: Onkyo TX-NR5008

Receiver med ni liv!

Med hele ni forsterkerkanaler om bord kan denne Onkyo-receiveren blåse liv i et arsenal av høyttalere. Og den gjør det med prakt.
Lyd & Bilde mener
Kraftig Oppløst lyd Brukervennlighet
Manuell innstilling vrient
Spesifikasjoner
  • 8 x HDMI 1.4 inn, 2 x HDMI ut
  • Lydreturkanal
  • 7 x 220 W (6 Ohm)
  • Audyssey MultEQ XT32
  • Internettradio (DLNA)
  • Musikkstreaming over nettverk
  • iPod-kompatibel USB (digital)
Annonse
Annonse
forfatter

Ved siden av fire bakhøyttalere i tillegg til de tre fremste, har TX-NR5008 tilkoblinger for ytterligere fire høyttalere fremme. Audyssey DSX bruker breddehøyttalere, som går på utsidene av dine høyre og venstre fronthøyttalere, pluss at DSX og Dolby Pro Logic IIz tillater høydehøyttalere, som plasseres over disse. Når både høyde- og breddehøyttalere er i bruk, kutter Onkyo ut de bakerste bakhøyttalerne, om disse skulle være tilkoblet. Slik kan Onkyo tilby 11 høyttalerutganger selv om den ”bare” har kraft til ni av dem om gangen. Ettersigende 220 Watt til hver av dem, vel å merke,  og med ringkjernetrafo og store kondensatorer bør det bli ekstra kontroll på sakene. I tillegg har den to subwooferutganger, som kan kalibreres uavhengig av hverandre. En stor fordel.

Onkyo kliner til med åtte HDMI-innganger, som er mer enn vi kan forestille oss at noen normale folk trenger (en sitter under frontdekselet). Disse er naturligvis av typen 1.4, som tillater 3D-video, HD-lyd dekodes med 32-bit konvertering. To HDMI-utganger sitter på baksiden, slik at både TV og projektor kan tilkobles samtidig. iPod-en tilkobles digitalt via en av de to USB-inngangene (en i front front og en bak). En teknologi kalt PLL (Phase Locked Loop) reduserer jitter på alle digitalinnganger, inkludert HDMI. I motsetning til Pioneer gjør Onkyo dette uavhengig av avspiller. Onkyo TX-NR5008 kan kobles til nettverk (DLNA), den kan enten streame musikk fra andre kilder koblet til nettverket eller via internettradio.

Vi nevner også en påkostet HQV Reon krets med ISF-kalibrering, og at den har tre høyttalersoner med uavhengig styrkeinnstilling og kildevalg.

Receiveren i bruk
Skjermmenyen er rik på grafikk, meget oversiktlig og lett å bruke. Fjernkontrollen er på sin side noe mangelfull, da man for eksempel må trykke på en knapp mange ganger for å komme til en spesiell lydmodus. Trykker du én gang for mye, må du ta hele runden på nytt igjen. Det skal også nevnes at TX-NR5008 kutter lyden når man går inn i oppsettmenyen, som gjør det umulig å høre i sanntid hva som skjer med lyden når forsinkelse og lydnivå stilles til hver kanal manuelt.

Da er det bra at romkorreksjonen av typen Audyssey MultEQ XT32 er meget bra. Den korrigerer for inntil åtte plasser i rommet, dessuten kan to subwoofere kalibreres uavhengig av hverandre. Dette er en meget fin funksjon, som dessuten funker bra. Men det tar tid. Når første plass er korrigert for, må mikrofonen flyttes til ny sitteplass, og kalibreringen må kjøres på nytt. Dette gjøres inntil åtte ganger, og i mellomtiden har skjegget blitt langt og håret grått. Men det er verdt ventetiden.

Onkyo-receiveren låter nemlig kanonbra. Spesielt på musikk i stereo maler den opp et detaljert og fyldig lydbilde som man aldri blir trøtt av å lytte til. Kvinnevokaler kommer silkemykt frem, omringet av luft. Instrumentene får en fyldigere gjengivelse enn med Pioneer, og Onkyo-receiveren har mer liv og dynamikk. Surroundlyden hos Onkyo er også meget bra. Kanskje ikke fullt så fasemessig spikret som Pioneer, men neimen ikke langt unna heller. Og jo bedre høyttalerne er, desto mindre vil forskjellen bli i denne disiplinen. Det Onkyo kan skilte med er en litt fyldigere og vesentlig kraftigere gjengivelse av lydsporet enn Pioneer. I ville actionscener overbeviser Onkyo mer større kraftreserver og en mindre anstrengt å gjengi lydeffektene på. Vi føler generelt at hele lydbildet er bedre balansert, kraftigere og mer oppløst når det gjengis av Onkyo. Her får du virkelig valuta for pengene!

Konklusjon
Onkyo TX-NR5008 har alt en surroundreceiver må ha. Den er så enkel i bruk man kan forvente av en surroundreceiver.

Lydmessig er receiveren en drøm. Sangstemmer og dialoger kommer klart frem selv når det skjer ekstremt mye i lydbildet. Receiveren holder roen selv i de mest intense partiene, slik at man virkelig opplever dynamikken og trekkes inn i handlingen. Enten det er film eller musikk som står på menyen, er dette noe av det beste som finnes på markedet av integrerte surroundreceivere i dag.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Pioneer SC-LX83

Avansert og moderne

Pioneers nye toppmodell er en staut kar med moderne teknologi innabords. Den lar deg dessuten bruke iPhone og iPad som fjernkontroll.

Stort og åpent lydbilde Brukervennlighet
Ønsker enda mer kraft Manuell innstilling vrient
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!