Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Epson EH-TW6000

Autokalibrering

Epson EH-TW6000 justerer fargene automatisk til rommets lysforhold. Kult! Den lave prisen kan dessuten gjøre den populær i mange stuer.

Skrevet av / 30.05.12 - 06:23
Epson EH-TW6000
Geir Gråbein Nordby

Mens Optoma HD33 har en heller laber zoomfunksjon, er den enda billigere Epson EH-TW6000 langt mer fleksibel. Du kan å et bilde på 100 tommer med projektoren plassert alt fra ca 2,9 til 4,7 meter unna lerretet. Heller ikke denne projektoren har linsejustering, noe som gjør projektoren best egnet til takmontering. Dens høyde til taket må da justeres mekanisk, ut ifra hvor på veggen du vil ha bildet. Eller du kan vinkle den opp eller ned ut ifra om den er takmontert eller bordplassert, og kompensere med digital keystone.

Projektoren er stillegående, og grei i bruk med oversiktlig meny. Men den har ikke kontrast og lysstyrke direkte på fjernkontrollen, man må inn i menyen.

For 13.290 kroner får du modellen TW6000W, som har en trådløs HDMI-sender. Denne er ukomprimert og bit-perfect og lar deg slippe en lang HDMI-kabel fra Blu-ray-spilleren til projektoren. Meget praktisk! Det var faktisk denne modellen jeg fikk til test, og jeg går god for at man ikke mister bildekvalitet.

Bildekvaliteten
Epson-projektoren har en sensor som måler lyset i rommet og justerer fargebalansen deretter. Praktisk, og selv om du garantert kan gjøre det bedre manuelt, synes jeg fargegjengivelsen virker meget bra. Det kan være at det heller mot det grønne, men det er nok mest når den står ved siden av Optoma HD33, som er mer aksentuert i det røde. Uansett ser ansikter mer naturlige ut med Epson, og dommedagsfilmen Terminator 4 har mer nøytrale bilder. Himmelen er grå som den skal, der man nesten venter på at sola skal titte fram med Optoma.

Epson har litt høyere lysstyrke enn Optoma, noe som gjør den litt bedre egnet i en vanlig stue med noe belysning. Verdt å vite!

Jeg har nok blitt bortskjemt av Optomas glatte 120Hz bevegelser, for Epson-projektoren hakker mer i panoreringer, noe som gjør at bildet ser noe mindre skarpt ut. Men det er svartnivået som er mest plagsomt. Med dynamisk iris blir det riktignok mørkt, men på bekostning av lys. Og projektoren bråker mens den åpner og struper, jeg foretrekker å skru funksjonen av. Da blir svart blassere enn med Optoma. Svartnivået er blålig, som på en fem år gammel LCD-TV, så mørke scener er vanskelig å bli engasjert av. Det gror ut i skygger, som dessuten ikke er veldig mørke. Dette er ikke projektoren for film noir.  3D-innhold funker fint, den lille flimringen fra de aktive brillene justeres synet fort til så man bare legger merke til den i begynnelsen. Ingen store problemer med crosstalk her, så alt i alt godkjent. Men så var det de forferdelige brillene igjen, da…

Alt i alt en billig projektor som gir mye gøy med stort bilde. Til tross for litt blast svartnivå,    er den vel verdt pengene.

Lyd & Bilde mener

Nøytrale farger Trådløs HDMI 3D-briller medfølger Blast svartnivå Ubehagelige 3D-briller

Også i denne testen:

Optoma HD33 & Epson EH-TW6000

Optoma HD33

Kvalitet på lavpris

Optoma HD33 blåser opp skarpe bilder med en flott kontrast og lysstyrke. 3D-gjengivelsen er dessuten meget god.

Godt bilde i 2D og 3D Lite viftestøy Behagelige 3D-briller
Ikke linsejustering Lite effektiv zoom 3D-briller ikke inkludert
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Ta med deg skjermen hvor som helst!

Marantz-flaggskipet er testet

Presisjon til fingerspissene

Hjemmekino: - vasker gulvet med lydplanker

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Scroll to Top