Search
Generic filters

: 5 3D Blu-ray spillere

3D Blu-ray til sinnsyke priser

Gigantiske TV-er og fete lydanlegg er lite verdt uten en videokilde: Her er de beste Blu-ray spillerne akkurat nå!

Året 2011 ser ut til å bli et bra år for BD-formatet. Med klassikere som Star Wars og Indiana Jones-filmene (2012) i forbedret utgave, samt flere ferske 3D-titler vil nok mange til å kikke etter en ny Blu-ray spiller de nærmeste månedene. Enda en god grunn: Prisene er blitt nesten latterlig lave, selv på de bedre spesifiserte modellene. For 1.500 kroner får du en topp moderne spiller med 3D og smartfunksjoner.

Tilbudet innen filmleie via kabel, parabol og ikke minst nett blir stadig bedre, og de fleste av oss har nå HD-kanaler som fungerer utmerket til daglig underholdning. Men de virkelige gode filmene, filmene man samler på – enten du liker Gudfaren, Ringenes Herre, Pulp Fiction eller alle tre – er det bare Blu-ray som kan yte full rettferdighet.

HD er ikke bare HD
Selv om begrepet HD-kvalitet er blitt ganske utvannet etter hvert, er Blu-ray fortsatt det regjerende mediet for deg som er opptatt av kvalitet. Selv de beste HD-kanalene kommer ikke i nærheten av den gnistrende bildekvaliteten og den høyoppløste surroundlyden man får fra de blå platene. Selv om både filmkanaler og nettsteder reklamerer med filmer i HD-oppløsning, dreier det seg om kraftig komprimerte filmer i  720p eller 1080i format, hvor mye bildeinformasjon går tapt. Ofte er går den opplevde bildekvaliteten mer i retning av en god DVD(!) enn Blu-ray.

Testen
Vi har testet fem nye Blu-ray modeller fra de fem største leverandørene. Kriteriene vi har satt er at alle skal være 3D-kompatible. Vi har vurdert bildekvalitet, brukervennlighet og finesser. Blu-ray er et heldigitalt medium, og det er generelt svært liten forskjell i bildekvalitet mellom de ulike spillerne. På DVD er forskjellen noe større. Derfor vil andre ting som brukervennlighet, finesser og ikke minst pris veie tungt for hvilken spiller man bør velge.

Bedre bilde!

Panasonic var tidlig ute med 3D Blu-ray spillere og erfaringen ser ut til å ha kommet dem til gode på denne modellen.

Lyd & Bilde mener

Høy bildekvalitet Meget velutstyrt
Nettportalen kunne vært bedre
 • 3D Blu-ray spiller
 • 2 x HDMI
 • Optisk digitalutgang
 • DLNA, Viera nettportal
 • Skype via eksternt kamera
 • Innebygd wi-fi: Ja
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1995 kr

DMP-BDT310 tar over for 300-modellen, som var Panasonics første 3D Blu-ray spiller. Den var også en av de beste spillerne vi testet i fjor, men prisen på over 4.000 kroner var vesentlig høyere enn de nærmeste konkurrentene. I år ser prislappen langt mer hyggelig ut, samtidig som spesifikasjonene er forbedret ytterligere. Panasonic-spilleren er den eneste i testen som stiller med doble HDMI-utganger. Det innebærer at du kan koble den til to skjermer samtidig, eller kjøre lyd og bilde separat til receiver og TV, noe som er avgjørende for de som har en en eldre forsterker uten støtte for 3D videosignaler (HDMI 1.4).

Brukervennlighet
Panasonic-spilleren er meget hurtig – skuffen åpner seg på under to sekunder og laster testfilmen vår på 55 sekunder, noe som plasserer den rett bak Sony på vår uhøytidelige rundetidsmåling. Betjeningen er også god, men vi kunne ønsket oss at skifte av spor gikk litt raskere – av og til blir man utålmodig og trykker en gang for mye, slik at man havner på feil kapittel. Nettportalen til Panasonic er også meget rask å bruke, og Youtube-funksjonen er enkel å bruke. Derimot savner vi flere lokale tjenester for Norden. Panasonic-spilleren har støtte for Skype, men krever at du kjøper et separat kamera.

Bildekvalitet
Panasonic-spilleren leverer den beste bildekvaliteten i testen, om enn med hårfin margin. Det er spesielt på 3D-film at vi merker størst forskjell, ved at bildet har en bedre, mer stabil dybdevirkning. Panasonic-spilleren er også veldig god til å undertrykke støy i 3D-bildet. Som vanlig i Blu-ray verdenen er forskjellene små, men nok til at Panasonic peker seg ut som en favoritt på bildekvalitet. Etter vår erfaring er den doble HDMI-løsningen også en fordel i mange sammenhenger. Ved å dele av bilde og lyd kan du i mange tilfeller oppnå en bedre og mer stabil lyd/bildeoverføring i kresne hjemmekinoanlegg.

Konklusjon
Panasonic har skjerpet både pris og spesifikasjoner på toppmodellen sin, uten at det ser ut til å ha gått ut over kvaliteten. DMP-BDT310 leverer topp bildekvalitet og brukervennlighet, med to HDMI-utganger er den dessuten mer fleksibel enn konkurrentene. En velfortjent totalseier går dermed til Panasonic DMP-BDT310.

Silkesvarten

Sony BDP-S580 er blank og lekker, og Blu-ray avspillingen går som et olja lyn!

Lyd & Bilde mener

Svært rask
Noe drivverkstøy
 • 3D Blu-ray spiller
 • 1 x HDMI
 • Koaksial digitalutgang
 • DLNA, Bravia nettportal
 • Innebygd wi-fi: Ja
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1495 kr

Sony-spilleren er elegant å se på med sin blanksvarte, minimalistiske design som er en perfekt match til flatskjermene deres. Den har selvfølgelig trådløst nettverk, samt to innganger for USB (den ene ment for minne til BD-Live). På den negative siden føles spilleren som en lettvekter, og den har det klart mest støyende drivverket i testen.

Brukervennlighet
Rask er bare fornavnet til BDP-S580. Selv fra standby hopper skuffen ut før vi vet ordet av det (under 1 sekund), og laster testfilmen vår på 51 sekunder, noe som gjør dette til den aller raskeste spilleren i testen. BDP-S580 er også svært rask i bruk, hvor det å søke og skifte spor går på rekordtid. Alle som har en Playstation 3 vil bli raskt fortrolig med menysystemet til Sony-spilleren, som har klare likhetstrekk med spillmaskinen deres. Menystrukturen kan likevel bli litt tungvint når man har mange valgmuligheter, særlig når man er inne i Sonys nettportal. Den er rik på forskjellig innhold, men mangler mye av de lokale tjenestene som Samsung byr på.

Bildekvalitet
Denne Sony-spilleren har en bildekvalitet som peker seg ut som marginalt bedre enn mange av konkurrentene. Forskjellen er ikke stor, men vi merker at Blu-ray filmene blir hakket skarpere både i stillbilder og under bevegelse, noe som tyder på bra videoprosessering.

Konklusjon
Sony-spilleren peker seg positivt både på bildekvalitet og brukervennlighet, og fremstår som et meget godt kjøp.

Pioneer BDP-140
Pioneer har vært litt anonyme på Blu-ray fronten de to siste årene, men i år satser de på et aldri så lite comeback med 3D-klare spillere i tre kvalitetsnivåer.
Philips BDP7600
Philips har levert mange gode BD-spillere de siste årene, og BDP-7600 gir et litt mer solid inntrykk enn mange av konkurrentene i testen.
Samsung BD-D6500
Samsung har gjort et stort nummer ut av sine Smart TV-er, men mye av den samme funksjonaliteten er tilgjengelig i Blu-ray spillerne deres.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  BenQ W5700

  Veil.pris 27999 ,- Rimelig kinomaskin med 4K Sjekk beste pris

  BenQ GS1

  Veil.pris 6149 ,- Se film hvor du vil Sjekk beste pris

  Philips PicoPix PPX4835

  Veil.pris 4990 ,- Bare bra på papiret Sjekk beste pris

  Philips PicoPix PPX3417W

  Veil.pris 3795 ,- Mange triks i ermet Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.