TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Western Digital TV Live

Begrenset, men billig

TV Live har færre funksjoner enn konkurrentene, men det den gjør, gjør den bra.

Lyd & Bilde mener
+Smartmobil-app Støtte for tastatur Billig
-Få apper Ingen minnekortleser
Spesifikasjoner
  • Tilkoblinger: HDMI, kompositt, SPDIF optisk
  • Nettverk: Ethernet, wi-fi 802.11 b/g/n
  • Lagring: 2x USB 2.0
  • Videotyper: 12 stk (AVI, FLV, MKV, MOV, MP4, MPG, VOB, WMV ...)
  • Videoformat: 8 stk (H.264, MPEG-1/2/4, WMV9, x264, Xvid ...)
  • Lydformat: 12 stk. (AAC, DD, DTS, FLAC, MP3, OGG, WAV, WMA ...)
  • Bildeformat: BMP, GIF, JPEG, PNG, TIF
Veil. pris 900

Vi har nå kommet til tredje generasjons TV Live og mye er likt seg. Apparatet er nesten like lite som Apple TV og kan derfor lett gjemmes blant den øvrige hjemmeelektronikk. Og liksom den har den nå også innebygget trådløst nettverk. Fremsiden har en USB-port for enkelt tilkobling, mens resten finnes på baksiden. Eneste unntak er kompositt som krever en adapterledning. Fjernkontrollen er stor og klumpete, men for all del lett å finne de rette knappene på. De er imidlertid litt svampaktige. Heldigvis kan man koble til et tastatur om man skal benytte noen funksjoner som krever skriving.

Er man bare ute etter de aller vanligste appene finnes de allerede installert på apparatet. Grunnen til det er at man faktisk ikke selv kan laste ned noen fler. Foruten Facebook og vanlige video- og fototjenester finnes nå også Spotify, noen som føles som et stort løft. Synes med likevel ikke at det er nok og man heller mot den tekniske siden, kan man installere en annen mykvare på apparatet som man kan finne på entusiastenes forum.

Som mediespiller er den ikke så verst og klarer alle vanlige format, selv om man kan komme ut for enkelte unntak. Den gjennomsnittlige bruker setter sikkert pris på de tydelige symbolene og det logiske grensesnittet som er relativt hurtigjobbende. At denne utgaven har fått større minne bidrar sikkert til at den generelt føles kjappere å bruke. Savner man harddisk kan man kjøpe modellen Hub i stedet.

Konklusjon
Western Digitals lille smidige mediespiller er nå i sitt tredje opplag og blir bedre for hver gang. Denne gangen har den fått innebygget trådløst nettverk og større minne som gjør at den føles litt kjappere å bruke. Man er begrenset til de apper som følger med, men de er vel utvalgte og man får nå til og med Spotify i boksen. For den som vi ha en billig mediespiller som kan spille det meste og som er enkel å bruke, kan TV Live være et godt valg om man kan leve med begrensningene.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

Tizzbird F20

Nerdens drømmeapparat

Tizzbird er som skapt for den teknisk interesserte som vi ha mange valgmuligheter.

Enormt tilbud av apper Mange valgmuligheter Smidig format
Dårlig fjernkontroll Avskrekkende for folk flest

Oppsummering

De vanligste appene på mediespilleren

AC Ryan Veolo

Fremtidsvisjon

Med standard Android gir Veolo en smak av fremtiden, men enn så lenge er det for innviklet.

Smart fjernkontroll Mengder av Android-apper
Gammel Android-versjon Tidkrevende grensesnitt Dårlig støtte for HD-lyd

Iomega TV with Boxee

Pen og brukervennlig

Bra kilder, oversiktlig presentasjon av mediabiblioteket og enkel bruk gir Iomega seieren.

Brukervennlig Bra fjernkontroll Airplay
Stor

Legg igjen en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.