Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Optoma HD33

Kvalitet på lavpris

Optoma HD33 blåser opp skarpe bilder med en flott kontrast og lysstyrke. 3D-gjengivelsen er dessuten meget god.
Lyd & Bilde mener
Godt bilde i 2D og 3D Lite viftestøy Behagelige 3D-briller
Ikke linsejustering Lite effektiv zoom 3D-briller ikke inkludert
Spesifikasjoner
  • DLP-projektor
  • 1080p 3D
  • 1.800 Lumen, 4.000:1
  • 2 x HDMI 1.4
  • Avstand/størrelse 1,5 – 1,8:1
  • 27 dB støynivå (eco)
  • Pris: 12.990 kr (3D briller ekskl.)

Optoma HD33 er enkel å bruke. Den er stillegående i energisparemodus, den lille fjernkontrollen gjør det den skal og har kontrast og lysstyrke tilgjengelig med direkteknapper. Kalibreringsmulighetene er greie, men ISF-kalibrering finnes ikke.

Vi nevner at 3D-briller og RF-sender ikke er inkludert men må kjøpes ved siden av, til ca 1.000 kroner ekstra. Ekstra sett briller uten sender koster da 800 kroner pr par.

Det som slår ut negativt er hvor lite zoomforhold det er på projektoren. Skal du ha et bilde på 100 tommer, må projektoren stå fra 3,3 til 4 meter fra lerretet. Dette gir lite slingringsmonn og kan for mange gjøre plassering av projektoren til en utfordring. Linsevinkling finnes heller ikke, noe som gjør vertikal plassering i forhold til lerretet vrient. Du kan vinkle projektoren opp eller ned og kompensere med digital keystone, men da på bekostning av pikseloppløsning i bildet. Ikke å anbefale.

Bildekvaliteten
Fargemodusen ”Reference” virker mest nøytral, med ”Cinema” like bak. Projektoren har 120 Hz bevegelseskompensasjon, som gjør bevegelser og panoreringer mye jevnere, men denne er deaktivert i ”Reference”-modus. Derfor foretrekker jeg ”Cinema”.

Det er god metning i fargene, uten å bli for mye. I mørkere scener heller hudtoner mot det røde, men alt i alt er det svært gode bilder vi får presentert. Kanskje er den ellers nedtonete filmen ”Terminator 4” overstadig fargerik, men den mister ikke troverdighet av den grunn. Jeg liker det jeg ser.

Annonse

Svartnivået er nøytralt mørkegrått. Ikke samme svartnivå som de beste HD-projektorene i prisklassen, som for eksempel referansen Mitsubishi HC4000. Men 3D-teknologien spiser sitt av kaka, derfor er det naturlig at en 3D-projektor til denne prisen er litt mindre påkostet ellers. Dessuten er HD33 mer lyssterk, slik at den totale kontrasten mellom lyst og mørkt likevel er meget god. Bildene er skarpe, med masse detaljer. Ikke legger jeg merke til regnbueartefakt heller.

I 3D er det et rødlig skjær i svartnivået. Dette tar ikke lang tid å vende seg til, og dybden er meget god. Jeg legger bare tidvis merke til noe crosstalk, i det hele tatt har jeg lite å utsette på 3D-perspektivet. Det hjelper også at Optoma sine 3D-briller er meget behagelige og lette, de ser nesten ut som passive briller og sitter fint på ansiktet.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Epson EH-TW6000

Autokalibrering

Epson EH-TW6000 justerer fargene automatisk til rommets lysforhold. Kult! Den lave prisen kan dessuten gjøre den populær i mange stuer.

Nøytrale farger Trådløs HDMI 3D-briller medfølger
Blast svartnivå Ubehagelige 3D-briller
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

4 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.