Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Onkyo TX-NR5008

Receiver med ni liv!

Med hele ni forsterkerkanaler om bord kan denne Onkyo-receiveren blåse liv i et arsenal av høyttalere. Og den gjør det med prakt.
Lyd & Bilde mener
Kraftig Oppløst lyd Brukervennlighet
Manuell innstilling vrient
Spesifikasjoner
  • 8 x HDMI 1.4 inn, 2 x HDMI ut
  • Lydreturkanal
  • 7 x 220 W (6 Ohm)
  • Audyssey MultEQ XT32
  • Internettradio (DLNA)
  • Musikkstreaming over nettverk
  • iPod-kompatibel USB (digital)

Ved siden av fire bakhøyttalere i tillegg til de tre fremste, har TX-NR5008 tilkoblinger for ytterligere fire høyttalere fremme. Audyssey DSX bruker breddehøyttalere, som går på utsidene av dine høyre og venstre fronthøyttalere, pluss at DSX og Dolby Pro Logic IIz tillater høydehøyttalere, som plasseres over disse. Når både høyde- og breddehøyttalere er i bruk, kutter Onkyo ut de bakerste bakhøyttalerne, om disse skulle være tilkoblet. Slik kan Onkyo tilby 11 høyttalerutganger selv om den ”bare” har kraft til ni av dem om gangen. Ettersigende 220 Watt til hver av dem, vel å merke,  og med ringkjernetrafo og store kondensatorer bør det bli ekstra kontroll på sakene. I tillegg har den to subwooferutganger, som kan kalibreres uavhengig av hverandre. En stor fordel.

Onkyo kliner til med åtte HDMI-innganger, som er mer enn vi kan forestille oss at noen normale folk trenger (en sitter under frontdekselet). Disse er naturligvis av typen 1.4, som tillater 3D-video, HD-lyd dekodes med 32-bit konvertering. To HDMI-utganger sitter på baksiden, slik at både TV og projektor kan tilkobles samtidig. iPod-en tilkobles digitalt via en av de to USB-inngangene (en i front front og en bak). En teknologi kalt PLL (Phase Locked Loop) reduserer jitter på alle digitalinnganger, inkludert HDMI. I motsetning til Pioneer gjør Onkyo dette uavhengig av avspiller. Onkyo TX-NR5008 kan kobles til nettverk (DLNA), den kan enten streame musikk fra andre kilder koblet til nettverket eller via internettradio.

Vi nevner også en påkostet HQV Reon krets med ISF-kalibrering, og at den har tre høyttalersoner med uavhengig styrkeinnstilling og kildevalg.

Receiveren i bruk
Skjermmenyen er rik på grafikk, meget oversiktlig og lett å bruke. Fjernkontrollen er på sin side noe mangelfull, da man for eksempel må trykke på en knapp mange ganger for å komme til en spesiell lydmodus. Trykker du én gang for mye, må du ta hele runden på nytt igjen. Det skal også nevnes at TX-NR5008 kutter lyden når man går inn i oppsettmenyen, som gjør det umulig å høre i sanntid hva som skjer med lyden når forsinkelse og lydnivå stilles til hver kanal manuelt.

Da er det bra at romkorreksjonen av typen Audyssey MultEQ XT32 er meget bra. Den korrigerer for inntil åtte plasser i rommet, dessuten kan to subwoofere kalibreres uavhengig av hverandre. Dette er en meget fin funksjon, som dessuten funker bra. Men det tar tid. Når første plass er korrigert for, må mikrofonen flyttes til ny sitteplass, og kalibreringen må kjøres på nytt. Dette gjøres inntil åtte ganger, og i mellomtiden har skjegget blitt langt og håret grått. Men det er verdt ventetiden.

Annonse

Onkyo-receiveren låter nemlig kanonbra. Spesielt på musikk i stereo maler den opp et detaljert og fyldig lydbilde som man aldri blir trøtt av å lytte til. Kvinnevokaler kommer silkemykt frem, omringet av luft. Instrumentene får en fyldigere gjengivelse enn med Pioneer, og Onkyo-receiveren har mer liv og dynamikk. Surroundlyden hos Onkyo er også meget bra. Kanskje ikke fullt så fasemessig spikret som Pioneer, men neimen ikke langt unna heller. Og jo bedre høyttalerne er, desto mindre vil forskjellen bli i denne disiplinen. Det Onkyo kan skilte med er en litt fyldigere og vesentlig kraftigere gjengivelse av lydsporet enn Pioneer. I ville actionscener overbeviser Onkyo mer større kraftreserver og en mindre anstrengt å gjengi lydeffektene på. Vi føler generelt at hele lydbildet er bedre balansert, kraftigere og mer oppløst når det gjengis av Onkyo. Her får du virkelig valuta for pengene!

Konklusjon
Onkyo TX-NR5008 har alt en surroundreceiver må ha. Den er så enkel i bruk man kan forvente av en surroundreceiver.

Annonse

Lydmessig er receiveren en drøm. Sangstemmer og dialoger kommer klart frem selv når det skjer ekstremt mye i lydbildet. Receiveren holder roen selv i de mest intense partiene, slik at man virkelig opplever dynamikken og trekkes inn i handlingen. Enten det er film eller musikk som står på menyen, er dette noe av det beste som finnes på markedet av integrerte surroundreceivere i dag.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Pioneer SC-LX83

Avansert og moderne

Pioneers nye toppmodell er en staut kar med moderne teknologi innabords. Den lar deg dessuten bruke iPhone og iPad som fjernkontroll.

Stort og åpent lydbilde Brukervennlighet
Ønsker enda mer kraft Manuell innstilling vrient
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.