TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Epson EH-TW6000

Autokalibrering

Epson EH-TW6000 justerer fargene automatisk til rommets lysforhold. Kult! Den lave prisen kan dessuten gjøre den populær i mange stuer.

forfatter
Publisert 30.05.12 - 06:23
L&B menerskew
pluss Nøytrale farger Trådløs HDMI 3D-briller medfølger
minus Blast svartnivå Ubehagelige 3D-briller
Spesifikasjoner
  • LCD-projektor
  • 1080p 3D
  • 2.200 Lumen, 40.000:1
  • 2 x HDMI 1.4
  • Avstand/størrelse 1,32 - 2,15:1
  • 24 dB støynivå (eco)
Veil. pris 10490 Produktside

Mens Optoma HD33 har en heller laber zoomfunksjon, er den enda billigere Epson EH-TW6000 langt mer fleksibel. Du kan å et bilde på 100 tommer med projektoren plassert alt fra ca 2,9 til 4,7 meter unna lerretet. Heller ikke denne projektoren har linsejustering, noe som gjør projektoren best egnet til takmontering. Dens høyde til taket må da justeres mekanisk, ut ifra hvor på veggen du vil ha bildet. Eller du kan vinkle den opp eller ned ut ifra om den er takmontert eller bordplassert, og kompensere med digital keystone.

Projektoren er stillegående, og grei i bruk med oversiktlig meny. Men den har ikke kontrast og lysstyrke direkte på fjernkontrollen, man må inn i menyen.

For 13.290 kroner får du modellen TW6000W, som har en trådløs HDMI-sender. Denne er ukomprimert og bit-perfect og lar deg slippe en lang HDMI-kabel fra Blu-ray-spilleren til projektoren. Meget praktisk! Det var faktisk denne modellen jeg fikk til test, og jeg går god for at man ikke mister bildekvalitet.

Bildekvaliteten
Epson-projektoren har en sensor som måler lyset i rommet og justerer fargebalansen deretter. Praktisk, og selv om du garantert kan gjøre det bedre manuelt, synes jeg fargegjengivelsen virker meget bra. Det kan være at det heller mot det grønne, men det er nok mest når den står ved siden av Optoma HD33, som er mer aksentuert i det røde. Uansett ser ansikter mer naturlige ut med Epson, og dommedagsfilmen Terminator 4 har mer nøytrale bilder. Himmelen er grå som den skal, der man nesten venter på at sola skal titte fram med Optoma.

Epson har litt høyere lysstyrke enn Optoma, noe som gjør den litt bedre egnet i en vanlig stue med noe belysning. Verdt å vite!

Jeg har nok blitt bortskjemt av Optomas glatte 120Hz bevegelser, for Epson-projektoren hakker mer i panoreringer, noe som gjør at bildet ser noe mindre skarpt ut. Men det er svartnivået som er mest plagsomt. Med dynamisk iris blir det riktignok mørkt, men på bekostning av lys. Og projektoren bråker mens den åpner og struper, jeg foretrekker å skru funksjonen av. Da blir svart blassere enn med Optoma. Svartnivået er blålig, som på en fem år gammel LCD-TV, så mørke scener er vanskelig å bli engasjert av. Det gror ut i skygger, som dessuten ikke er veldig mørke. Dette er ikke projektoren for film noir.  3D-innhold funker fint, den lille flimringen fra de aktive brillene justeres synet fort til så man bare legger merke til den i begynnelsen. Ingen store problemer med crosstalk her, så alt i alt godkjent. Men så var det de forferdelige brillene igjen, da…

Alt i alt en billig projektor som gir mye gøy med stort bilde. Til tross for litt blast svartnivå,    er den vel verdt pengene.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Optoma HD33

Kvalitet på lavpris

Optoma HD33 blåser opp skarpe bilder med en flott kontrast og lysstyrke. 3D-gjengivelsen er dessuten meget god.

Godt bilde i 2D og 3D Lite viftestøy Behagelige 3D-briller
Ikke linsejustering Lite effektiv zoom 3D-briller ikke inkludert

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
«Usynlig» storskjerm med laser Med en ultra short throw projektor som Epson EH-LS800 kan du få et digert bilde på veggen, som er skjult når du ikke bruker det. Og bildekvaliteten er lekker!
lbpluss
Drømmeforsterkere til hjemmekinoen fra Marantz Marantz AV 10 og AMP 10 er et skikkelig high-end forsterkersett til hjemmekinoen. Billig er det ikke, men vil vil tro du blir rik på opplevelser ...
lbpluss
McIntosh slipper AV-receiver med Dolby Vision Har 150 watt i alle kanaler, 8K-video og Dirac Live romkorreksjon.
Skremmende realistisk kinobilde Sony tar laserkino til nye høyder, med en high-end-projektor som får kjeven til å falle i gulvet.
lbpluss
Nakamichi vekker dragen til live Lydplanken har til sammen 21 kanaler og Dolby Atmos surround.
Følg Lyd & Bilde