TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Philips BDP7600

Frisk og solid

Philips har levert mange gode BD-spillere de siste årene, og BDP-7600 gir et litt mer solid inntrykk enn mange av konkurrentene i testen.

Lyd & Bilde mener
+Rask avspilling Enkel betjening
-Treg nettportal
Spesifikasjoner
  • 3D Blu-ray spiller
  • 1 x HDMI
  • Optisk digitalutgang
  • 5.1 analog ut
  • Net TV
  • Innebygd wi-fi: Ja
Veil. pris 1695

Philips-spilleren har et flott kabinett med blank front og børstet metall på toppen, og den både veier mer og føles mer solid – den er rett og slett mindre ”blikkboksaktig” enn mange av konkurrentene. På baksiden har den også bedre tilkoblingsmuligheter enn gjennomsnittet. Her finner vi både optisk og koaksial digitalutgang, samt analog multikanals utgang – kjekt for deg som tviholder på en eldre receiver uten HDMI-støtte.

Brukervennlighet
Philips-spilleren har elegante berøringsfølsomme knappene på fronten, men av og til savner vi de pålitelige mekaniske knappene, for den oppleves litt trege i reaksjonen iblant. Totalt sett er spilleren likevel langt fra treg: Skuffen åpner seg på 3 sekunder og lastet testfilmen vår på 49 sekunder. Totaltiden er dermed blant de raskeste i testen.

Philips stiller med et nyvasket menysystem som er klart og oversiktlig, og klart forbedret fra forrige år. Nå går det raskt og enkelt å endre innstillinger, og funksjoner som nettverksoppsett er lett tilgjengelig.

Philips sin Net TV er blitt bedre i år, men sakker fortsatt litt etter Samsung når det gjelder bredde og utvalg. Betjeningen er forenklet, og du kan bruke et USB-tastatur med spilleren, noe som forenkler inntasting av søkeord. Vi opplevde likevel at portalen blir litt treg, og at ting har lett for å gå i stå på vår testmodell, som var en tidlig utgave. Menystrukturen for Youtube-videoer er heller ikke den beste vi har sett.

Bildekvalitet
Vi er vant til topp bildekvalitet fra Philips sine spillere, og BDP7600 skuffer ikke. Blu-ray kvaliteten er selvfølgelig strålende, og man har mulighet til å velge ulike bildemodus, deriblant en egen brukerinnstilling der du selv kan justere ting som støyreduksjon og kontrastforbedring slik du vil ha det.

Konklusjon
Philips scorer som vanlig jevnt over høyt og BDP7600 er en spiller med bra kvalitetsinntrykk, god bildekvalitet og utmerket brukervennlighet. En kjapp og enkel spiller for deg som først og fremst vil se Blu-ray. Net TV portalen byr på ekstra underholdning men er ingen revolusjon når det gjelder brukervennlighet.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

Panasonic DMP-BDT310

Bedre bilde!

Panasonic var tidlig ute med 3D Blu-ray spillere og erfaringen ser ut til å ha kommet dem til gode på denne modellen.

Høy bildekvalitet Meget velutstyrt
Nettportalen kunne vært bedre

Sony BDP-S580

Silkesvarten

Sony BDP-S580 er blank og lekker, og Blu-ray avspillingen går som et olja lyn!

Svært rask
Noe drivverkstøy

Pioneer BDP-140

Back in black

Pioneer har vært litt anonyme på Blu-ray fronten de to siste årene, men i år satser de på et aldri så lite comeback med 3D-klare spillere i tre kvalitetsnivåer.

Lekker betjening via iPad

Samsung BD-D6500

Smart Blu-ray

Samsung har gjort et stort nummer ut av sine Smart TV-er, men mye av den samme funksjonaliteten er tilgjengelig i Blu-ray spillerne deres.

Bra utstyrsnivå og brukervennlighet
Ingenting

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.