5 3D Blu-ray spillere

3D Blu-ray til sinnsyke priser

Gigantiske TV-er og fete lydanlegg er lite verdt uten en videokilde: Her er de beste Blu-ray spillerne akkurat nå!
forfatter

Året 2011 ser ut til å bli et bra år for BD-formatet. Med klassikere som Star Wars og Indiana Jones-filmene (2012) i forbedret utgave, samt flere ferske 3D-titler vil nok mange til å kikke etter en ny Blu-ray spiller de nærmeste månedene. Enda en god grunn: Prisene er blitt nesten latterlig lave, selv på de bedre spesifiserte modellene. For 1.500 kroner får du en topp moderne spiller med 3D og smartfunksjoner.

Tilbudet innen filmleie via kabel, parabol og ikke minst nett blir stadig bedre, og de fleste av oss har nå HD-kanaler som fungerer utmerket til daglig underholdning. Men de virkelige gode filmene, filmene man samler på – enten du liker Gudfaren, Ringenes Herre, Pulp Fiction eller alle tre – er det bare Blu-ray som kan yte full rettferdighet.

HD er ikke bare HD
Selv om begrepet HD-kvalitet er blitt ganske utvannet etter hvert, er Blu-ray fortsatt det regjerende mediet for deg som er opptatt av kvalitet. Selv de beste HD-kanalene kommer ikke i nærheten av den gnistrende bildekvaliteten og den høyoppløste surroundlyden man får fra de blå platene. Selv om både filmkanaler og nettsteder reklamerer med filmer i HD-oppløsning, dreier det seg om kraftig komprimerte filmer i  720p eller 1080i format, hvor mye bildeinformasjon går tapt. Ofte er går den opplevde bildekvaliteten mer i retning av en god DVD(!) enn Blu-ray.

Testen
Vi har testet fem nye Blu-ray modeller fra de fem største leverandørene. Kriteriene vi har satt er at alle skal være 3D-kompatible. Vi har vurdert bildekvalitet, brukervennlighet og finesser. Blu-ray er et heldigitalt medium, og det er generelt svært liten forskjell i bildekvalitet mellom de ulike spillerne. På DVD er forskjellen noe større. Derfor vil andre ting som brukervennlighet, finesser og ikke minst pris veie tungt for hvilken spiller man bør velge.

Produkter i testen

Panasonic DMP-BDT310

Bedre bilde!

Panasonic var tidlig ute med 3D Blu-ray spillere og erfaringen ser ut til å ha kommet dem til gode på denne modellen.

Høy bildekvalitet Meget velutstyrt
Nettportalen kunne vært bedre

Sony BDP-S580

Silkesvarten

Sony BDP-S580 er blank og lekker, og Blu-ray avspillingen går som et olja lyn!

Svært rask
Noe drivverkstøy

Pioneer BDP-140

Back in black

Pioneer har vært litt anonyme på Blu-ray fronten de to siste årene, men i år satser de på et aldri så lite comeback med 3D-klare spillere i tre kvalitetsnivåer.

Lekker betjening via iPad

Philips BDP7600

Frisk og solid

Philips har levert mange gode BD-spillere de siste årene, og BDP-7600 gir et litt mer solid inntrykk enn mange av konkurrentene i testen.

Rask avspilling Enkel betjening
Treg nettportal

Samsung BD-D6500

Smart Blu-ray

Samsung har gjort et stort nummer ut av sine Smart TV-er, men mye av den samme funksjonaliteten er tilgjengelig i Blu-ray spillerne deres.

Bra utstyrsnivå og brukervennlighet
Ingenting

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.