Sony BDV-E380

Middelmådig

Anlegget fra Sony har nettverksstrømming og er det eneste med autooppsett. Dessverre er lydkvaliteten under par.
Lyd & Bilde mener
Autooppsett Nettverksstrømming To HDMI-innganger
Lydkvaliteten
Spesifikasjoner
  • 5.1-system, autooppsett
  • 3D, BD-Live, iPod-dokk
  • Nettverksstrømming
  • HDMI: 1 ut, 2 inn
forfatter

Anlegget fra Sony er testens eneste med autooppsett, takket være en medfølgende målemikrofon som plasseres i ørehøyde ved sofaen. Ett tastetrykk, og anlegget er satt opp.

Høyttalerne er avrundede og kompakte, men ikke så små som de til Panasonic. Senterhøyttaleren er meget slank og vekker en viss skepsis til dialoggjengivelsen. Tross alt skal det litt til å gjengi en stemmes frekvensregister. Da får vi stole på at subwooferen gjør sin del av jobben her.

Anlegget strømmer musikk over nettverket, og den medfølgende iPod-dokken tapper lyd fra Apples bærbare spillere av diverse slag. Nettverkstilkoblingen gir i tillegg tilgang til Sony Bravia Internet Video, som strømmer videosnutter fra Sonys portal.

Lydkvaliteten
Hva lydkvaliteten angår fokuserer Sony på gjengivelsen av det såkalte presensområdet, altså det mest fremtredende frekvensområdet i en stemme. Det gjør at dialogene på film og sangstemmer på musikk er meget lett å tyde selv ved lavt lydnivå. Dessverre er dette også det skarpeste frekvensområdet (2-4kHz), som gjør at lyden blir i kvasseste laget. Enten det er musikk eller film som står på menyen, føler vi at det blir nokså skarpt og hardt.

Selv en majestetisk film som Ringenes Herre på Blu-ray mister sin storhet og blir en nokså flisete og tynn opplevelse. Dialogene er heller ikke robuste og kraftige nok. Den onde Sauroman sin dype røst og Entenes gjennomtrengende, dype stemmer, sender Sony-anlegget fort i knestående, hvis man vil spille litt høyere enn vanlig TV-nivå. Det er også begrenset kontroll i bassen.

Mens noen konkurrenter gjør en seriøs justeringsjobb for å få det optimale ut av billige og dårlige komponenter, kan det virke som om Sony har gjort lite annet enn å montere dem inn. Jeg tviler på at ingeniørene har sendt dette anlegget ut på samlebåndet med et klapp på egen skulder for et godt stykke arbeid.

Også i denne testen:

LG HX906SB

Glimrende kompromiss

LG står for anlegget med testens beste lyd. At anlegget i tillegg er godt utstyrt gir det kvalitetsstempelet ”Best i test”.

God og fyldig lyd To HDMI-innganger Wi-Fi
Mangler litt oppløsning

Pioneer BCS-313

Varmere klang

Pioneer-anlegget byr på en varmere og fyldigere klang enn de fleste andre. Trådløs nettverkstilkobling er heller ingen uting.

Fyldig klang To HDMI-innganger Gode innstillingsmuligheter
Litt lite kraft

Philips HTS5561

Stort og luftig

Anlegget fra Philips har gode innstillingsmuligheter og låter fint. Det mangler bare litt basskontroll.

Nettverksstrømming Stort og fint lydbilde Avstandsjustering til alle kanaler
Subwooferen kan blafre Ingen HDMI-innganger

Panasonic SC-BTT370

Lyd i balanse

Dette anlegget testet vi forrige måned, mot PC-høyttalere og dyrere anlegg. Det klarte seg såpass at vi lurte på hvordan det er i forhold til sine likestilte konkurrenter.

Nettverksstrømming (DLNA) Åpent og godt balansert To HDMI-innganger
Kan låte litt hardt Mangelfull avstands-justering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.