Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

: HBO Nordic

Amerikansk kvalitets-TV

Vil du følge med i de nye amerikanske seriene uten å måtte vente, er HBO et bra valg.

Skrevet av / 22.08.15 - 05:00
HBO Nordic
Jonas Ekelund

HBO har de seneste årene nesten blitt synonym med påkostede TV-serier som man ikke vil gå glipp av, og som er som skapt til å se på i et strekk hele helgen. Om man ikke vil vente med å se de siste episodene er det HBO Nordic som gjelder på nettet. Siden siste test har det kommet alt flere titler i HD-oppløsning, og det sies at surroundlyd kommer til å bli lansert om kort tid. Nå kan man også strømme video fra sine bærbare enheter til TV-en via AirPlay eller Chromecast.

Grensesnittet er som skapt for TV-skjermen med store bilder og en navigering hvor man klikker seg frem med en fjernkontroll. TV-seriene har ingen kategorier, men nå kan man i det minste filtrere dem på nylig, populære eller anbefalte serier. Selv om det ikke er personlige anbefalinger. Søkefunksjonen fungere dumt nok bare på titler. Det finnes heller ikke spesielt mye informasjon om titlene, og man kan ikke klikke seg videre til lignende alternativ.

Det som får HBO Nordic til å skille seg ut er episke serier som Sopranos, Band of Brother, True Detective og ikke minst Game of Thrones. Her finnes alle sesonger slik at man virkelig kan se på i et strekk, og i mange av seriene som sendes nå får man direkte tilgang til den siste episoden. Man har også innhold fra Showtime og BBC. Derimot er HBO Nordic ikke det beste valget for film. Man får ingen premierefilmer, få norske titler, knapt noe for barna og i tillegg er andre kategorier også underrepresentert.

hbo nordic

 

Konklusjon

Dette er ingen tjeneste for å sitte og lete etter klassiske filmer eller finne noe nytt. HBO Nordic er som skapt for den som allerede vet hva man vil se og som vil ha mer. Liker man maratontitting fra sofaen i helgene på virkelig gode serier så passer den utmerket. Eller for den som vil få med seg de siste sesongene av en populær serie. Men for filmer og lokale serier er tilbudet ganske magert. Kan imidlertid anbefales som et komplement til filmtjenester med få TV-serier.

Lyd & Bilde mener

Mange høykvalitets TV-serier hvor man kan se nye episoder direkte etter den amerikanske premieren. Har også alle tidligere sesonger av de samme seriene. Har ikke et like stort tilbud av filmer og andre TV-serier som de øvrige konkurrentene.

Også i denne testen:

Filmtjenestene på nettet

SF Anytime

Nye og unike titler

SF Anytime tilbyr enkel måte å se nye filmer på, som det er vanskelig å finne noe annet sted. Men det koster.

Bekvemt takket være tilgang i mange smart-TV-er. En enkel måte å se de siste filmene rett etter kino. Bra tilbud av barnefilmer/tegnefilmer.
Nettsiden er litt rotere, og støtter verken AirPlay eller Chromecast. Dette er en ”pay-per-view” tjeneste og nye, unike filmtitler kan bli litt vel dyre.
Les hele testen

C More

Sport og betalkanaler

C More er en omfattende premium-tjeneste for deg som vil ha både strømming, live-TV og sportssendinger.

C More Play har et unikt tilbud av direktesendte kanaler og et bra tilbud av sport. Man får også mange nye filmer, lokale TV-serier og barneprogram.
Sportstilbudet koster en hel del ekstra. C More er ikke det beste valget for de seneste amerikanske TV-seriene.
Les hele testen

Netflix

Totalt sett best

Netflix er tilgjengelig på de fleste plattformer, tilbyr mye originalt innhold og er først ute med den nyeste teknikken.

Flere egenproduserte serier av bra kvalitet. Enkel å koble til og det er lett å finne noe å se på. Unik leverandør av video i 4K-oppløsning.
Ikke spesielt mange nyere filmer.
Les hele testen

Plejmo

Nytt eller billig

Varierende priser gjør at man både kan finne de siste filmrullene og eldre filmer til salgspris.

Har de siste filmene for den som ikke orker å vente. Praktisk å kunne finne eldre uvanlige filmer til en god pris, eller til og med gratis.
Blir raskt dyrt å leie de siste filmene hver helg. Ingen TV-serier. Færre plattformer enn konkurrentene.
Les hele testen

Viaplay

Rikt og lett tilgjengelige utvalg

Viaplay tilbyr mange titler, eksklusive sportssendinger og finnes på mange plattformer.

Bra tilbud av skandinaviske titler, nye filmer og innehold for barn. De nyeste titlene kan leies. Godt med sport for en ekstra avgift. Innhold kan lastes ned til nettbrettet og ses uten oppkobling.
Ikke like bra tilbud av klassiske filmer eller de store populære amerikanske TV-serien.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Glitrende hjemmekino fra svindyr projektor

Sony HT-A9: For en surroundlyd!

Hvor bra er Sonys beste lydplanke?

Ny Blu-ray spiller for de kresne

Scroll to Top