Pioneer BCS-313

Varmere klang

Pioneer-anlegget byr på en varmere og fyldigere klang enn de fleste andre. Trådløs nettverkstilkobling er heller ingen uting.
Lyd & Bilde mener
Fyldig klang To HDMI-innganger Gode innstillingsmuligheter
Litt lite kraft
Spesifikasjoner
  • 5.1-system
  • 3D, BD-Live, WiFi
  •  iPod-dokk
  • Nettverksstrømming
  • HDMI: 1 ut, 2 inn

 

forfatter

Hvis vi ser bort fra avvikende frontpanel, er elektronikken til Pioneer helt lik den til LG HX906SB. Kontaktpanelet på baksiden er helt likt, og skjermmenyen og oppsett ellers er identisk. Inklusive trådløs nettilkobling. Hvilket leder til konklusjonen at de to anleggene må være laget på samme fabrikk, og mest sannsynlig har nøyaktig samme innmat.

Dette bekreftes ytterligere av at Blu-ray-drivverket oppfører seg nøyaktig likt. Det er litt lang aksesstid, det tar litt lenger tid å laste en Blu-ray-film enn de øvrige anleggene, og det går senere å hoppe fra spor til spor. Den som synes dette er et stort irritasjonsmoment, kan hende bør se seg etter noe annet. Vi synes på vår side at det ikke er verre enn at det faller innunder kategorien ”godkjent”.

Det er på høyttalersiden at Pioneer avviker fra LG. Pioneer har mindre høyttalere og en langt slankere subwoofer. Det er lekkert, men kan også hinte mot mindre kraftig lyd.

For øvrig liker vi brukervennligheten, med en oversiktlig om enn ikke spennende oppsettmeny. Og forsinkelse kan stilles til alle kanaler individuelt.

Lydkvaliteten
Lydsignaturen til Pioneer minner om LG i den forstand at den heller mot det varme og fyldige. Der hvor Panasonic og Philips er mer lettbeinte og svevende i tonene, og Sony rett og slett bare er skarpt, har Pioneer en mer behersket og varm spillestil. Mellomtoneområdet er fyldigere og gjør at dialogene får en god varme. Anlegget er behersket og behagelig å lytte til.

Pioneer BCS-313 gir inntrykk av en del kraft her, og subwooferen holder bedre følge enn man kan tro ved bare å se på den slanke kassa. Men den har selvsagt sine begrensninger, og Pioneer mister pusten litt før LG-anlegget.

Pioneers overtoner er dessuten litt mer tilbakeholdne, som gjør at lydbildet ikke blir fullt så stort og utstrakt, og dialogene og musikken mangler litt luft helt i toppen. Likevel, Pioneer-anlegget kan fint anbefales til den som er ute etter et godt kompromiss til den nesten for lave prisen.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

LG HX906SB

Glimrende kompromiss

LG står for anlegget med testens beste lyd. At anlegget i tillegg er godt utstyrt gir det kvalitetsstempelet ”Best i test”.

God og fyldig lyd To HDMI-innganger Wi-Fi
Mangler litt oppløsning

Sony BDV-E380

Middelmådig

Anlegget fra Sony har nettverksstrømming og er det eneste med autooppsett. Dessverre er lydkvaliteten under par.

Autooppsett Nettverksstrømming To HDMI-innganger
Lydkvaliteten

Philips HTS5561

Stort og luftig

Anlegget fra Philips har gode innstillingsmuligheter og låter fint. Det mangler bare litt basskontroll.

Nettverksstrømming Stort og fint lydbilde Avstandsjustering til alle kanaler
Subwooferen kan blafre Ingen HDMI-innganger

Panasonic SC-BTT370

Lyd i balanse

Dette anlegget testet vi forrige måned, mot PC-høyttalere og dyrere anlegg. Det klarte seg såpass at vi lurte på hvordan det er i forhold til sine likestilte konkurrenter.

Nettverksstrømming (DLNA) Åpent og godt balansert To HDMI-innganger
Kan låte litt hardt Mangelfull avstands-justering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.