Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Epson EH-TW6000

Autokalibrering

Epson EH-TW6000 justerer fargene automatisk til rommets lysforhold. Kult! Den lave prisen kan dessuten gjøre den populær i mange stuer.
Lyd & Bilde mener
Nøytrale farger Trådløs HDMI 3D-briller medfølger
Blast svartnivå Ubehagelige 3D-briller
Spesifikasjoner
  • LCD-projektor
  • 1080p 3D
  • 2.200 Lumen, 40.000:1
  • 2 x HDMI 1.4
  • Avstand/størrelse 1,32 - 2,15:1
  • 24 dB støynivå (eco)

Mens Optoma HD33 har en heller laber zoomfunksjon, er den enda billigere Epson EH-TW6000 langt mer fleksibel. Du kan å et bilde på 100 tommer med projektoren plassert alt fra ca 2,9 til 4,7 meter unna lerretet. Heller ikke denne projektoren har linsejustering, noe som gjør projektoren best egnet til takmontering. Dens høyde til taket må da justeres mekanisk, ut ifra hvor på veggen du vil ha bildet. Eller du kan vinkle den opp eller ned ut ifra om den er takmontert eller bordplassert, og kompensere med digital keystone.

Projektoren er stillegående, og grei i bruk med oversiktlig meny. Men den har ikke kontrast og lysstyrke direkte på fjernkontrollen, man må inn i menyen.

For 13.290 kroner får du modellen TW6000W, som har en trådløs HDMI-sender. Denne er ukomprimert og bit-perfect og lar deg slippe en lang HDMI-kabel fra Blu-ray-spilleren til projektoren. Meget praktisk! Det var faktisk denne modellen jeg fikk til test, og jeg går god for at man ikke mister bildekvalitet.

Bildekvaliteten
Epson-projektoren har en sensor som måler lyset i rommet og justerer fargebalansen deretter. Praktisk, og selv om du garantert kan gjøre det bedre manuelt, synes jeg fargegjengivelsen virker meget bra. Det kan være at det heller mot det grønne, men det er nok mest når den står ved siden av Optoma HD33, som er mer aksentuert i det røde. Uansett ser ansikter mer naturlige ut med Epson, og dommedagsfilmen Terminator 4 har mer nøytrale bilder. Himmelen er grå som den skal, der man nesten venter på at sola skal titte fram med Optoma.

Epson har litt høyere lysstyrke enn Optoma, noe som gjør den litt bedre egnet i en vanlig stue med noe belysning. Verdt å vite!

Annonse

Jeg har nok blitt bortskjemt av Optomas glatte 120Hz bevegelser, for Epson-projektoren hakker mer i panoreringer, noe som gjør at bildet ser noe mindre skarpt ut. Men det er svartnivået som er mest plagsomt. Med dynamisk iris blir det riktignok mørkt, men på bekostning av lys. Og projektoren bråker mens den åpner og struper, jeg foretrekker å skru funksjonen av. Da blir svart blassere enn med Optoma. Svartnivået er blålig, som på en fem år gammel LCD-TV, så mørke scener er vanskelig å bli engasjert av. Det gror ut i skygger, som dessuten ikke er veldig mørke. Dette er ikke projektoren for film noir.  3D-innhold funker fint, den lille flimringen fra de aktive brillene justeres synet fort til så man bare legger merke til den i begynnelsen. Ingen store problemer med crosstalk her, så alt i alt godkjent. Men så var det de forferdelige brillene igjen, da…

Alt i alt en billig projektor som gir mye gøy med stort bilde. Til tross for litt blast svartnivå,    er den vel verdt pengene.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Optoma HD33

Kvalitet på lavpris

Optoma HD33 blåser opp skarpe bilder med en flott kontrast og lysstyrke. 3D-gjengivelsen er dessuten meget god.

Godt bilde i 2D og 3D Lite viftestøy Behagelige 3D-briller
Ikke linsejustering Lite effektiv zoom 3D-briller ikke inkludert
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

4 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.