: Epson EH-TW6000

Autokalibrering

Epson EH-TW6000 justerer fargene automatisk til rommets lysforhold. Kult! Den lave prisen kan dessuten gjøre den populær i mange stuer.
Lyd & Bilde mener
Nøytrale farger Trådløs HDMI 3D-briller medfølger
Blast svartnivå Ubehagelige 3D-briller
Spesifikasjoner
  • LCD-projektor
  • 1080p 3D
  • 2.200 Lumen, 40.000:1
  • 2 x HDMI 1.4
  • Avstand/størrelse 1,32 - 2,15:1
  • 24 dB støynivå (eco)
Annonse
Annonse
forfatter

Mens Optoma HD33 har en heller laber zoomfunksjon, er den enda billigere Epson EH-TW6000 langt mer fleksibel. Du kan å et bilde på 100 tommer med projektoren plassert alt fra ca 2,9 til 4,7 meter unna lerretet. Heller ikke denne projektoren har linsejustering, noe som gjør projektoren best egnet til takmontering. Dens høyde til taket må da justeres mekanisk, ut ifra hvor på veggen du vil ha bildet. Eller du kan vinkle den opp eller ned ut ifra om den er takmontert eller bordplassert, og kompensere med digital keystone.

Projektoren er stillegående, og grei i bruk med oversiktlig meny. Men den har ikke kontrast og lysstyrke direkte på fjernkontrollen, man må inn i menyen.

For 13.290 kroner får du modellen TW6000W, som har en trådløs HDMI-sender. Denne er ukomprimert og bit-perfect og lar deg slippe en lang HDMI-kabel fra Blu-ray-spilleren til projektoren. Meget praktisk! Det var faktisk denne modellen jeg fikk til test, og jeg går god for at man ikke mister bildekvalitet.

Bildekvaliteten
Epson-projektoren har en sensor som måler lyset i rommet og justerer fargebalansen deretter. Praktisk, og selv om du garantert kan gjøre det bedre manuelt, synes jeg fargegjengivelsen virker meget bra. Det kan være at det heller mot det grønne, men det er nok mest når den står ved siden av Optoma HD33, som er mer aksentuert i det røde. Uansett ser ansikter mer naturlige ut med Epson, og dommedagsfilmen Terminator 4 har mer nøytrale bilder. Himmelen er grå som den skal, der man nesten venter på at sola skal titte fram med Optoma.

Epson har litt høyere lysstyrke enn Optoma, noe som gjør den litt bedre egnet i en vanlig stue med noe belysning. Verdt å vite!

Jeg har nok blitt bortskjemt av Optomas glatte 120Hz bevegelser, for Epson-projektoren hakker mer i panoreringer, noe som gjør at bildet ser noe mindre skarpt ut. Men det er svartnivået som er mest plagsomt. Med dynamisk iris blir det riktignok mørkt, men på bekostning av lys. Og projektoren bråker mens den åpner og struper, jeg foretrekker å skru funksjonen av. Da blir svart blassere enn med Optoma. Svartnivået er blålig, som på en fem år gammel LCD-TV, så mørke scener er vanskelig å bli engasjert av. Det gror ut i skygger, som dessuten ikke er veldig mørke. Dette er ikke projektoren for film noir.  3D-innhold funker fint, den lille flimringen fra de aktive brillene justeres synet fort til så man bare legger merke til den i begynnelsen. Ingen store problemer med crosstalk her, så alt i alt godkjent. Men så var det de forferdelige brillene igjen, da…

Alt i alt en billig projektor som gir mye gøy med stort bilde. Til tross for litt blast svartnivå,    er den vel verdt pengene.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Optoma HD33

Kvalitet på lavpris

Optoma HD33 blåser opp skarpe bilder med en flott kontrast og lysstyrke. 3D-gjengivelsen er dessuten meget god.

Godt bilde i 2D og 3D Lite viftestøy Behagelige 3D-briller
Ikke linsejustering Lite effektiv zoom 3D-briller ikke inkludert
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
De trådløse høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 sprer lyden i alle retninger, og fyller hele rommet.
Fire nye modeller fra JBL Synthesis som lover å rocke huset "uten å synes".

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.