TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Optoma HD33

Kvalitet på lavpris

Optoma HD33 blåser opp skarpe bilder med en flott kontrast og lysstyrke. 3D-gjengivelsen er dessuten meget god.

forfatter
Publisert 30.05.12 - 06:09
L&B mener
Godt bilde i 2D og 3D Lite viftestøy Behagelige 3D-briller
Ikke linsejustering Lite effektiv zoom 3D-briller ikke inkludert
Spesifikasjoner
 • DLP-projektor
 • 1080p 3D
 • 1.800 Lumen, 4.000:1
 • 2 x HDMI 1.4
 • Avstand/størrelse 1,5 – 1,8:1
 • 27 dB støynivå (eco)
 • Pris: 12.990 kr (3D briller ekskl.)
Veil. pris 12995Pr. 30.05.12 Produktside

Optoma HD33 er enkel å bruke. Den er stillegående i energisparemodus, den lille fjernkontrollen gjør det den skal og har kontrast og lysstyrke tilgjengelig med direkteknapper. Kalibreringsmulighetene er greie, men ISF-kalibrering finnes ikke.

Vi nevner at 3D-briller og RF-sender ikke er inkludert men må kjøpes ved siden av, til ca 1.000 kroner ekstra. Ekstra sett briller uten sender koster da 800 kroner pr par.

Det som slår ut negativt er hvor lite zoomforhold det er på projektoren. Skal du ha et bilde på 100 tommer, må projektoren stå fra 3,3 til 4 meter fra lerretet. Dette gir lite slingringsmonn og kan for mange gjøre plassering av projektoren til en utfordring. Linsevinkling finnes heller ikke, noe som gjør vertikal plassering i forhold til lerretet vrient. Du kan vinkle projektoren opp eller ned og kompensere med digital keystone, men da på bekostning av pikseloppløsning i bildet. Ikke å anbefale.

Bildekvaliteten
Fargemodusen ”Reference” virker mest nøytral, med ”Cinema” like bak. Projektoren har 120 Hz bevegelseskompensasjon, som gjør bevegelser og panoreringer mye jevnere, men denne er deaktivert i ”Reference”-modus. Derfor foretrekker jeg ”Cinema”.

Det er god metning i fargene, uten å bli for mye. I mørkere scener heller hudtoner mot det røde, men alt i alt er det svært gode bilder vi får presentert. Kanskje er den ellers nedtonete filmen ”Terminator 4” overstadig fargerik, men den mister ikke troverdighet av den grunn. Jeg liker det jeg ser.

Svartnivået er nøytralt mørkegrått. Ikke samme svartnivå som de beste HD-projektorene i prisklassen, som for eksempel referansen Mitsubishi HC4000. Men 3D-teknologien spiser sitt av kaka, derfor er det naturlig at en 3D-projektor til denne prisen er litt mindre påkostet ellers. Dessuten er HD33 mer lyssterk, slik at den totale kontrasten mellom lyst og mørkt likevel er meget god. Bildene er skarpe, med masse detaljer. Ikke legger jeg merke til regnbueartefakt heller.

I 3D er det et rødlig skjær i svartnivået. Dette tar ikke lang tid å vende seg til, og dybden er meget god. Jeg legger bare tidvis merke til noe crosstalk, i det hele tatt har jeg lite å utsette på 3D-perspektivet. Det hjelper også at Optoma sine 3D-briller er meget behagelige og lette, de ser nesten ut som passive briller og sitter fint på ansiktet.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Epson EH-TW6000

Autokalibrering

Epson EH-TW6000 justerer fargene automatisk til rommets lysforhold. Kult! Den lave prisen kan dessuten gjøre den populær i mange stuer.

Nøytrale farger Trådløs HDMI 3D-briller medfølger
Blast svartnivå Ubehagelige 3D-briller
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dundrer løs i hjemmekinoen Musical Fidelity M6x 250.7 er en "superstille" 7-kanals forsterker, med nok gamp til å mørkbanke enhver stakkar.
Sonos Sub Mini: Er den verdt ventetiden? Er den nye mini-subwooferen fra Sonos rett og slett for dyr? Audun fra Lyd & Bilde-redaksjonen deler sine betraktninger.
Kanskje den heftigste i sitt slag Senterhøyttalere er ikke som denne.
Så billig får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen.
Yamaha: Stor lyd fra liten lydplanke? Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Følg Lyd & Bilde