er ikke mye å skryte av når så mange av konkurrentene (deriblant Philips og Oppo) har innebygd Netflix-app. Denne modellen er fortsatt fersk, så det er lov å håpe at flere apper kommer til etter hvert, men spør du oss, burde dette ha vært på plass fra starten av. Trøsten får være at 752BD kan strømme video du har lagret på PC-en din, i det minste.

Konklusjon
Cambridge 752BD er foreløpig litt mangelfull på app-fronten, men som kombinert Blu-ray  og CD/SACD-spiller fungerer den suverent. Bildekvaliteten står til 6 stjerner og det gjør sannelig lydkvaliteten også. 752BD har dessuten svært gode tilkoblingsmuligheter hvor du kan dra nytte av den gode interne bilde- og lydbehandlingen sammen med andre enheter. For deg som har et kombinert film – og musikkanlegg, kommer Cambridge-spilleren akkurat som bestilt!

Lyd & Bilde mener

Sylskarpt og støyfritt bilde Meget høy lydkvalitet Gode tilkoblingsmuligheter Mangler gode smart-applikasjoner

Også i denne testen:

Philips BDP9700 og Cambridge Audio Azur 752BD

Philips BDP9700

Solid toppmodell

Philips BDP9700 er den ferskeste i rekken av påkostede Blu-ray spillere fra Philips, og har fått en ansiktsløftning både på innsiden og utsiden.

Meget bra støyreduksjon Netflix-app
Litt ullen lydkarakter
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Presisjon til fingerspissene

Hjemmekino: - vasker gulvet med lydplanker

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Glitrende hjemmekino fra svindyr projektor

Sony HT-A9: For en surroundlyd!

Lyd & Bilde
Scroll to Top