: Optoma HD33

Kvalitet på lavpris

Optoma HD33 blåser opp skarpe bilder med en flott kontrast og lysstyrke. 3D-gjengivelsen er dessuten meget god.
Lyd & Bilde mener
Godt bilde i 2D og 3D Lite viftestøy Behagelige 3D-briller
Ikke linsejustering Lite effektiv zoom 3D-briller ikke inkludert
Spesifikasjoner
  • DLP-projektor
  • 1080p 3D
  • 1.800 Lumen, 4.000:1
  • 2 x HDMI 1.4
  • Avstand/størrelse 1,5 – 1,8:1
  • 27 dB støynivå (eco)
  • Pris: 12.990 kr (3D briller ekskl.)
Annonse
Annonse
forfatter

Optoma HD33 er enkel å bruke. Den er stillegående i energisparemodus, den lille fjernkontrollen gjør det den skal og har kontrast og lysstyrke tilgjengelig med direkteknapper. Kalibreringsmulighetene er greie, men ISF-kalibrering finnes ikke.

Vi nevner at 3D-briller og RF-sender ikke er inkludert men må kjøpes ved siden av, til ca 1.000 kroner ekstra. Ekstra sett briller uten sender koster da 800 kroner pr par.

Det som slår ut negativt er hvor lite zoomforhold det er på projektoren. Skal du ha et bilde på 100 tommer, må projektoren stå fra 3,3 til 4 meter fra lerretet. Dette gir lite slingringsmonn og kan for mange gjøre plassering av projektoren til en utfordring. Linsevinkling finnes heller ikke, noe som gjør vertikal plassering i forhold til lerretet vrient. Du kan vinkle projektoren opp eller ned og kompensere med digital keystone, men da på bekostning av pikseloppløsning i bildet. Ikke å anbefale.

Bildekvaliteten
Fargemodusen ”Reference” virker mest nøytral, med ”Cinema” like bak. Projektoren har 120 Hz bevegelseskompensasjon, som gjør bevegelser og panoreringer mye jevnere, men denne er deaktivert i ”Reference”-modus. Derfor foretrekker jeg ”Cinema”.

Det er god metning i fargene, uten å bli for mye. I mørkere scener heller hudtoner mot det røde, men alt i alt er det svært gode bilder vi får presentert. Kanskje er den ellers nedtonete filmen ”Terminator 4” overstadig fargerik, men den mister ikke troverdighet av den grunn. Jeg liker det jeg ser.

Annonse

Svartnivået er nøytralt mørkegrått. Ikke samme svartnivå som de beste HD-projektorene i prisklassen, som for eksempel referansen Mitsubishi HC4000. Men 3D-teknologien spiser sitt av kaka, derfor er det naturlig at en 3D-projektor til denne prisen er litt mindre påkostet ellers. Dessuten er HD33 mer lyssterk, slik at den totale kontrasten mellom lyst og mørkt likevel er meget god. Bildene er skarpe, med masse detaljer. Ikke legger jeg merke til regnbueartefakt heller.

I 3D er det et rødlig skjær i svartnivået. Dette tar ikke lang tid å vende seg til, og dybden er meget god. Jeg legger bare tidvis merke til noe crosstalk, i det hele tatt har jeg lite å utsette på 3D-perspektivet. Det hjelper også at Optoma sine 3D-briller er meget behagelige og lette, de ser nesten ut som passive briller og sitter fint på ansiktet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Epson EH-TW6000

Autokalibrering

Epson EH-TW6000 justerer fargene automatisk til rommets lysforhold. Kult! Den lave prisen kan dessuten gjøre den populær i mange stuer.

Nøytrale farger Trådløs HDMI 3D-briller medfølger
Blast svartnivå Ubehagelige 3D-briller
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Stemmer: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.