: Epson EH-TW6000

Autokalibrering

Epson EH-TW6000 justerer fargene automatisk til rommets lysforhold. Kult! Den lave prisen kan dessuten gjøre den populær i mange stuer.
Lyd & Bilde mener
Nøytrale farger Trådløs HDMI 3D-briller medfølger
Blast svartnivå Ubehagelige 3D-briller
Spesifikasjoner
  • LCD-projektor
  • 1080p 3D
  • 2.200 Lumen, 40.000:1
  • 2 x HDMI 1.4
  • Avstand/størrelse 1,32 - 2,15:1
  • 24 dB støynivå (eco)
Annonse
Annonse
forfatter

Mens Optoma HD33 har en heller laber zoomfunksjon, er den enda billigere Epson EH-TW6000 langt mer fleksibel. Du kan å et bilde på 100 tommer med projektoren plassert alt fra ca 2,9 til 4,7 meter unna lerretet. Heller ikke denne projektoren har linsejustering, noe som gjør projektoren best egnet til takmontering. Dens høyde til taket må da justeres mekanisk, ut ifra hvor på veggen du vil ha bildet. Eller du kan vinkle den opp eller ned ut ifra om den er takmontert eller bordplassert, og kompensere med digital keystone.

Projektoren er stillegående, og grei i bruk med oversiktlig meny. Men den har ikke kontrast og lysstyrke direkte på fjernkontrollen, man må inn i menyen.

For 13.290 kroner får du modellen TW6000W, som har en trådløs HDMI-sender. Denne er ukomprimert og bit-perfect og lar deg slippe en lang HDMI-kabel fra Blu-ray-spilleren til projektoren. Meget praktisk! Det var faktisk denne modellen jeg fikk til test, og jeg går god for at man ikke mister bildekvalitet.

Bildekvaliteten
Epson-projektoren har en sensor som måler lyset i rommet og justerer fargebalansen deretter. Praktisk, og selv om du garantert kan gjøre det bedre manuelt, synes jeg fargegjengivelsen virker meget bra. Det kan være at det heller mot det grønne, men det er nok mest når den står ved siden av Optoma HD33, som er mer aksentuert i det røde. Uansett ser ansikter mer naturlige ut med Epson, og dommedagsfilmen Terminator 4 har mer nøytrale bilder. Himmelen er grå som den skal, der man nesten venter på at sola skal titte fram med Optoma.

Epson har litt høyere lysstyrke enn Optoma, noe som gjør den litt bedre egnet i en vanlig stue med noe belysning. Verdt å vite!

Annonse

Jeg har nok blitt bortskjemt av Optomas glatte 120Hz bevegelser, for Epson-projektoren hakker mer i panoreringer, noe som gjør at bildet ser noe mindre skarpt ut. Men det er svartnivået som er mest plagsomt. Med dynamisk iris blir det riktignok mørkt, men på bekostning av lys. Og projektoren bråker mens den åpner og struper, jeg foretrekker å skru funksjonen av. Da blir svart blassere enn med Optoma. Svartnivået er blålig, som på en fem år gammel LCD-TV, så mørke scener er vanskelig å bli engasjert av. Det gror ut i skygger, som dessuten ikke er veldig mørke. Dette er ikke projektoren for film noir.  3D-innhold funker fint, den lille flimringen fra de aktive brillene justeres synet fort til så man bare legger merke til den i begynnelsen. Ingen store problemer med crosstalk her, så alt i alt godkjent. Men så var det de forferdelige brillene igjen, da…

Alt i alt en billig projektor som gir mye gøy med stort bilde. Til tross for litt blast svartnivå,    er den vel verdt pengene.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Optoma HD33

Kvalitet på lavpris

Optoma HD33 blåser opp skarpe bilder med en flott kontrast og lysstyrke. 3D-gjengivelsen er dessuten meget god.

Godt bilde i 2D og 3D Lite viftestøy Behagelige 3D-briller
Ikke linsejustering Lite effektiv zoom 3D-briller ikke inkludert
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.