Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Pioneer SC-LX83

Avansert og moderne

Pioneers nye toppmodell er en staut kar med moderne teknologi innabords. Den lar deg dessuten bruke iPhone og iPad som fjernkontroll.
Lyd & Bilde mener
Stort og åpent lydbilde Brukervennlighet
Ønsker enda mer kraft Manuell innstilling vrient
Spesifikasjoner
  • 6 x HDMI 1.4 inn, 2 x HDMI ut
  • Lydreturkanal
  • 7 x 190 W (6 Ohm)
  • Advanced MCACC
  • Internettradio (vTuner)
  • Musikkstreaming over nettverk (DLNA)
  • iPod-kompatibel USB (digital)
  • 2-veis RF-fjernkont.

SC-LX83 er oppgitt til å levere 7 x 190 digitale Watt (ICE Power), og omtales av Pioneer selv som sin Hercules. Slikt får vi forventninger av, og den skal jammen få kjørt seg! Ønsker du å benytte deg av ekstra høyde- eller breddehøyttalere foran, kan dette gjøres ved å koble til en ekstra stereo-effektforsterker.

To HDMI 1.4-utganger gjør det mulig å koble til både en TV og en projektor samtidig, og med lydreturkanal slipper du separat lydkabel fra TV-en, om denne har innebygd TV-dekoder. Det finnes seks HDMI-innganger, alle med støtte for 3D-video og HD-lydformater. iPod-en kan kobles digitalt til USB-inngangen i front.

Som sine undersåtter har LX83 jitterreduksjon på HDMI-inngangene (PQLS), som fungerer med utvalgte Blu-ray-spillere fra Pioneer. Selve konverteringen skjer med nye 32-bit DAC-er, og en såkalt Sound Retriever Air-teknologi forsøker å gjenvinne tapt lyddata fra komprimerte lydformater som MP3, WMA, Dolby Digital, DTS og til og med bluetooth (A2DP). Internettradio er også på plass.

Det kuleste med receiveren er mulighet for å styre den over nettverk, enten med PC eller Apples i-dingser. Aller kulest er sistnevnte, for anledningen testet vi med iPod Touch. Det er likevel nødvendig å gjøre systemkalibreringen og grunninnstillinger med medfølgende fjernkontroll eller via styringsknappene på receiverens frontpanel.

Brukervennlighet og lydkvalitet
Automatisk kalibrering tar tid, fordi receiveren sjekker mange parametre. Deriblant korrigerer den både for stående lydbølger og generell fase. Sistnevnte er forbedret fra gullvinneren LX73 til 16.000 kr (L&B nr 1110), til å dekke hele frekvensområdet. Men i likhet med alle Pioneer-receivere går også LX83 i stillemodus når man går inn i oppsettmenyen. Dermed kan man ikke i sanntid høre hva som skjer med lyden når man stiller forsinkelse og lydnivå til hver kanal manuelt.

Annonse

Receiveren er enkel i bruk, og skjermmenyen er oversiktlig og fin. Den er lett å styre fra iPod Touch, som gir direkte tilgang til ulike lydfunksjoner, hvor man med vanlig fjernkontroll må trykke samme knapp flere ganger for å få ønsket funksjon. Receiveren låter åpent og sømløst, og er bedre enn den allerede knallgode lillebroren LX73. Spesielt når romkorreksjon og auto-EQ er aktivert, fordi fasekorreksjonen gjør at lydbildet blir bedre spikret.

Når Jake Sully forviller seg inn i jungelen i Avatar, tas vi inn i et luftig og stort lydbilde. Små pust, rasling i lyng og lianer omringer oss og gjør at vi tror at vi er der. Og når et stort, dinosaurliknende monster jager Jake, braker det løs! Det er bra med kraft, som man skal forvente av en receiver til denne prisen. Det er enda litt mer overskudd enn LX73.Likevel, når receiveren presses i intense partier, oppfører den seg litt stresset, og lyden er litt krass. Spesielt i en scene i actionfilmen Eagle Eye, hvor en bil krasjer hardt inn i en annen, og glass knuser og spruter overalt, skjærer det brutalt i ørene. Musikk i stereo låter åpent og detaljert. Sangstemmer kommer godt frem, og detaljene i overtonene til fioliner, cymbaler og gitarer er tydelige. Det mangler kanskje litt fylde, og dynamisk sett kunne man nok forventet enda litt mer fra en receiver til denne prisen.

Annonse

Konklusjon
SC-LX83 er en meget god receiver. Med mye snacks innabords fungerer den som knutepunktet for TV, BD-spiller, iPod og internettstreaming.

Receiveren er lett å bruke, og den avanserte romkorreksjonen fungerer meget bra. LX83 låter til dels nydelig, spesielt liker vi det spikrete perspektivet i lydbildet.

Selv om receiveren er kraftigere enn sin lillebror og dermed også absolutt kraftig nok til å øse på med lydtrykk, vil noen oppleve at den når sitt ytterpunkt litt tidlig. Med dette forbeholdet anbefaler vi den med glede.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Onkyo TX-NR5008

Receiver med ni liv!

Med hele ni forsterkerkanaler om bord kan denne Onkyo-receiveren blåse liv i et arsenal av høyttalere. Og den gjør det med prakt.

Kraftig Oppløst lyd Brukervennlighet
Manuell innstilling vrient
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.